|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Corsair CX400 ne pali kako treba
Znaci problem je slijedeci: Kada se stisne power button na racunalu, napajanje kao da nema dobar kontakt, power ledica zatrepeti i cuje se zvuk kao kada se kabel od napajanja pod naponom prikapca u napajanje (zvuk iskrenja). Nakon toga, kad upali radi najnormalnije. Mislio sam prvo da je stvar u power gumbu od kucista, ali kada sam prikopcao drugo napajanje sve radi kako treba. Pitanje je; igrati se sa doticnim napajanjem ili ici odmah na novo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ištekaj ATX konektor sa matične ploče i spajalicom ili komadićem žice spoji zelenu žicu i bilo koju crnu. To ti ima isti efekt kao i paljenje pomoću tipke na kućištu. Vidi šta se događa s napajanjem u tom trenutku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ima dva scenarija: 1. Upali se normalno i test ventovi normalno rade. 2. Čuje se zvuk kao da se pokušava pokrenuti i ventovi se pale i gase. Kada ga isključim na prekidaču ventovi odvrte svoje dok se ne stanu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Da, ili ga pali od prve ili stalno pokušava ali ne upali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nosi ga na reklamaciju (ako još ima garancije). Pokušaj snimiti i video jer se servisi znaju praviti 'pametni' oko takvih stvari i proglašavati stvar ispravnom.
![]() |
#7 |
Premium
|
Da je pod garancijom ne bi bilo problema... Prošla prije 4 mjeseca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Sa K
Datum registracije: Jan 2015
|
Probaj kontaktirati Corsair direktno. Opiši im problem detaljno. Korisnička podrška im je odlična. Koliko sam čuo zamijene nedugo nakon isteka garancije im nisu strane. Ja sam ih kontaktirao nedavno u vezi zamjene TX750 napajanja koje je imalo coil whine. Problem je bio što sam izgubio račun. Rekli su mi da nađem račun od bilo kojeg njihovog proizvoda koji nije stariji od dvije godine i da im pošaljem slike računa i naljepnice na napajanju. Račun mora biti na tvoje ime. Imao sam račun od njihovog rama. Poslao sam im sve i odobrili su mi rma. Nakon toga sam poslao napajanje u nizozemsku, gdje im je skladište za europu. Poštarina je bila ok 50 kn(HP) ako se dobro sjećam. Nakon jedno 15-ak dana poslali su mi novo.Poštarinu iz nizozemske su pokrili oni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Znam i ja za to, gledam račun ima tu 5+mj, mislim da je to malo puno vremena prošlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sa K
Datum registracije: Jan 2015
|
Reci im da si izgubio račun ako imaš nešto drugo njihovo ili im reci istinu. Pošalji im mail, ništa te ne košta. Baš me zanima što će ti reć. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Ukoliko ne bi mogli realizirati reklamaciju kod proizvođača, predlažem da otvorite napajanje i pogledate kondenzatore. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|