|
![]() |
#1 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
budućnost atijevih kartica
Ajmo malo ljudi da vidimo kaj velite kaj bude se dešavalo u budućnosti ![]() Čini se da atiju sad jako dobro ide ali pitanje kaj će bit sutra. Velik pomak su napravili sa boljim i stabilnijim drajverima a po meni katalist ima više mogućnosti za fino poštelavanje nego nvidia drajveri. Očigledno da ATI sve više napušta vlastitu proizvodnju kartica i baca se na nvidia foru znači radit će samo čipove. Kolko znam u aziji ati više ne prodaje svoje kartice tak da mi se čini da će u budućnosti ati radit samo čipove a kartice tek onako možda neku ekskluzivu ![]() A i prednost ati će bit u nižoj cijeni 9500 i 9700 čak i kad izađe taj strašni NV 30? ![]() Ne znam ja osobno bih se u skoro vrijeme volio dočepat 9700 ali mi je cijena koju sam vidio na nekim stranim sajtovima još visoka a to znači da će kod nas biti još gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma samo nek i Nvidia ostane zdrava,kaj više zdrave konkurencije-to bolje nama ![]() A ak ostane samo jedan veliki igrač...e onda smo najebali... Mislim da će kad Nvidia izda svoje kartice biti i bolja cijena 9500PRO i 9700 vulgaris ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Caught Somewhere In Time
|
Tu si apsolutno u pravu. Bilo bi dobro da ima tri četiri velka igrača pa se onda kolju međusobno a mi kupimo vrhnje ![]() No ja sam tu prvenstveno govorio o atijevim karticama, no nikada se ne zna ko još osim nvidie može iskočit. I ati je donedavno bio u gabuli pa je naglo skočio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||||
Senior Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Imaju i oni potencijal, ali su malo zabrijali, p ase možda uspuiju vratiti!?
![]() |
![]() |
#5 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
ATI-ju i NVIDIA-ji
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Parhelia pati od premale brzine GPUa uvjetovane prevelikim proizvodnim procesom (0.15). Kada i to isprave, odnosno, prebace Parheliu u 0.13 mikrona, i frekva GPUa ce biti 300-350MHz, za razliku od sadasnjih 200-220MHz.
![]() |
![]() |
#8 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Treba vidjet kaj će biti sa Xabreom i bivšim tridentom koji bi također trebal izbaciti jeftinu karticu s podrškom za dx 8.1 XP 4. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Meni je najžalosnije što je kyra zadesila onakva sudbina...nakraju kupi intel kyro tehnologiju,možeš mislit na što će je iskorisit,neko turbo jebozovno schrot integrirano riješenje grrrr
![]() |
#10 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
možda se izvuku, ali mislim da će morat prepustit proizvodnju, kao nvidia i ati, i počet se primarno baviti samo proizvodnjom čipova, jedino tako možda dobimo nešto od matroxa, a živi bili pa vidili ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
matroxfanatic
|
Zapravo, Matroxu niti nije primarna ideja imati naj 3D graficku, jer time ne prezivljavaju. Tako da nece propasti ako ne "uspiju" u prodaji Parhelie "igracima". Uostalom, sam Matrox vise nade polazhe u Parheliu kao karticu namijenjenu profesionalnom trzistu. Osobno se nadam da ce Parhelia biti financijski pristupacnija, ali s druge strane, slabo im pada cijena.
![]() |
#13 | ||||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Profesioanlno trziste (ozbiljne 3D aplikacije) uvijek ima novaca, i to u znacajno vecim kolicinama. Tu su i Brand Name racunala, koja su do prije godinu dana u pravilu dolazila s Matrox G100, G200, G250, G400 i G450 grafickim karticama. Istina, u to trziste se prvo ugurao TNT2 Vanta, a onda i RADEON 7500. Di ces sigurniju lovu. Ali, na stranu graficke kartice, jer Matroxu to zaista nije najvaznija zarada. O cemu pricam? O ovome: http://www.matrox.com/video/home.cfm http://www.matrox.com/imaging/home.htm Upravo zbog toga Matrox nece propasti i nestati.
![]() |
![]() |
#15 | |||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
No da. To si dobro rekel...zajebimo "prave igrače, i entuzijaste" Tu su ATI, Nvidia i 3DLABS a svi su otkinuli svoj dio tržišta... A velike korporacije ipak ne mjenjaju dobavljače svaki dan... Matrox je jednostavno preskup za ono kaj trenutno pruža... Niti je kartica specijalizirana za ozbiljnu konkurenciju,nije ni tipa R9700 ili TI 4600-možeš se i igrat a možeš i nekaj delat na njoj,a za "entuzijaste i ljubitelje Matroxa "je ipak preskupa... Jebiga, na ATI-ju 8500 se možeš malo i namučit pa joj uvalit drivere od GL-ke.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
ma napravit ce matrox hebenu karticu za igrace, samo cekajte i vidjet cete. A sto se tice toga da ATi ne radi kartice, radi jos uvijek, u Europi dolaze pod nazivom Saphire. Male, nemonopolisticke firme su mi uvijek bile draze od velikih, umisljenih divova. Konkurencija nam treba sto veca, a sto se tice uredskih racunala koja mogu posluzit i za igru, tu su glavne kartice SiS Xabre i ATi 9000. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Sranje... ![]() Ja se poveselio da će Nvidia negdje u prosincu izbaciti nove kartice,pa će i ATI morat malo pazit na cijene 9700 vulgaris i 9500 PRO. A kad ono...tek u siječnju ili veljači??? Tak da čisto sumnjam da će ATI spuštat cijene kad ih nitko ne ganja. To je loša vijest za nas ATI-jevce ![]() Bem" ti Nvidiu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A sad da je matrox bio neka "pila", ehhe...to morate priznat da nije. Nek se matrox drzi ovog na cem je sada, tj. kupovat ce ga profesionalci koji traze odlicnu kvalitetu slike i podrsku za vise monitora. Mi obicni smrtnici nek se drzimo ATi-ja (ATI RULEZ DUDE!) i nVIDIA-e. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
matroxfanatic
|
Da ne quotam sve po redu, neda mi se. Istina je da se najvise prodaju jeftinije graficke kartice igracoj populaciji, ali Matrox niti nema jeftinu graficku, a razvoj iste bio bi Matroxu preskup. Niti jedna tvornica ne zivi od svojih najbrzih 3D GPUova, niti nVidia niti ATi. Zasto bi netko s profesionalnog trzista htio zamijeniti stroj, ili barem graficku? Ozbiljne firme mijenjaju radne stanice jednom godisnje, jer vrijeme je novac. Trosak nabave novih (skupih) radnih stanica se opravda u dva-tri mjeseca. Zasto prijeci na Parheliu? Zato sto nudi vrhunsku sliku na (cak) tri monitora, a svi koji su ikada radili u nekoj ozbiljnoj CAD ili 3D plikaciji, znaju da niti jedan monitor nije dovoljno velik. Dali ce netko od njih i prijeci na Parheliu? To je njihova odluka. Inace, Matrox je tvornica koja je u potpunosti u privatnim rukama, nema utjecaja dioničara, tako da ne vjerujem da bi ta, inace mala firma, mogla samo tako propasti. Taj primjer imate u Seagateu, koji donedavno nije bio dionicka firma. Ovo su cinjenice, nije da sada zagovaram Matrox ili ga branim, ali definitivno sumnjam da bi Matrox mogao propasti ako se aktivno ne ukljuci u igrace trziste. Ionako nije aktivan na tom trzistu vec godinu i pol, dvije godine. Da je Parhelia 128 preskupa, je. Bas kao i R9700 Pro. Uostalom, gotovo nitko od vas nije kupio GF4 Ti4600, vec Ti4200, a tek poneko Ti4400. Nitko nije lud dati gro novaca da bi u necemu imao 320FPsova umjesto 280. Bas kao sto nitko (ili gotovo nitko) od vas/nas nece kupiti novi NV30 u najjacoj inachici. A nije da nebi htjeli. ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
Tesko je reci kakva ce biti buducnost svih tih kartica... prije desetak godina kada sam dobio na stol prvi PC (386 40, sa 512kb grafike)... nakon instalacije i startanja tada graficki najboljeg wing commandera, ja i frend pali smo u ekstazu.... Od tada do danas i sami ste svijesni kakve su se promjene dogodile u grafici... gladje, brze, 3d, rezolucija, razni dodaci...itd..itd... ali u stvari nista tako jako ravolucionarno. Po meni graficke kartice izlaze prebrzo... nitko vise nezna koja je koja... Sto ne cekaju i razvijaju jednu karticu godinu dana pa je onda izbace... to je za sve kriva ta utrka ko ima brzu ... a to da su razlike vrlo male i da je mi nemozemo osijetiti nigdje osim u programima za testiranje (i nasem novcaniku), svima je poznato... Dakle buducnost graficikih kartica (atija i ostallih) je svjetla, jer kupci stalno zele da imaju bolju i brzu (nesto kao noviji i brzi automobil, ljepsa i mladja zena). Nemoramo brinuti za ATI-ja, NVidiju, Matroxa i dr... naci ce oni uvjek nacin da naprave novu bolju skuplju karticu koju cemo mi da kupimo kada nam postojeca postane "prespora".
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Zaboravih odgovorit na ovo. U potpunosti se slazem. Najjaci modeli su samo za k*r*e*e, i za oni kojima stvarno nije dat 1500kn više, za 10ak posto u performansama. Dakle ljudi koji imaju toliko novca da su ga zaboravili cijenit, ili ga nisu sami zaradili. Cekamo 9500 da vidimo cijene... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super Moderators
|
Imam ATI-cu napravljenu 1997 ![]() Tek joj je sad izašla garancija-a ima sliku bez pretjerivanja oko 20-tak posto bolju od R8500. Pa si ti misli... Ono...prodat ću je nikad...pa ni onda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ma da u biti nekaj sam mislil svi bi trebali izbacit ova novija sranja koja nam daju par fpsa više i stavit par godina stare kartice. Bar ti je slika u 2d kako valja ![]() A dal bih dao 3700 kn za 9700 pro? Kad bih imao, dao bih i to već sutra bez pretjeranog razmišljanja!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Super Moderators
|
Ta grafička je živa mrakača ![]() A velika je ko TI4600 Ma to se isplati ostaviti na compu,pogotovo zato kaj je PCI,dobro dođe ako usereš flash biosa ![]() Na staroj ploči sam je imao povezanu sa ATI-TV karticom koja je bila u ISA utoru,tv-slika je bila super... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Super Moderators
|
bdw Izašli su novi ATI DX9 driveri pa kom se da skidat... Svi ponosni vlasnici 9700...kojih na ovom forumu ziher nema... ![]() www.ati.com |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|