|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Pranje CPU coolera, s čim?
konkretno, zanima me s čime oprati Zalmana 7000AlCu, ne mislim sad na čišćenje od prašine, već na dobivanje prvobitnog sjaja na bakru i aluminiju, a ujedno i da istjeram prašinu između rebaraca.. nekakvo sredstvo? tekućina? voda pretpostavljam ne djeluje da bi dobio sjaj... ideje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nego mislim da ima bas posebna tekucina za bakar prati. inace ja bi ga oprao u medicinskom alkoholu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ne razrijedivacu!!!! alkoholom 100% ili destiliranom vodom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
|
jesi ga mozda dobio cistog?naglasak na poklonio stoga ne davi ![]() ![]() jos bi ti preporucio gumicu za grafitnu olovku(ne cudi se...ps crvenom stranom ne plavom...ako ides na rotten...ak ides na tikky onda niej problem preporucujem tiki 20) ![]() jos nacina: krpicom...izmes tanki sarafciger i s puno osjecaja brises pastu(dakle na odvijacu iliti sarafcigeru je krpica) ili jednostavno uzmes stapice za usi ![]() ps rak je jednom zgodom napravio stiki mislim da je pod ostalo pa si tam pogledaj...isto mos i na 2crowdedu.com...mislim da je tam isti ili malo modificirani stavio cak i o nanoslejnu paste |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Čovjek treba tvoj post 4 puta pročitat da nekaj skuži ![]() Daj probaj pročitat ![]() Ti misliš da se gumica koristi za čišćenje jezgre proca od paste, kulera općenito (od paste)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the luda ribetna
|
bez zaje...jako dobrto skida staru pastu...kad je onak tvrda...inace ja sve kuzim kaj sam napisao...a sad mi se bome neda pisat discaimer...ipak gledam sleapy hollow (siher sam krivo napisao) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
*sigh* Gabre, imam ti tu Sidol tekućinu za bakar (za aluminij više nemam), dođi do mene u ponedjeljak i sredit ćemo sve da izgleda kao novi. Samo treba skinuti vent prije čišćenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
E da je meni kompresor ![]() Uradi sam metode su najbolje... Skineš Zalmana sa ploče i skineš mu vent. Uzmeš jednu tanku slamku i divljački počneš puhati u rebra coolera pazeći da ga ne popljuješ kroz slamku ![]() Onda malo kistom sa dugackim "dlakama" prođeš kroz njega, pa ponoviš postupak puhanja. Nakon što ti ispadnu očne jabučice prekini postupak i malo se odmori :clap: Pričekaj da se osuči sooler ako si ga popljuvao i zašerafi sve natrag. Bazu očisti sa apotekarskim alkoholom i kad se osuši nanesi tanki novi sloj paste i montiraj cooler. Ukratko kako ja radim... :burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Divljak ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
:clap: LOL odustao sam od te metode, jer bi se vjerovatno onesvijestio nakon prve minute.. ![]() @SKY - mogao bi svratit, imam vremena, pa ću rastavit zalmana. i oprati ga. @mcfish - ne trebaju meni upute za očistiti bazu, već kompletni cooler, i između rebarca istjerati svu prašinu, a to se ipak ponajbolje postiže nekakvom tekućinom... mislim da ću ga cijeloga oprati alkoholom.. naravno da ću skinuti vent prije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
|
yo do that, prije sa kistom proleti...i sve ...imao sam zalmana pa znam kakav je to posao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
kist čuda čini kao i H20 iz pipe- Tak sam jo prao svojeg VF700 nakon kaj sam gnabivo rablejneog i zasranog, baza poliran s pastom za kovine do ogledalca,
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Koliko sam shvatio ti hočeš da ti se cooler sjaji kao nov. Bakar možeš očistiti od oksidnog sloja cilitom ili nekim sredstvom koje skida kamenac,ja sam radio s tim i odlično je ispalo. Prvo skini vent,a zAtim polij cilit po cooleru tamo da ti ga lijepo očisti, skida trenutačno oksidni sloj. Poslije ga operi u vodi dobro i nastoj ga ne dirati prstima(pogotovo znojnim) jer ti se onda praktički trenutačno stvori novi oksidni sloj). Poslije ga ispuši i obriši od vode(možeš probati s fenom no bakar se pakleno zagrije i dugo se hladi pa baš nije zgodno). Poslije stavi nazad vent nanesi pastu i montiraj. Voila! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
|
e ćiber, bravo, to se traži! samo jedna stvar, ona rebarca na zalmanu su "sljepljena" nekakvom pastom, pa me jedino brine da takva nagrizajuća sredstva ne "nagrizu" pastu između... ? ili se slobodno može? sutra ga demontiram i perem! moram i vent podmazati. najrađe bi ga promijenio opet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
NITKOV
|
a definitivno najjeftinije rješenje za vraćanje sjaja bakru je solna kiselina. ona iz dućana. 6kn. samo umoči kist u solnu kiselinu, premaži ga i ko nov bude. isprobano na bakrenim cijevima od grijanja.
![]() |
#20 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Solna kiselina bi mogla pojesti ono lijepilo. Probaj nanesti malo cilita gore pa budeš vidio , no čisto sumljam da će pojesti |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
M.U.P.
|
Re: solution
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
ma ja ga prekjucer ocistia s limunadom!!! napravis jednu ljutu,uronis ga i skroz dobro sad izgleda! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
:)
Datum registracije: Mar 2005
|
Sa cime se vi zamarate uzmeš saugmašinu cca 1900W i samo posaugaš prašinu kak se posauga i sa tepiha a za vent je još bolje vrti se ko lud, a ak je nešt baš tvrdokorna mrlja tu radi dobar hračak i malo vate, ak to ne upali onda derni alkohola...krajnja solucija je nitro razrijeđivač |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
nema toga usisivača koji može izvući prašinu između onih reberaca, a da ne govorim da jenemoguće postići prvobitni sjaj bakra. nakon mog čišćenja, zalman sjaji ljepše nego novi, a kroz rebarca se vidi i gdje je naj gušće stisnuto, a ja mislio da je bez prostora između.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() kaj nije dost onaj druck luft u spreju? ja sam mislil sa njime malo svojeg zalmana 7000b-cu dotjerati. Koliko sam videl sad kad sam otvoril kuciste malo se crni. Tak da mu ciscenje ne gine. Ps kaj trebam pastu opet shibati na proc ili sam na cooler? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Malo Sidol sredstva za bakar i puno vode te sušenje fenom je vratilo prvobitni sjaj Zalmanu. Možete puhati, pljuvati, potapati u razrijeđivač ili štotijaznam raditi, ali tako čisto nećete dobiti nikada. Da ne govorim koliko je jednostavnije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() a što se samog bakra tice Gabre, umoci ga u najobicniji kuhinjski ocat.. da vidis čuda!
![]() |
![]() |
#28 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|