Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 05.03.2015., 16:34   #1
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
grafička zagrijavanje

Nakon 20tak min idle, nista drugo osim laganog browsanja, temperatura počinje rapidno rasti od 30C sve do 82C (po afterburneru) i vent na 80%...
Skenirao komp sa antimalware antispyware, pogledao u procesima ima li šta neuobičajeno, prašine na grafi nema, reinstaliro drivere, novije starije.

Ne pada mi na pamet ništa više, neka ideja možda ? (osim reinstalacije windowsa) a prije tjedan dana stavio 10tku preview (sumnjam da je do tog).

Prvo me zbunjivalo, igram Dying light, sve glatko, nakon tih 20tak min padne na 5-6fps.... Restartam komp, sve ponovo normalno ali kratko.

GTX 670
sh0kre je offline  
Staro 05.03.2015., 16:58   #2
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Nakon 20tak min idle, nista drugo osim laganog browsanja, temperatura počinje rapidno rasti od 30C sve do 82C (po afterburneru) i vent na 80%...
Skenirao komp sa antimalware antispyware, pogledao u procesima ima li šta neuobičajeno, prašine na grafi nema, reinstaliro drivere, novije starije.

Ne pada mi na pamet ništa više, neka ideja možda ? (osim reinstalacije windowsa) a prije tjedan dana stavio 10tku preview (sumnjam da je do tog).

Prvo me zbunjivalo, igram Dying light, sve glatko, nakon tih 20tak min padne na 5-6fps.... Restartam komp, sve ponovo normalno ali kratko.

GTX 670
moje misljenje,otisla graficka,cim ti se tako grije,nije to do winsa!
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2015., 16:59   #3
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
A probaj standardne procedure kod nekog odfurat grafičku pa probat kod tog drugog, ako je isto nemaš šta razmišljat ako nije onda dalje tražit šta je sa kompom.
Thermaltake je offline  
Staro 05.03.2015., 17:32   #4
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
moje misljenje,otisla graficka,cim ti se tako grije,nije to do winsa!
moguce je i to... ali prije da odgovorim ispod.

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
A probaj standardne procedure kod nekog odfurat grafičku pa probat kod tog drugog, ako je isto nemaš šta razmišljat ako nije onda dalje tražit šta je sa kompom.
imo sam prije sad cca mjesec dana konstantna restartanja kompa (iskljucio sam kao mogucnost istog napajanje), frend meni svoju ati ja njemu svoju nvidiu, meni komp radio puna 2 tjedna najnormalnije, njemu radio komp i graficka ista ta 2 tjedna najnormalnije (wtf)... Stavio nazad u svoj na iste windowse, niti jedan restart, problem (bilo idle/load).
Instaliro 10tku radilo tjedan dana, nema nikakvih restarta ko prije, ali sad ovo....
Jos smo imali zajebanciju kak mi je on izljecio graficku. Valjda cu ocito morat ponovo okrenut taj ili bolje neki drugi broj neznam
btw u safe modu ili bez drivera nema tih problema (neznam doduse koja je temp ali vent ne luduje)
sh0kre je offline  
Staro 05.03.2015., 17:44   #5
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako u safe modeu radi normalno, vrlo moguće da je do grafičke jer imao sam neki dan slučaj da sa driverima grafička luduje, a na generičkim radi najnormalnije i to ne uvijek samo ponekad moguće da hladni lem nešto zeza, al nije sigurno 100%.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 05.03.2015. u 18:02.
Thermaltake je offline  
Staro 05.03.2015., 23:55   #6
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vidim da si preskenirao na malware, ali po meni bi to trebao biti neki bitcoin miner ili nesto slicno. Probaj combofixom i gmer-om preskenirati jer sam gotovo siguran da ce naci nesto.
WraGG je offline  
Staro 06.03.2015., 12:40   #7
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Sto ti kaze GPU load u afterburneru kad temp skoci?
Nick7 je offline  
Staro 07.03.2015., 10:52   #8
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

evo graf... mir mir i odjednom:

probao spustit taktove za pola, sve se smirilo, vratio na stock, cak i lagani overclock i sve stabilno evo cca 2h, pao load, pala temp... lagani zbunj
sh0kre je offline  
Staro 07.03.2015., 12:39   #9
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Definitivno imas neki malware.
Kao sto je vec bilo receno u jednom drugom threadu - si mozda nedavno instalirao zadnji uTorrent? On ima u sebi bitcoin miner malware
Nick7 je offline  
Staro 07.03.2015., 13:56   #10
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

hmmm jesam! I u zadnje vrijeme dosta sranja sa kojekakvim reklamama aliexpress i sl. malware. Čak mi i bitcoin poporilično poznato zvuči
Poskenirat cu jos sa tih nekoliko preporucenih programcica za ubijanje njega i vidit, tnx
sh0kre je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno