| 
 | |||||||||||
|  08.11.2002., 00:12 | #1 | 
| Premium Datum registracije: Nov 2002 Lokacija: Zagreb 
				 | 

vodeno hlađenje od mystificatora
			 Ne razumim se u vodeno hlađenje niti u oclocking ali to mi je dosta interesantno. Masu ljudi priča o ovom Mystificatoru kako ima jeftine stvari pa me zanima što mislite o vodenim blokovima koje izrađuje  http://www.mystificator.tk  i uopće o načinu vođenog hlađenja koje on predložava (njegov radijator, pumpa iz peveca,...) | 
|   |   | 
|  08.11.2002., 08:52 | #2 | |
| (°_°) Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: Samobor 
				 | 

Re: vodeno hlađenje od mystificatora
			 Citiraj: 
 Naravno uvijek mozes nadograditi s boljom pumpom i "pravim" radijatorom. A za njegove blokove iskreno nemam pojma. To sam se i ja pitao, jel valjaju sta? Jel ih tko kupio kod njega??? 
				__________________ Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 | 

Oglasni prostor

| 
|  08.11.2002., 09:56 | #3 | 
| Premium Datum registracije: Oct 2002 Lokacija: Zagreb 
				 | Ja znam - vidio sam ih pa da kazem ponesto  Ovak - blokovi su debljine 10 mm sa rupama 6 Kanali su klasicno slovo E - znaci dva paralelna sa iskrizanim poprijeko par komada Opce je poznato da je to najjednostavniji design i ima svojih mana Prvo mana je definitivno debljina bloka koja samim time ogranicava sirinu provrta koja je samo 6 mm Usporedbe radi - ulazni kanal i svi ostali u njegov blok je znaci 6mm Ulazni kanal i ostali u moj blok j 4*4,5 mm sto iznosi nevjerojatnih 18 mm ukupnog promjera - sto je 3 puta veca povrsina ! Kolanje vode gledajuci po zakonima hidrodinamike je kod njegovog bloka puno losije jer je poznato da je tlak vode na ulazu u prvi poprecni kanal - veci od tlakova na drugo , trecem itd, Dok se za izjednacavanje tih problema u industriji koriste uze cijevi sto je put veci - u njegovom bloku je to iste debljine. (najbolji primjer tlakova je montaza centralnog grijanja u zgradama - sto su radijatori vise i dovodne cijevi su tanje) Odma jedna opaska - ovdje govorimo o granicnim vrijednostima - tj stvari koje nikad necete primjetiti kod blokova tih dimenzija Svi su oni oversized i nije bas ni toliko bitno imate li blok koji moze disipirati 300 ili u mom slicaju 900 wata (ovisno od pumpe i radijatora) Dakle ja ne kazem da su blokovi losi - naprotiv - stvarno su ok Samo kazem da uvijek postoji bolje - naravno kao i kod svega na ovom svijetu - postoji i najbolje - a to je MOJ blok   Dakle ljudi alat u ruke i fatajte se posla - jer nema bloka do vlastitoga  | 
|   |   | 
|  08.11.2002., 10:22 | #4 | |
| Ekspert iz sjene ... Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: New Eden 
				 | Citiraj: 
 Koristim mystifikatorov i radi - relativno dobro - kaj je najbitnije radi tiše nego Alpha prije njega...dakle najveći bonus, a i temp je nešto manja .... U krajnjoj liniji ako si lijen ko ja i neda ti se optimalno sve postavljati ( ZYXY :burn: ) pikni njegov blok, ako si perfekcionist i želiš najbolje za svoj novac/vrijeme javi se Zyxu, on će ti sve obijasniti u toliko detalja da ti treba daktilograf/diktafon da sve pohvataš  :clap: | |
|   |   | 
|  08.11.2002., 11:53 | #5 | 
| Premium Datum registracije: Oct 2002 Lokacija: Zagreb 
				 | ma gust je sklepat vlastiti blok   sve je dobro al domace je domace  | 
|   |   | 
|  08.11.2002., 12:23 | #6 | |
| Feldwebel Datum registracije: Feb 2002 Lokacija: bolnica 
				 | Citiraj: 
 Kažu da se na kučnim kompovima procesor koristi nekih 10%. Tako i ja radim na kompu nekih 10% sjedenja pred njim. To vrijeme utrožim na lajanje na forumima i sl. Kada bi dio tog vremena uložio u nešto korisno, edukativno i zabavno, potrošio bi manje love, naučio bi nešto i lijepo proveo vrijeme. Nešto kao SETI za procesor, ali bez zagrijavanja. 
				__________________ Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. | |
|   |   | 
|  08.11.2002., 14:12 | #7 | |
				 |   Citiraj: 
   Kompnezacija u odjeći i pivi :clap: :clap: :clap:  | |
|   |   | 
|  22.11.2002., 01:13 | #9 | 
| Premium Datum registracije: Nov 2002 Lokacija: Zagreb, Hrvatska 
				 | Ja ne znam za vas ali ja sam sigurniji kada meni moj P4 hladi Intel-ov cooler nego da mi se voda brbočka u kučištu!! Alo pukne cijev ili nešto se odspoji ode sve u tri p******** m**** 
				__________________   | 
|   |   | 
|  22.11.2002., 09:51 | #10 | |
				 | Citiraj: 
   Eto nagovorih ga  | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  |