Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.11.2005., 09:22   #1
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
overclocking failed - molim pomoc

mam Intel Pentiuma 4 na 3 _GHz s 512 RAM-a.
Jucer ujutro nisam mogao uopce podici sistem. Nije me pustao niti u BIOS.
Danas ujutro pokrenuo sam stroj i izbacio je poruku OVERCLOCKING FAILED. Uspio sam uci u BIOS ali sta mi je za ciniti sada.
Nisam nista dirao u BIOSU, tako da uopce mi nije jasno sta se dogodilo.

molim pomoc
hvala
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:26   #2
atha
g2top.team atha
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,901
load optimized defaults ili load bios defaults kako vec pishe.
i nakon da probash mozda uci u windoze u safe modu da vidish ako se mozda sta dogodilo sa hardwareom. ako je sve ok, restart, pa udji i win u normalnom modu.
__________________

___________
HTPC: Intel DualCore E2200 × Asus mATX P5N73-AM × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 ×
Samsung 160GB
× Lenovo Key+Mouse × Samsung P51E530 Plasma TV × Logitech x530 5.1 × Windows 7
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 8
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.11.2005., 09:32   #3
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
Citiraj:
Originally posted by atha
load optimized defaults ili load bios defaults kako vec pishe.
pa to trazim u BIOSU ali ne mogu naci, gdje se to nalazi?
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:36   #4
atha
g2top.team atha
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,901
ili u samom meniu, ili ti pise dolje na dnu, kao nekakva alatna traka. kratica za load opt defaults je mozda f5 ili nesto. mora biti.
__________________

___________
HTPC: Intel DualCore E2200 × Asus mATX P5N73-AM × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 ×
Samsung 160GB
× Lenovo Key+Mouse × Samsung P51E530 Plasma TV × Logitech x530 5.1 × Windows 7
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 8
atha je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:38   #5
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
evo uspio sam, usao u safe mode i u device manageru mi javlja gresku kod RADI controllera (zuti upitnik).
Sta cu s tim?
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:40   #6
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
mislim da to znači samo da nisi instalirao raid controler...ne bi te trebalo zamarat...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:43   #7
atha
g2top.team atha
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,901
drugi post na ovoj temi ....upute za instalaciju drivera, za slucaj da ne znash..
javi ako bude kakvih problema.
__________________

___________
HTPC: Intel DualCore E2200 × Asus mATX P5N73-AM × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 ×
Samsung 160GB
× Lenovo Key+Mouse × Samsung P51E530 Plasma TV × Logitech x530 5.1 × Windows 7
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 8
atha je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:47   #8
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
evo usao sam u windoze normalno, za sada mi se cini da je sve kao i prije. jedino mi nije instaliran raid controller.

fala vam puno dobri ljudi.
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 09:57   #9
atha
g2top.team atha
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,901
nema na cemu.

ako budesh zelio instalirati raid,
na onom linku su ti upute (of kors, ako ti rabi raid).

pozz
__________________

___________
HTPC: Intel DualCore E2200 × Asus mATX P5N73-AM × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 ×
Samsung 160GB
× Lenovo Key+Mouse × Samsung P51E530 Plasma TV × Logitech x530 5.1 × Windows 7
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 8
atha je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 10:22   #10
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
opet problem: pokrenuo sam Sophos, antivirusni program i cijeli komp mi se smrznuo u jednom trenutku kada je Sophos skenirao registry.

i opet se ne da ni pokrenut, dakle niti uci u BIOS.

help!!
loop je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.11.2005., 10:28   #11
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,414
Koju ploču imaš? Jel smiješ otvarat kućište?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Pentium G630 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB G.Skill DDR3-1600 Low Voltage
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Mushkin Chronos 120 GB
HDD: 4 x WD Caviar Green 2 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Professional x64 SP1

LCD monitor: LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with Tomato RAF Firmware v1.28.8525 ND VPN

Connected To B.net 3D 12/1.25 Mbps



HP Compaq 6715b (KD998ES)

CPU: AMD Turion64 X2 TL-58 @ 1.9 GHz
Chipset: AMD M690T
RAM: 2 x 2 GB Samsung M4 DDR2-667
VGA: ATI Mobility Radeon X1250
HDD: Seagate Momentus XT 500 GB
ODD: LG GSA-T20L
LCD: 15.4" WXGA TFT @ 1280 x 800
Other: WLAN 802.11a/b/g, Bluetooth, 4 x USB, FireWire, 6in1 card reader, fingerprint reader,...
OS: Windows 7 Professional x64

Docking: HP Basic Docking Station EN488AA
Mice: Logitech VX Nano
External HDD: WD Scorpio Blue 500 GB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 10:31   #12
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
asusova samo ne znam tocno koja

kuciste ne smijem otvarat, pod jamstvom je
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 10:38   #13
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
evo ploca je asusova, p4p800e
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 10:59   #14
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Nemash frks,ako ti se opet to dogodi...
Kad ti se neće bootati, iskopčaš kabel iz utičnice, ponovno ga uključiš, stisneš F2 (load defaults) dok ti je od BIOS-a screen i miran si.
Vjeruj mi, ja sam to jako često koristio
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 11:23   #15
loop
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: zagreb
Postovi: 126
da ali meni niti ne dodje do BIOS screena, monitor cak ne dobije nikakv impuls, ostaje ugasen, a ni tipkovnica ne zasvijetli
loop je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 11:47   #16
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Meni se čini da ti je nešto unutra crknulo...
Odnesi ga u servis, pa će ti oni bolje znati što se dogodilo.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 11:50   #17
atha
g2top.team atha
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,901
vrijeme je za reklamaciju.
__________________

___________
HTPC: Intel DualCore E2200 × Asus mATX P5N73-AM × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 ×
Samsung 160GB
× Lenovo Key+Mouse × Samsung P51E530 Plasma TV × Logitech x530 5.1 × Windows 7
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 8
atha je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2005., 12:04   #18
Smarty
Premium
Moj komp
 
Smarty's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Split
Postovi: 648
Da nije mozda baterija prnila?
I jesi li mozda mijena BIOS-e, a ako nista neuspijes vodi na garanciju to bi bilo najbolje.
Smarty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na



(c) 1999-2007 :: PC Ekspert Team :: Sva prava pridrzana. ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.