|
![]() |
#1 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
boja ladice kod cd ili dvd snimaca bitna (?)
na ovom linku se moze vidjeti dosta zanimljiva (doduse i dosta kratka) rasprava o vaznosti boje snimaca na kvalitetu snimanja. kada se ovako to procita zvuci suludo. jer zasto bi boja maske i ladice imala ikakve veze sa kvalitetom. ali zapravo logicki i ima jer laser je svjetlo. a svjetlo se, bez obzira koliko fokusirano bilo odbija od gotovo sve a pogotovo od dvd ili cd medij. kad se jednom odbije trebalo bi po svim pravilima zavrsiti natrag u leci snimaca ali jedan dio laserske zrake se odbije i u samu ladicu. ako je ladica crne boje, veci dio tog "zalutalog" djela laserske zrake ce upiti (crna boja je jelte, crna jer upija sve frekvencije vidljivog svjetla i ir). zato kazu da se sa crnim snimacima postizu nesto kvalitetniji burnovi. evo i dva grafa koji to potvrdjuju: ![]() ![]() sve u svemu vrlo zanimljivo ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je staro kolko i Plextorovi prvi CD snimači koji su također imali crnu ladicu za razliku od ostalih.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
|
ispricavam se ako je ovo opce poznata stvar... didn't know that ![]() ja sam to tek danas saznao a nebih za sebe mogao reci da sam kompjuterski nepismen pa eto.. pomislio sam da ima mozda jos ljudi koji neznaju ![]()
![]() |
#4 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
the letter
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
To da je ta crna površina kod Plextora glancasta niej bitno. Glupost. Laser je FOKUSIRANO svjetlo, i ne rasipa se kao takvo kao obično svjetlo.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|