|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
(riješeno) Ploča proizvodi anomalije
Jedan lega mi je prije kojih 3 tjedna imao gadan problem s kompom, naravno došao mu vidit šta je ali u nekoliko sati igranja nije se pokazalo nikakvo riješenje nego reklamacija ploče i to bi još možda i dobro prošlo da kroz par h, odnosno iduće jutro proba on još jednom upaliti komp i on proradi kao da mu ništa nije bilo. I tako sve do jučer dok se u večernji satima opet manifestirao isti problem, ja mu dođem danas ujutro i komp proradi opet. Uglavnom, dešava se da lik pali komp, komp se upali no ne daje sliku i zanemarene su postavke biosa jer npr. ventove ima na silent profilu, a vrte se kao po normal profilu. A ugasit ga može jedino na duži pritisak power tipke gdje se zna desit da se nakon gašenja kroz 2-3s sam opet upali. Konfa je G3220, ASRock H81M-DGS, 4GB RAM-a te se koristi integruša, probao sam i sa drugom radnom memorijom i standardnom grafičkom, cijelo vrijeme identično ponašanje što me dovelo do zaključka da ploča radi problem. E sad, ona ima garanciju no kako je reklamirati kad u međuvremenu proradi, a razmak između ove dvije anomalije je skoro mjesec dana... Možda počne češće, a mozda se nikad više ne dogodi? Možda je neko imao sličan problem ili bi znao moguće uzroke ili ima jednostavno savjet šta napraviti kada/ako se to ponovno dogodi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
EDIT: pokušajte još s drugim napajanjem.
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 16.04.2015. u 10:34. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma sve izgleda ok, ispregledano mm po mm, a i vidio sam raznih baš tako banalnih problema no tu stvarno nema ničeg vidljivog što bi mogao biti uzrok, konfa je radila cca 6 mjeseci bez problema, čak i dok radi radi super stabilno sve. Nosili bi mi to instantno na reklamaciju no eto to je jedini pc njemu u kući, njemu treba praktički svakodnevno zbog faksa, njegovom bratu radi posla. Bio bi nepotreban kaos da ga sad nemaju 10-15 dana i da im se vrati ploča bez fixa, zato volim priupitati tu, uvijek postoji mogučnost da se neko susreo sa sličnom pojavom i možda zna riješenje... Da, ustvari to napajanje je jedina komponenta uz ploču koju nismo isključili kao ispravnu. Jedino kaj je sad problem što to nije učestalo pa sad u ovom trenutku sve radi kako treba. Zadnje izmijenjeno od: doky. 16.04.2015. u 10:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Corsair VS350 ili VS450, nemogu se sada sjetiti točno, ugl. i više nego dovoljno za takvu konfu. Šta bateriju naći istu na eBaji ili postoji drugi lakši način nabave? EDIT: Ne, failo sam, CX430 v2 je u pitanju. Zadnje izmijenjeno od: doky. 16.04.2015. u 11:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Rekao bih da ploca ocito ima problema sa hladnim paljenjem (cold boot bug). Ne svaki put, ali ponekad da. Ako mozes probaj stavit drugo napajanje, a bateriju potrazi u pevecu, bauhausu, intersparu za cca 20ak kn. Ne moras cekati ebay ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |
#10 |
Premium
|
Dečki update, nazvao me lega i kaže opet mu se to dešava, potrudio se naći drugo napajanje kako ste rekli, neko staro AOpen 350W, stavim ga i komp se uspješno boota 5 od 5 puta, vratim CX430 i opet ista stvar, stavim opet AOpen i radi, znači problem je u napajanju. Makar eto to što sam izguglo o cold boot bugovima na ASR stvarno bih se kladio po simptomima da je matična zajebavala, a ne napajanje jer se ono u cijeloj priči još i najnormalnije ponašalo. Tako da, thx na pomoći, smatram ovo riješenim jer Cors ide na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
CX430 je čisto solidno napajanje, za razliku od VS šrota.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|