|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Bios password na Lenovo T500
Bok ekipa, Jel ima netko iskustva sa micanjem password iz biosa na Lenovo T500 laptopu? Standardna procedura sa baterijom ne radi. Znam da neki modeli imaju pad ispod rama koji se kratko spoji, ali ovaj nema. Također ne vidim Atmel chip da ga očitam na drugom računalu... Pa eto, ako netko nešto zna, primam savjete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedna od varijanti preko vanjskog modula / uređaja > https://www.youtube.com/watch?v=xeTCq8ws9_Q kako do toga doći i za koliko nofčića me ne pitaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
na toshibi je xxx ili bl500 kontakt da kratko spojis ispod rama pogledaj ak ima sta slicno |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema kratkog spajanja. Sda i scl su tocke za komunikaciju s cipom. Kratko spajaj koliko hoces. Lenovo ima password u eepromu i nijedno kratko spajanje ne resetira bios. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ne mislim kratko spajati na suho. Kod npr. T430 kad upališ laptop kratko spojiš sda i scl (dok je laptop upaljen) i onda pokušaš ući u bios on ti resetira supervisor password za tu sesiju i možeš ga mijenjati. Problem mi je kod ovog što ovako na brzinu nisam uspio pronaći čip (jer sam se nadao da neću morati ovo raditi), sutra ću detaljnije proći po ploči. Ako to ne upali onda ćemo spajati sda i scl na drugi pc putem rs232 i vaditi pass iz dumpa ![]() Nešto od toga mora upaliti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Počinjem vjerovati u onu da pametniji popušta ![]() ![]() Ovo je prošlo bez lemljenja i rs232, samo kratko spajanje Atmel eeproma ![]() Ako nekoga interesira: -locirati eeprom -upaliti laptop i kad se pojavi lenovo/ibm logo lupiti F1 za ulazak u BIOS -taman nakon pritiska na F1 kratko spojiti GND, SDA i SCL pinove i drzati kratko spojeno -nakon ulaska u bios isključiti pass Računajte da neće proći iz prve, treba točno pogoditi tajming. Nekada će ući u bios, ali samo kao user. Baš mu treba pogoditi taj tren da zaboravi pass. Meni je trebalo 10ak pokušaja. Zadnje izmijenjeno od: Zellenny. 28.01.2015. u 17:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
imam kod kuće lenovo x61 laptop i ima isti problem.. uključen je supervisor password, a ne zna se koji je.. ajde ako bi mogao uslikat na ploči koji su to točno pinovi, pa da probam na ovom laptopu |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Zahvaljujem na slikama ![]() |
![]() |
![]() |
|
|