Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2015., 21:54   #1
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tband TB9621V2 by Optima

Prelaskom na VDSL, Optima mi je poslala novi router. Danas je došao Tband TB9621V2.

Evo par slika:

Router nažalost dolazi bez admin username-a/passworda te se ulazi u izbornik sa user/user opcijama. Naravno, sve je šturo i osim parametara za WLAN i par sitnica tipa DynDNS, ostalo je zaključano. Tako npr nisam mogao doći do parametara za ADSL/VDSL konekciju, parametara za USB, postavki za telnet, WAN, u biti svega s čime bih mogao malo ozbiljnije upogoniti ovaj uređaj.
Koliko sam vidio preko uputa, uređaj dobiva postavke za VDSL samo preko ACS-a, pa tako ako se neki problem javi i nadobudni operater bubne tvorničke postavke preko ACS-a, naše postavke za WLAN, DynDNS, port forward se brišu. Sva sreća, ima backup/restore postavki, ali bolje bi bilo isključiti remote managment

Kvaliteta izrade je na visokom nivou. Plastike ne djeluju jeftino kineski (doduše piše made in Tiwan, pa je i razumljivo), ventilacija je dobro riješena (ruter se ne grije) te wireless ima zadovoljavajući domet (bolji od SX763 i ZTE 931).
Antene nisu odvojive i dolaze sa sistemom sličnim kao i na TG 782. Imaju zakretni kut od 90° i daju se preklopiti.
LAN portovi (kao i VoIP) su napravljeni slično kao i na TG782 , znači sa plastičnim zakačkicama, pa tu treba biti oprezan da se ne potegne ili da dijete ne potegne kabel jer bi mogao krcnuti.

Sa uređajem dolazi naponski ispravljač DC 12V 1.5A, 1 LAN kabel 1m , uređaj i šture upute.

Zasad mi se čini kao dobar uređaj, čim puste VDSL (još mi nisu, ali će kroz dan dva pustiti), detaljnije ću ispitati uređaj pa javiti dojmove.

Ako netko ima specifične zahtjeve i želje što da pogledam, slobodno javite (ali zasad ne bih otvarao uređaj )
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno