|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
3G/4G router s tethering opcijom za android uredjaje
Trebao bih router s tethering opcijom za android uredjaj koji ima u sebi 3g/4g. Nasao sam kod nas jedino d-link DWR-116 da radi s iphone 3. Nisam nasao nikakvu informaciju da podrzava android uredjaje. Jel ima netko iskustva i/ili prijedlog za neki drugi uredjaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da malo "plivaš" među nazivima i funkcijama, vidi se i po "krivom" naslovu ![]() 3g/4g router ili router sa 3g/4g opcijom preko dodatnog sticka je jedna priča, kod tethering - a preko "telefona" koji glumi ap je druga priča. Po tekstu hoćeš koristiti tethering, za to ti treba AP sa (Universal) Repeter funkcijom. E sad, može i ne mora biti problema dok sve složiš / podesiš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Meni se čini da on traži obični wifi router koji može internet dobivati preko sim kartice. Imaš: 1. Router + USB stick ASUS RT-N66U + Huawei E3372s provjereno radi 2. Huawei E5172 ti je all-in-one i radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Zelim USB tethering Android tableta koji ima 3G/4G na router koji inace prima USB stick za mobilni internet. Za iphone postoji ta mogucnost: http://www.tomsguide.com/forum/id-97...em-router.html Post od korisnika alfred Neuman na toj stranici. Ispod njega covjek pita za android, no nije dobio odgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kompliciraš bezveze. Aktiviraj MultiSIM opciju kod svog operatera pa dobiješ još jedan SIM samo za data promet. I onda iskoristiš neki od gornjih savjeta. Šta si time dobio? Dobio si kućnu wlan mrežu pomoću routera koji zapravo širi 3G signal i možeš na nju spojiti bilo koji uređaj koji ima wlan, pa i taj tablet. Puno ljudi na moru koristi takvu kombinaciju za internet kad iznajmljuju turistima svoje apartmane. Što se tiče samog Androida, svaki noviji ima u sebi ugrađenu hotspot opciju pa možeš od njega napraviti hotspot i spojiti uređaje wlanom.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Jel taj andro tablet ima WiFi adapter? Ako ga ima onda na njemu najvjerojatnije postoji mogucnost tetheringa sa 3G na taj wifi adapter koji ce dalje svima prosljedjivat wifi internet vezu, kao Hotspot (kako je kolega vec napisao) Jos nisam sreo niviji tablet koji nema takve mogucnosti, pa ako ih nema, navedi koji je to model, jer za njega vjerojatno postoji neko drugacije rjesenje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Nisam ni ja siguran, ali ovako nešto? Radi bez greške ![]() http://www.tp-link.com/en/products/d...692_M5350.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
4G radi bez problema. Htio bih i LAN uredjaje(PC u jednoj prostoriji, laser printer u boji u drugoj, lan kablovi provedeni) umrezit preko routera koji ima 3G/4G funkciju preko USB porta. Nisam to naveo, moja greska. Na nacin koji je opisan u linku mojeg gornjeg posta. Iphone 5 USB spojen na d-link dwr-116. To funkcionira, copy/paste: Citiraj:
Sto se tice kompliciranja(s ovim nikog ne omalovazavam), gornje opisan nacin mi se ne cini uopce kompliciran, samo ne znam jel fukcionira na android uredjaju. Cisto usput, na taj nacin u teoriji svatko moze imat "prirucni failover" uz klasicni adsl/vdsl/optiku/kablovski. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Obzirom da već imaš SIM karticu za data promet, sve što ti treba je ili router sa ugrađenim 3G modemom (vidi link Sama Fishera) ili router koji ima podršku za 3G usb stickove (npr. iz mog posta #4) i 3G usb stick. Time bi bio spojen na internet putem 3G mreže, a router bi taj signal širio po prostoru i na njega bi se mogli spojiti drugi uređaji bilo žično bilo bežično. Druga solucija je da od tableta napraviš mobilni hotspot (droidi imaju tu mogućnost još od 4.0 verzije OS-a). Razlika je u tome što se onda možeš na njega spojiti isključivo putem wifi-ja pa bi ti spajanje printera moglo biti problematično/neizvedivo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidim da i dalje ne razlikuješ dva moguća rješenja / scenarija: a) 3G/4G router + usb 3G/4G stick b) klasični tethering koji uredno radi na androd uređajima a na iGovancetu je namjerno onemogućen Svaka od tih varijanti ima svoje prednosti i mane, b) varijantu možeš odmah sam napraviti bez dodatnog troška, samo upališ tethering / Wifi Hotspot (ovisno kakav sw imaš u tom tabletu), željene klijente spajaš bežično na tablet koji se u tom dijelu ponaša kao ap, ako je wifi signal preslab to možeš proširiti sa nekim wifi repeter - om a) varijanta "traži" da nabaviš gore navedeno, data sim karticu prebaciti iz tableta u usb stick koji mora biti otključan ili podržavati operatera čija je sim kartica Nadam se da ti je sad malo jasnije, a o tebi ovisi u kojem ćeš smijeru ići. Ovo uvezi failover - a je poznato samo tek od nedavno na tržištu ima uređaja koji to omogućuju, s tim da treba provjeriti jeli odr. usb 3G/4G stick podržan od strane pameti uređaja. U međuvremenu je i kokos dao objašnjenje. Za spajanje printera trebaš navesti koji je model, odnosno koje su mu mogućnosti spajanja na mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Malo komentar za moju kombinaciju gore: ASUS RT-N66U + Huawei E3372s+153 Testiram sada cca 10 dana s T-mobile LTE 300GB tarifom. Načelno bi brzina trebala biti 150/20 ili 150/50, nisam siguran za upload, ali ja sam doživio najviše 28mbit download i oko 25mbit upload. Nije do routera, probao i na kompjuteru, tako da je ovih 150mbit samo za prikazivanje. Drugi problem sa ovim stickom je što bi ga trebalo hladiti. Sada su vrućine, i router mi je u sobi koja nije klimatizirana. Ukoliko 2 korisnika koriste internet neprestano 15-30 min (video streaming), stick se toliko užari, internet se samo ugasi. Router još uvijek sve prijavljuje kao da radi, ali nema veze na net. Naručio sam neku test antenu da vidim da li će šta poboljšati s prijemom i brzinama. Inače, kada radi, ping je od 20-35, tako da je internet iskustvo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Poznato je da se 4G usb stickovi griju k'o ludi. Pretpostavljam da uređaji s ugrađenim LTE modemom imaju bolje hlađenje i da s njima ne bi trebalo biti problema oko nestanka interneta zbog pregrijavanja.
![]() |
#14 |
Premium
|
Sve mi je to jasno, wifi tethering-hotspot, usb tethering, 3G/4G router+ usb data stick. S obzirom da ja hocu na android tabletu+d-link dwr-116, ono sto tipu radi iphone5+d-link dwr-116, a nitko nema iskustva/informacija da li radi na androidu. Moze se zakljucit rasprava. Mozda uzmem u linksu taj router i isprobam. ako ne radi imam 7 dana vratit uredjaj u links bez pitanja. Printer je OKI c301dn s USB/LAN portom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
To kaj ti hoces naravno nije ovisno o samom Androidu, nego o uredjaju na kojem se vrti. Samo za probu (i da se uvjerim da sam u pravu) sam spojio svoj Win7 laptop (kojim se inace wifi-em spajam na svoj 3/4G router) na Samsung tablet obicnim USB/microUSB kablom od punjaca. Na tabletu je ukljucen 3G internet i pod opcijama: Settings-More Settings-Tethering and Mobile Hotspot-USB tethering je ukljucen. Dok se laptop nije ukljucio na USB port Samsunga ta opcija nije bila omogucena. Cim sam ukljucio lap, instalirao se na lapu miniport driver (Remote NDIS based internet sharing device) i USB tethering je uredno proradio, te ovo sve pisem i saljem na taj nacin. Sad na lapu imam opciju da dijelim tu internet vezu dalje preko Lan kartice ili WiFi-a. Tablet je Samsung, Model No. GT-P5200 na Andoid 4.4.2 Siguran sam da bi moj AirLive router na isti nacin uspio upogonit, ali mi se neda sve odspojat i isprobavat, jer princip i mogucnosti su iste, osim sto router moze istovremeno WAN port proslijedit na svoj WiFi i 4 LAN porta... Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 17.07.2015. u 21:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|