|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Problem sa 4G / 3G stickom
Kupio Alcatel onetouch W800 4G u t-coma, otključali mi za druge operatere pa je sad slobodan za bonbon sim internet mobilnu karticu. Da ne duljim, kad ga ukopćan na stolno računalo hvata 3G mrežu povremeno, nikada 4G. Često se uključi 2G mreža, EDGE, pa i ne može ništa otvarat. E sad ono bitno, kad isključim računalo a stick ostane u računalu, pojavi se 3G mreža. Nakon toga ponovo palim računalo i ponovo hvata samo 2G mrežu. Izvadim stick i uključim ga u njegovu bateriju, radi na istom mjestu sa 3G mrežom. Da vam sve ne objašnjavam radi se o jednom našem otoku ali koji je pokriven i sa 4G mrežom. Što mi je za činit, trebam li što napravit sa računalom ili kupiti što dodatno neku antenu ili nešto slično. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.11.2015. u 14:38. Razlog: Premješteno u zasebnu temu, preglednost |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Izgleda kao standardni igrokaz oko "ganjanja" dobrog 3G signala, pogotovo kod nas i u "ruralnom području". Ako sam dobro vidio taj stick ima u sebi i wifi dio, probaj ga ugasiti da ne smeta 3G dijelu, previše toga u malom prostoru. Uzmi laptop ili šetaj sa kompom po lokaciji na xy mjesta i testiraj kako bi pronašao mjesto sa najboljim signalom. Pri tome će ti pomoći ako stick spojiš preko kvalitetnog (čitaj debelog) usb produžnog max. 2 M dužine. Lako se može desiti da je to kakvo potkrovlje ili kakav prozor pri vrhu kuće. Ako to bude slučaj razmisli o varijanti da nabaviš router namjenjen za 3G / 4G stick - ove, čuvene TP-Link TL-MR3x20 serije. Tada router i stick stoje na otkrivenom mjestu a komp / lap spajaš preko žice ili bežično sa routera. Kvaka 22 je da ovaj Alcatel onetouch W800 treba biti podržan od strane routera bilo automatski ili kroz manualni konfig. Izgleda da je ekipa od TP-Linka susretljiva po pitanju da određeni stick proradi sa njihovim routerima, na žalost koliko sam vidio ovaj Alcatel onetouch W800 ne spominju, http://www.tp-link.com/en/support/3g...&location=1963 Forum > http://forum.tp-link.com/forumdispla...LTE-3G-Routers |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Evo samo da potvrdim ovo što i Nikky kaže, sve je to do signala odnosno do operatera. Koristim taj isti Alcatel, jedino što je moj uboden u običan punjač za mobitel i stoji tako na zidu u utičnici gdje nikome ne smeta. Od jučer je u njemu Bonbon kartica, LTE mreža, brzina sinoć 12, prije podne jedva 7 a sada 9 Mbps. Tele2 mi još više varira brzina, od 6 do max izmjereno 16 Mbps, napominjem, stik stalno na istom mjestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Tonini...wifi smeta reče Nikky a možemo dodat i sam PC proizvodi masu freq. koje ti mogu gušiti prijem pogotovo ako je otvoreno kućište. spaceman....možda roletne na prozoru ili vrata sobe isto utječu .... kao i vremenske propagacije , znaš da ljeti na obali nemoš živ ostat od TV i radio signala iz Italije a zimi je daleko manje, a i kiša i magla utječu dosta pogotovo na višim frekvencijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ma najviše utječe sam operater i njihova oprema čini mi se, za vremenske uvjete se slažem jer i sam sam se uvjerio iako i to nije pravilo. Opet ponavljam, ništa se kod mene ne mijenja od ih uvjeta, čak je i kiša vani trenutno stala a sada na speed testu imam 24 Mbps za razliku od 7 ujutro. Po meni prevelika razlika da bi nešto u kući toliko utjecalo na brzinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zahvalan na odgovorima iako mi još nije jasno što triban napravit da bi imao solidan 3G signal. Da budem iskren, imam i žičani internet, maxTV i tel, kojeg isključim od 1.10. do 1.04. u potpunosti 6 mjeseci jer u kuću na otoku dolazim u zimskom periodu sam pa plaćanje od 350,00 kn postaje upitno. Kako je istekao ugovor davno u principu želim sve to otkazati. Prije sam se spajao sa Huawei E173 stickom i nikad nisam uspija uhvatit 3G mrežu iako je postojala pokrivenost. AlcatelW800 4G nema nikakav utor za antenu već je samostalan sa svojom baterijom te ima mogućnost 10 wi fi pristupa. Ili može samostalno na računalo u USB utor. I tu nastaje problem, samostalan ima 3G dok kad se stavi na računalo uglavnom otvara 2G mrežu. Eto ne kupuje mi se laptop niti tablet već ako mogu ovo računalo prirediti za taj stick. Što bi trebao napravit, da li možda kupit wi fi karticu za ploču pa se spajat bežično na stick ili nešto drugo, nekakav pojačivać signala ka npr. antena ili wi fi router. Ovaj stik sam kupio (480,kn T-com) na savjet operatera iz bonbon-a. Istina je da je bolji od onog E 173 jer u kući samostalno ima 3G mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Kad su te vec nagovorili na losiji stik od Huawei E3131 kojeg isto prodaju i koji ima prikljucak za vanjsku antenu, preostaje ti jedina mogucnost da smjestajem stick-a i PC-a pronadjes najjaci 3 signal. Mozes slobodno upotrebit produzni USB kabel do 3m duljine (meni Huawei E3131 radi uredno i kad je prikljucen na 5m produznog USB kabela) kojim ces spajat stick na USB utor kompa koji je smjesten direktno na maticnoj ploci (ne na neki udaljeni koji je izveden sa prednje strane ili sl.) Tako dugacki USB kabel ti daje dosta mogucnosti za najpovoljniji smjestaj, a osim tog nacina, ne postoji drugi, osim zamjene stick-a s nekim koji ima prikljucak za vanjsku antenu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
@tonini Kako ti nije jasno šta trebaš napraviti ? Fino smo ti poviše napisali: - nabavi ako nemaš usb produžni, ne duži od 2 ili 3 M - "šetati" sa kompom (i stikom) po kući / prostoru u potrazi za što boljim i stabilnijem 3G signalom - neka je wifi na stiku isključen - kolega je napomenio svakako spajati usb produžni "zada" direktno na mobo Kad pronađeš lokaciju a ovisno o poziciji u prostoru možemo savjetovati šta napraviti ako ti "ne paše" da komp bude tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
@Nikky ma jasno mi je da triban tražit dobar položaj sticka sa USB kabelon a spojen na zadnji panel mbo. Samo ne mogu komp, stalak i ekran stavit na sredinu sobe, to bi bija veliki problem. Dodatno je problem isključiti wi fi jer se tad ne mogu spajat mobom na net (xperia Z1 compact). Ovaj stick san i uzeja jer ima mogućnosti wi fi spajanja na net priko sticka. Krajem tjedna idem na otok pa moram sve pripremiti za testiranje, a ne kao prošli tjedan kad sam došao samo sa stickom, pa se pokazalo da ipak može uhvatit 3G mrežu ali ne konstantno na računalu, već samostalno kad je uključen u bateriju. Zanima me da li se mogu spojiti na stick, wi fi karticom koju bi inastalira na komp u pcie utor, a stick da stoji neovisan u svojoj bateriji i radi kao wi fi ''router''! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
umjesto da kupis wi-fi pci-e karticu bolje kupi produzni usb kabel max 5 metara i prikaci ga negdje uz prozor gdje najbolje hvata signal zasto? evo ti primjer - kod mene dok je komp i stick bio u dnevnoj sobi signal mi se stalno prebacivao 2g - 3g i imao sam jedva 1mbps a sada nakon sto sam ga prebacio u spavacu sobu i nakeljio na prozor dobio sam puni 3g signal i oko 7mbps brzinu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Svakako bez wifi kartice, ako je ikako moguce! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Za početak, kabel USB 2.0 crni (može i ružičasti ako hoćeš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni pomoglo ovo ![]() https://www.youtube.com/watch?v=tonZeKP-Mi4 5m kabela, gurnuo kroz prozor, stick kroz otvor limenke i da vidiš stabilnog signala. Inače isto mi varirao izmedju edge i 3g. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Cemu uopce spominjes USB 3.0? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo da vidite o kojem se sticku radi. Ovaj crni s njim sam se koristio prije par godina ali dalje 2G ne može! ![]() Zadnje izmijenjeno od: tonini. 24.11.2015. u 19:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Ma sve je jasno ali tebi je svakako najbitnije naći odgovarajuću poziciju gdje ćeš imati stabilan signal. A ako je to malo dalje od kompa jednostavnije ti je spajati se bežično jer osobno nisam primjetio da mu nešto smeta uključen wifi. Probao sam i sa kablom u komp i bežično i ovako mi je praktičnije jer ionako se spajam i sa kompom i sa laptopom i nemam nikakvih problema a nisam baš primjetio ni da imam bolji signal kada isključim wifi na stiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Nego kako da se inace spoje, mentalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Mada je zafrkancija koje nasušno fali u ova vremena, nemoj da (ti) se ostvari mentalno spajanje, mislim da bi u par dana završio u "sobi sa mekim oblogama" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Evo konačno sam uspija otići na otok i učiniti što ste savjetovali ![]() Uglavnom da ne duljim, na USB kabelu od 1,8 m bez problema uhvati 4G signal. E sad da li je u međuvremenu došlo do poboljšanja signala od strane operatera na mom području, ne znam. Uglavnom, sad imam 3G i 4G signal. E da, 4G signal je na Alcatel sticku, onaj drugi Huawei nisam niti probava: |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2016
|
Sličan problem sa 4G Alcatel stickom w800
Pozdrav svima i molim pomoć ako tko zna riješenje. Imam isti Alcatel w800 wifi router koji sam 2 godine koristio na HT mreži kao kućni router i radio je bez problema i doma u Zagrebu i ako bih ga negdje nosio sa sobom. Prije mjesec dana sam prešao na Tele2 mobilni internet i koristim isti stick/router ali svakodnevno mi se pojavljuje slijedeći problem. Npr cijeli dan uredno i bez prekida je spojen na 4G LTE sa brzinom downloada između 15 i 20mb/s. Onda se odjednom prebaci na EDGE brzinu i nikakav restart ne pomaže, stalno ostaje na EDGE modu. Onda ubacim u router npr tele2 sim karticu iz svoga mobitela, spoji se router na net i onda odmah vratim sim karticu mobilnog interneta i odmah je opet na 4G!! I tako gotovo svakodnevno. Dakle nije problem u jačini 4G signala jer je odličan (probao i na drugim lokacijama), jednostavno se router iz nekog razloga prebaci na EDGE i restartom se ne vraca na 4G. U roteru je postavka izbora načina/vrste mreže na "automatic" modu i ne mogu ga prebaciti na ručno pa odabrati 4G LTE jer je taj dio disable-an. Ako je tko imao sličan problem molim pomoć. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Jel se jednako ponasa i sa SIM karticom iz mobitela? Jel imas u tom Alcatel-u podeseno neko ogranicenje prometa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nisam je ostavljao duže vrijeme da vidim da li će je prebaciti na 2G Promet je 30GB/mj i nije niti blizu toga limita |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Vrijeme je da zamjenis (kolko znam to je besplatno) tu staru karticu iz mobitela kako bi i na njoj dobio 4G, pa onda probaj ustanoviti jel je do kartice ili taj Alcatel zasluzuje da bude na zlu glasu na kakvom inace je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Samo da vam javim da sam na ovom blogu i niže navedenom komandom riješio problem. https://bitbucket.org/accelecon/mode...ki/AlcatelW800 Ukucap u browser ovu komandu, naravno sa adresom moga routera i radi besprijekorno na 4G mreži. http://192.168.0.1/goform/setNetwork...&nw_sel_mode=0 Možda pomogne još nekome |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|