|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
(riješeno) Ekran se zaplavi
formatirao sam sve diskove i na kompu nemam nista, kad pokusam instalirati win 8.1, dodje do odredjene tocke i ekran se zaplavi (ponekad i zabijeli) i tako stoji,i moram restartati, nakon toga opet pokusam instalirati i opet isto bude .. jednom mi se cak i ugasio odjednom !? dakle ni boje nisu dosle nego se sam zagasio ... laptop je toshiba ako pomaze, sto bi moglo biti problem? edit: lap sam rastavio i pobrisao prasinu i nije pomoglo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
toshiba A200 ili A300? puca kod extracktanja fileova? ako je potvrdno, otisao ti je NEC TOKIN kondenzator koji ti sluzi za regulaciju struje za procesor dok je spojen za adapter. imas dva konkretna rjesenja: ako imas dobru bateriju, koristis ga bez frke preko baterije i maknutog adaptera (mora biti iskopcan). druga solucija je promjena kondenzatora, sto sam ja napravio na svojoj toshibi. preko ebaya narucio novih 6 SMD kondenzatora (njih 4 ili 6 mjenja jedan NEC), poludio dok sam maknuo stari i igrao se dok nisam napravio lemne tocne za nove, ali nakon toga je toshiba proradila bez najmanje grekse...... ili kontaktiraj clana Alvin, isto zna u cemu je stvar i covjek ti to popravi u pravom servisu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
A300 a to sto samo stoji plava/bijela boja bez da se izgasi moze isto bit od loseg kondenzatora? ja sam prvo pomislio na maticnu .. pobijeli neodređeno kad, jednom mi je kad sam prije instalacije htio formatirati c disk, jednom kod extracting fiels prilikom instalacije,a jednom je cak i dosao do zadnje tocke (finalizing instalation) i to je taj put kad mi se samo ugasio, jer inace samo promijeni boju i cujem da se disk prestane vrtit nazalost ne mogu probat samo s baterijom jer bateriju nemam, nije moj komp a vlasnik ju je bacio jer nije drzala dulje od 10min (stalno mu je bila u laptopu dok je bio spojen na struju i tako vjerojatno otisla) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
kao sto rekoh, A300. postoji mogucnost da je do necega drugoga, ali osobno bi imao pik na ovo sto sam ti napisao......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Problem s tom serijom kao što je Burko rekao je u kondenzatoru. Mada je taj isti kondenzator ugrađivan i u mnoge druge modele probleme radi samo u određenim modelima Toshiba laptopa koje dijele zajednički diazajn cijelog sklopa. U više navrata sam morao cijeli sklop reparirati. Pred par dana sam radio jednu pa sam to bacio na stranicu; http://www.itelektronika.com/Blog-se...hiba-a300.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Samo da dodam da i Toshiba L350 (Intel core duo, 17" ekran) ima taj problem. Imao sam jednu prije par mjeseci, baterija drži oko pola sata a na punjaču se blesira. Pošto je već ranije na ovom forumu bilo riječi o NEC TOKIN kondezatoru, skinuo sam sa nekih neispravnih ploča 2 od 470 i 2 od 330 i zalemio umjesto NECa. Uzeo sam one oko procesora jer su bolji. Ima mista i za staviti 6 komada, ali se ovo pokazalo dovoljnim. Nisam niti vadio ploču iz laptopa već sam skinuo tipkovnicu i gornju plastiku i sve je bilo vidljivo. Nije baš profesionalno ali laptop još uvijek radi. Iako je sve jednostavno, preporučio bih da manje iskusni odnesu laptop u servis jer je NEC zalemljen i sa donje strane (na masu) pa ga je bez pravog alata teško odlemiti. Da je Alvin ranije to prikazao na svojoj stranici bilo bi mi puno lakše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|