|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Reinstalacija Windows 7 i problem s MBR-om
Dakle,da krenem. Prekjucer samo odjednom nestao zvuk u Windowsima ( koristim Delock usb zvucnu ) i resetiram komp. Prode boot logo i pojavi se startup windows normally ili onaj windows repair,probam bootati nece,resetira se i pocne Windows startup repair loop,popravi navodno,resetira se i opet ispocetka. Nista,probati cu preko Windows 7 instalacije preko USB sticka,ubacim,odem do repair,ne moze popraviti. Zatim sam probao samo pregaziti postojecu instalaciju sa novom,izbaci mi ovo ![]() Googlam i nadem navodno da USB 3.0 utori izazivaju problem,isprobao sam u svih 8 mogucih utora,ista stvar mi iskoci kad idem na Install Now,takoder probao sa 3 razlicite W7 instalacije,W 8.1/10 instalacijom,ista stvar. USB stick je 3.0 ako znaci nesto. Onda pak odjednom dobijem ovaj error ![]() Probao sam onda vodeci se sto sam nasao googlajuci da izlista diskove,odaberem disk,odaberem particiju di se nalazi Windows 7 boot,ali ta particija ne postoji,znaci nemam onu 100-200 mb particiju di se nalaze windows 7 fileovi i ne mogu kopirati preko /bootsect komandi nanovo Windows 7 boot fileove,pojma nemam gdje se moglo to izgubiti. Nalazim na internetu takoder znak da hard disk krepaje,HDD je iz Moj Komp,jedino sto se sjecam da je pred tjedan dana stalno gurao prilikom boota one checkove i ja sam negdje 10 puta najmanje preskocio. Izgubljen sam nakon toliko googlanja sto dalje raditi,svi savjeti/sugestije dobrodosli. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Skini hirens boot cd i odaberi odgovarajući alat za provjeru diska. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Probati cu,hvala. Citiraj:
Ima li razlike tj.sta da odabarem UEFI ili obican boot za USB,probao sa oba,nikakve razlike nema,iste errore dobijem. EDIT : hirens boot CD uspješno ucita,chkdsk provjera ne izbacuje greške,bad sectora nema i opet nema w7 boot particije,fixmbr komanda ne radi opet dobijem error na drugoj slici,sta raditi dalje ? Zadnje izmijenjeno od: blava. 22.12.2015. u 20:37. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Znači odustao od popravka MBR i oporavka Windows 7 boota,slučajno sam wipeao cijeli HDD u hirens i eto bezveze se tlačio da cu nešto napraviti. Sad mi je cilj uopće instalirati windowse,dobivam stalno poruku nakon što odaberem Install now iducu Load driver - A media driver your computer needs is missing. Probao sam sve USB utore, clear CMOS sam isao,probao sam u AHCI mode umjesto IDE,navodno zna stvarati problem corruptana instalacija pa sam probao u programu unetbootin i Windows 7 ofisl USB tool,ista stvar,ne zn što više isprobati... |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Skini si ovo: https://www.dropbox.com/s/0z1hqhx9pn...ronis.iso?dl=0 Zaprzi na dvd i bootaj opciju 2 ( safe mode ) pa vidi sta kaze za hdd. Napravi si sa njim 2 particije pa vidi oce ih instalacija sa sticka vidjeti. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam da li igraju AHCI driveri ulogu,u BIOSU sam probao AHCI mode,ali bez ucinka,na MSI stranici maticne ima Onboard AHCI drivers download,probati cu to skinuti i loadati,mozda to igra ulogu ? Inace nisam na ovoj maticnoj nikad instalirao Windowse tako da nisam upoznat jel se to prije dogadalo... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Update biosa na maticnoj? Usput probaj s drugim sata portom i kabelom.Jesi probao preko dvda dignut winse? Drugi usb stick po mogucnosti 2.0? Win7 instalacija ne radi preko usb 3.0, cisto da znas.
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
BIOS je najnoviji,USB stick jbg nemam drugi niti pri ruci DVD przilicu,govoriš li da w7 instalacija neće raditi na 3.0 sticku ili portu ? Mislim da 3.0 portova nemam na matičnoj,probao sam loadati AHCI drivere opet nažalost dobijem taj Load driver prozor i ne mogu ništa. Nedostaju neki driveri,a meni nije jasno koji tj.sta nedostaje ??? Jel moguće da sami 3.0 stick stvara probleme ? Btw.pokušavam 8.1 instalirati ... EDIT : probao 3 različite win 7 DVD instalacije,dobijem isti media install error. Probao u AHCI i IDE mode,jednostavno šrot od matične ništa me ne cudi.... Zadnje izmijenjeno od: blava. 22.12.2015. u 23:38. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1. napraviti Bios reset, potom u Biosu Load Defaults + provjeriti / postaviti šta treba 2. ištekaj nepotrebno sa mobo, prvenstveno po usb portovima, ostavi samo tastaturu i miš ako su usb verzije 3. poželjno da si aktivirao AHCI na sata kontroleru 4. sa supporta dl. ovo > http://download.msi.com/dvr_exe/intel_rst_6_mb_8.1.zip, negdje raspakiraj, uzmi usb stick i na njegov root kopiraj fajlove koji se nalaze u "f6flp-x64" folderu 5. pokreni instalaciju winsa sa DVD - a, kad ti ponudi Load drivers preko F6 odvedi ga na stick 6. oko ti ponudi više varijanti odaberi obični AHCI mod 7. nakon toga bi ti trebao prepoznati hdd i particije na njemu 8. dalje valjda znaš |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
@Nikky hvala na savjetima,sve sam to isprobao,stvar je ili u USB utorima ili u tome sto je stick USB 3.0. Na kraju sam uspjela instalacija preko nekog antiknog Windows 7 DVD,problem mi je što je 32 bitni,kako da najbezbolnije pregazim sa Windows 8.1 instalacijom pošto preko USB ne ide,a direktno iz Windows 7 neće ? I druga stvar,hocu li moći kakvim restore programa povratiti barem 30-40 % datoteka ? |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Samo da bumpam temu,izgleda je bio problem u USB sticku kako kolega @Perestrojka sugerirao,stavio na 2.0 stick i bez problema instalirao. Izgubio podatke,jbg da sam znao otpocetka ne bi forsirao instalaciju sa 3.0 stickom. Ali bitno da je HDD ziv i radi kao sat ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|