|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Mbo Abit AV8 3d eye ,Via K8T800Pro
Novi sam član na forumu pa bih vam eksperti bio zahvalan na savjetu.Umjesto dosadašnjeg Amd Athlona 1700+ naručio sam AMD64 3000+,S939,Venice i matičnu ploču gore navedenu pa me zanima da se nisam slučajno zeznijo jer se obično jako često zeznem ili radi neznanja ili manjka sredstava.Ako sam se slučajno zeznijo recite još je stignem stopirat sutra i uzeti neku drugu mada sam čuo da je jako dobra overclockati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
nije matična loša samo ima loš čipset... uzmi nešta sa nforce4 čipsetom... ako nemaš para ima za nekih 800kn fobra foxconn ploča sa nf4 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Uzmi su rađe EPoX 9NPA+ Ultra (SATAII, nForce4 Ultra chipset...) za 865 kn u Ve-milu. Ako trebaš s AGP-om onda uzmi nekaj s NF3! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Pa nForce je bolji od ostalih chipseta ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Izuzmi AGP/PCI lock na KT800 , i reci po čemu? Navedi bar 3 dobra razloga? I izuzmi marketing tipa SLI koji ti obećava toliki i toliki porast performansi sa 2 kartice, kad za iste novce možeš kupit jednu znatno bržu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
http://www.via.com.tw/en/products/ch...es/k8t800pro/# I kad je nforce tolko nadmoćniji zašti ipak koriste neke kontrolere od vie:confused:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
Nismo rekli:"matičnu ploču sa VIA čipsetom slobodno bacite u smeće jer ne vrijede pišljivog boba" BTW nForce3 GBit LAN je odvojen od PCI i AGP sabirnice,dok od VIA K8T800 dijeli sabirnicu sa PCI,AGP,IDE itd. VIA koristi chipset sa 2 čipa,dok nVidia ima jedan čip što daje niže latencije i brži rad.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne, nego ste rekli "nije loša ploča sa lošim čipsetom". A niste naveli nijedan dobar razlog zašto je loš, niti po čemu je drugi bolji. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Svi viču nforce je najbolji čipset ali niko nema konkretan primjer. Jel neko uopće probo clockat na zadnjim verzijama vie pšto je to prvi argument kod nforcea
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ja sam laik ali mislim da ću ostati nekako na ovoj matičnoj a navodno još dolazi u paketu sa nekim displayom za temperaturu i neke điđe.Ja sam jači više sa satelitskom opremom pa pretpostavljam da je omjer za i protiv kao npr.Dreambox 7000 ili Dreambox 7020,znači sitnice ili se možda varam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Mislim da nećeš nimalo fulat, jer ploča za 100 dolara nudi jako puno... http://techreport.com/reviews/2004q3...8/index.x?pg=1 "...All the necessary ingredients are there, but to bake up a stable system running faster than stock, you'll need a motherboard built with overclocking in mind—a board like the AV8..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
K8V SE VIA KT800: capturing videa sa camcordera + prijenos podataka cca 7MB/sec u LANu s drugim kompom i kopiranje sa USB sticka...sve radilo za 5. nforce ploča: capturing videa + bilokakvo čupanje podataka s drugog kompa u mreži je uzrokovalo trokiranje videa. Eh da, isti proc...ista količina memorije, diskovi sličnih performansi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...inace kt800pro podrzava samo agp sabirnicu tako da n-force 4 otpada,a da je ovo los chipset za clockanje i nije bas,kod mene 250htt (1:1) sa memom iz siga....full stabilno bez dizanja napona na icemu...druga stvar ovaj se chipset osjetno manje grije od n-force 3,4 chipseta,i ovaj kt800pro ima pci-agp lock za razliku varijante bez pro,a ova abitova ploca ide bez beda na 280htt,za razliku od nekih brand name proizvodjaca maticnih koje ne mogu toliko ni s n-force chipsetima,i ono najvaznije nema konflikta sa tipovima memorija.....tako da nema smilsla ulaziti u raspravu koliko je kt800pro los chipset jer zapravo nije...jedini veci minus je sto nema podrsku za sata 2 diskove..
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 06.11.2005. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Hg Spot -922 ćune |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Pristojna maticna i sigurno neces biti razocaran. ![]()
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
probaj nesto novo!!!???
proguglaj malo za novi ULI 1695 chipset, podrzava AGP 8x i PCIe. ASrock 939dual-sata2 (oko 520 kn u h2 shop-u, zagreb). svi usporedni testovi sa nf4 i via chipsetima pokazuju da je u najmanju ruku uli ravnopravan, a i bolji. nakon asusa i nekoliko gigabyte ploca ova ploca je pravo osvjezenje, nikakvih problema, a i moja r9800pro jos nije za mirovinu (ploca ima pci-e za buducu nadogradnju, a i slot za M2 upgrade slot) nije sve u imenu (iako je asrock podruznica asusa) postoji agp/pci-e/pci lock bios 1.20 moj savjet ti je da uzmes ovu plocu u obzir |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium moderator
|
Biostar,Asrock i drugi prodaju takve hibride koda nas i to nije pravi AGP utor,veći improviziran XGP utor i to trebamo imati na umu pri kupnju takve ploče.Istina,kartice rade na njima,ali nmaju brzinu prijenosa podataka kao kod pravog AGP utora
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Proguglaj malo.........
![]() |
![]() |
#23 |
Premium moderator
|
Sorry ali AGP i PCI-E utor dijele iste stazice na matičnoj i dolazi do pada,htio ti to ili ne.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Dokazi mi to za konkretno ovaj chipset.... Ti mislis na neke stare chipsete koji imaju improviziran AGP preko PCI sucelja... prakticki skoro PCI sucelje sa AGP konektorom(ne doslovno, ali po performansama). AsRock ULi board Eto pa si pogledaj performanse AGP kartuse..koja ponekad cak zgazi PCIe. E sad, ako imas kakav dokaz da to nije tako kako tamo pise, bring it on ![]()
![]() |
#25 |
Premium moderator
|
Dobro ako je ULi chipset posebno napravljen,respect; ali Biostarova matična koje ima u Kvarku nema AlI-ULI chipset,već nForce 4 ultra i njemu nije primarna namjena imati AGP i PCI-E
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
KORISTIM ASROCK-ovu PLOČU VEĆ SKORO 2 MJESECA I NEMAM NIKAKVIH PROBLEMA. UREDNO RADI NA 250*9 (oriđiđi 1800 sad 2250), DA SI MALO PROVJERIJA VIDIJA BI DA IMA PRAVI AGP , A NE XGT KOJI IMAJU BIOSTAR PLOČE I KOJI OGRANIČAVA AGP GRAFULJE NA NEKIH 40-45 % SVOJE REALNE SNAGE. NA SVIM TESTOVIMA JE POBRALA TOP OCJENE I BEST BUY JE S OBZIROM NA CIJENU. S OBZIROM DA SE "TORCIDA" ZANIMA ZA PLOČU SA AGP, A BEZ PCI-E UTORA OVO JE NEUSPOREDIVO BOLJE I ZA DALJNJU NADOGRADNJU BOLJE RIJEŠENJE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
NE DA PODRŽAVA RAD OBA UTORA ISTOVREMENO NEGO IMA MOGUČNOST 6 (ŠEST MONITORA) ISTOVREMENO. AGP + PCI-E + PCI GRAFIČKA ISTOVREMENO, PROVJERENO |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Upravu si, nisam obraćao pažnju. U ovom slučaju su velika slova bila samo to - velika slova, nevezano za temu |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
@Nino vidim da ti je lokacija strahovito blizu moje toliko blizu da nas možda koja ulica ili kuća dijeli.Baš mi treba jedan stručnjak za pc da mi da koji koristan savjet. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|