|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
DOSBox i printanje naših znakova
Pozdrav ljudi, vjerojatno je uzaludno pitanje no eto ![]() Situacija je sljedeća: Knjigovodstveni program pisan u Clipperu na Win 98 mašini sa termalnim printerom. Taj printer je konačno krepao ![]() Sad treba iz tog programa printati na HP laser. Ono što sam probao: -sherati laser sa njegove Win7 mašine na Win98 mašinu, nema šanse. Win7 uredno vidi Win98 i može mu pristupiti. Win98 vidi Win7, ali ne želi mu pristupiti. Net use lpt1 na laser prema Win7 mašini prolazi sa Win98 mašine, printer printa, ali baca sav tekst 5-6cm udesno tako da fali cca 20% teksta na papiru. -probao instalirati DOSBox na Win7 mašinu. To uredno radi i printa, ali je pak problem što je na Win98 mašini radio pod DOS-om i baze (.dbf) je stavio u OEM kodiranje, a na Win7 mi koristi ANSI i kad god nešto printam umjesto naših znakova mi izlazi @, }, ^ i ~ I da, kad spojim laser diretno na Win98 mašinu sve je ok. Samo je to malo komplicirano prenositi stalno ![]() Imam još nekoliko bisernih ideja koje bih mogao probati, ali je sad već kasno: -"ručno" ispraviti sve dijakritičke znakove u bazi -petljati sa virtualkama Tako da eto, ako je netko imao sličnu situaciju ja se pretvaram u uho ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
Probaj Dosprn i stavi 437 852 ili 1250 kodnu, nisam sad tocno siguran pod kojom dobijem dobar ispis nisam na poslu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad se ne mogu sjetiti jeli DOSBox ili DOSprn nudi / ima opciju da možeš "štimati" poziciju na papiru i tako popraviti ovo "baca sav tekst 5-6cm udesno tako da fali cca 20% teksta", mislim da je preko margina i br, redova. Moraš se igrati sa parametrima dok ne pogodiš. Šta se tiče "naših znakova" u samom DOSBox ili DOSprn trebaš podesiti code page, obzirom da je sa Win 98 vrlo vjerojatno je 852 ili 1250. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Evo samo da javim što se na kraju iskemijalo nakon što sam pročitao vaše savjete. Odlučeno je ostaviti sve u DOSBoxu, postavio sam u DOSPRN-u code na 646yu i sada uredno printa naše znakove. No onda sam naletio na problem ![]() ![]() I onda sam napravio jedino što sam mogao da si uštedim živce: preselio sam novi i stari komp jedan do drugog pa nek si preštekava printer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Za "novi unos" nisi dobro definirao kodnu stranicu (CP) u DOS - u, kod klasičnog DOS - a je CP 852. Koji "raspored" / CP je prije korišten treba otkriti, možda taj manje poznati 646 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Malo sam zahrđao (čitaj po zaboravljao) ![]() U klasičnom DOS - u se može, postavlja se i CP za "konzolu" i printer i layout tipkovnice. Jedan od štoseva je da ne pokrećeš direktno program nego napišeš mali BAT file u kojem odradi šta trteba prije pokretanja samog programa. Isto tako staviš (odabereš da koristi) font Lucinda Console u DOS Box - u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|