Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.04.2015., 09:31   #1
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
(riješeno) Ploča proizvodi anomalije

Jedan lega mi je prije kojih 3 tjedna imao gadan problem s kompom, naravno došao mu vidit šta je ali u nekoliko sati igranja nije se pokazalo nikakvo riješenje nego reklamacija ploče i to bi još možda i dobro prošlo da kroz par h, odnosno iduće jutro proba on još jednom upaliti komp i on proradi kao da mu ništa nije bilo. I tako sve do jučer dok se u večernji satima opet manifestirao isti problem, ja mu dođem danas ujutro i komp proradi opet. Uglavnom, dešava se da lik pali komp, komp se upali no ne daje sliku i zanemarene su postavke biosa jer npr. ventove ima na silent profilu, a vrte se kao po normal profilu. A ugasit ga može jedino na duži pritisak power tipke gdje se zna desit da se nakon gašenja kroz 2-3s sam opet upali. Konfa je G3220, ASRock H81M-DGS, 4GB RAM-a te se koristi integruša, probao sam i sa drugom radnom memorijom i standardnom grafičkom, cijelo vrijeme identično ponašanje što me dovelo do zaključka da ploča radi problem. E sad, ona ima garanciju no kako je reklamirati kad u međuvremenu proradi, a razmak između ove dvije anomalije je skoro mjesec dana... Možda počne češće, a mozda se nikad više ne dogodi? Možda je neko imao sličan problem ili bi znao moguće uzroke ili ima jednostavno savjet šta napraviti kada/ako se to ponovno dogodi?
doky je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2015., 10:13   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor doky Pregled postova
Jedan lega mi je prije kojih 3 tjedna imao gadan problem s kompom, naravno došao mu vidit šta je ali u nekoliko sati igranja nije se pokazalo nikakvo riješenje nego reklamacija ploče i to bi još možda i dobro prošlo da kroz par h, odnosno iduće jutro proba on još jednom upaliti komp i on proradi kao da mu ništa nije bilo. I tako sve do jučer dok se u večernji satima opet manifestirao isti problem, ja mu dođem danas ujutro i komp proradi opet. Uglavnom, dešava se da lik pali komp, komp se upali no ne daje sliku i zanemarene su postavke biosa jer npr. ventove ima na silent profilu, a vrte se kao po normal profilu. A ugasit ga može jedino na duži pritisak power tipke gdje se zna desit da se nakon gašenja kroz 2-3s sam opet upali. Konfa je G3220, ASRock H81M-DGS, 4GB RAM-a te se koristi integruša, probao sam i sa drugom radnom memorijom i standardnom grafičkom, cijelo vrijeme identično ponašanje što me dovelo do zaključka da ploča radi problem. E sad, ona ima garanciju no kako je reklamirati kad u međuvremenu proradi, a razmak između ove dvije anomalije je skoro mjesec dana... Možda počne češće, a mozda se nikad više ne dogodi? Možda je neko imao sličan problem ili bi znao moguće uzroke ili ima jednostavno savjet šta napraviti kada/ako se to ponovno dogodi?
Pošto ima garanciju nosite vi to na servis i opišite točno kakvi su problemi. Kondenzatori su vizualno OK? Možda je problem banalan, neispravna baterija npr.

EDIT: pokušajte još s drugim napajanjem.

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 16.04.2015. u 10:34.
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.04.2015., 10:42   #3
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Ma sve izgleda ok, ispregledano mm po mm, a i vidio sam raznih baš tako banalnih problema no tu stvarno nema ničeg vidljivog što bi mogao biti uzrok, konfa je radila cca 6 mjeseci bez problema, čak i dok radi radi super stabilno sve. Nosili bi mi to instantno na reklamaciju no eto to je jedini pc njemu u kući, njemu treba praktički svakodnevno zbog faksa, njegovom bratu radi posla. Bio bi nepotreban kaos da ga sad nemaju 10-15 dana i da im se vrati ploča bez fixa, zato volim priupitati tu, uvijek postoji mogučnost da se neko susreo sa sličnom pojavom i možda zna riješenje...

Da, ustvari to napajanje je jedina komponenta uz ploču koju nismo isključili kao ispravnu. Jedino kaj je sad problem što to nije učestalo pa sad u ovom trenutku sve radi kako treba.

Zadnje izmijenjeno od: doky. 16.04.2015. u 10:48.
Staro 16.04.2015., 10:47   #4
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor doky Pregled postova
Da, ustvari to napajanje je jedina komponenta uz ploču koju nismo isključili kao ispravnu...
O kojem napajanju se radi? Bateriju isto možete zamijeniti, nikakav trošak a možda je do toga.

Staro 16.04.2015., 10:56   #5
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Corsair VS350 ili VS450, nemogu se sada sjetiti točno, ugl. i više nego dovoljno za takvu konfu. Šta bateriju naći istu na eBaji ili postoji drugi lakši način nabave?

EDIT: Ne, failo sam, CX430 v2 je u pitanju.

Zadnje izmijenjeno od: doky. 16.04.2015. u 11:06.
Staro 16.04.2015., 11:11   #6
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Jeste probali flashat najnoviji BIOS za pocetak?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2015., 11:25   #7
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Jest, stavljen je zadnji kad sam mu slagao pc te je ta verzija još uvijek zadnja.
Staro 16.04.2015., 11:32   #8
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Rekao bih da ploca ocito ima problema sa hladnim paljenjem (cold boot bug). Ne svaki put, ali ponekad da.

Ako mozes probaj stavit drugo napajanje, a bateriju potrazi u pevecu, bauhausu, intersparu za cca 20ak kn. Ne moras cekati ebay pa vidi kako ce se ponasat.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2015., 11:44   #9
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor čuks Pregled postova
a bateriju potrazi u pevecu, bauhausu, intersparu za cca 20ak kn. Ne moras cekati ebay pa vidi kako ce se ponasat.
Ili chipoteci

Staro 16.04.2015., 13:48   #10
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Dečki update, nazvao me lega i kaže opet mu se to dešava, potrudio se naći drugo napajanje kako ste rekli, neko staro AOpen 350W, stavim ga i komp se uspješno boota 5 od 5 puta, vratim CX430 i opet ista stvar, stavim opet AOpen i radi, znači problem je u napajanju. Makar eto to što sam izguglo o cold boot bugovima na ASR stvarno bih se kladio po simptomima da je matična zajebavala, a ne napajanje jer se ono u cijeloj priči još i najnormalnije ponašalo. Tako da, thx na pomoći, smatram ovo riješenim jer Cors ide na reklamaciju.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.04.2015., 13:56   #11
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Jbg. nije više ni Cors garancija pouzdanosti.

Staro 16.04.2015., 14:24   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
CX430 je čisto solidno napajanje, za razliku od VS šrota.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno