|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
dijeljenje interneta preko mikrotika
U dogovoru sa susjedima u zgradi, planiramo koristiti jedan internet kako bi smanjili troškove, ja uzmem paket od 20 Mbit/s i podjelim ga sa još 4 korisnika. Jedno staro računalo nam bude služilo kao AP (ima ethernet port preko kojeg će "dobivati" internet i wlan preko kojeg će "slati" internet). Pokušavao sam prema svim mogućim tutorijalima pustiti navedenu priču u rad, ali bez uspjeha. Molim nekoga tko se razumije da mi objasni što trebam učiniti (napominjem da nisam ekspert, pa molim detaljno objašnjenje), mislim da je najveći problem što ne razumijem kako konfigurirat IP adrese. Prva slika je od routera koji ima pristup internetu, druga je od onoga kako sam zamislio da to izgleda. Zahvaljujem unaprijed! EDIT: trebalo je promijeniti ovo na trećoj slici, i sad radi. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.11.2014. u 13:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
mikrotik?? zar nije dovoljno da svi imaju wlan kartice i spoje se na router koji je kod tebe. možeš naravno i kabelo samo što router od operatera imaju 2 porta za net i 2 za tv pa ti treba switch. malo bolje wlan kartice sa vanjskom antenom 150 - 200kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa da, Mikrotik, a sa kojim ISP vulgaris routerom će po potrebi podesiti min/max bandwith prema pojedinom klijentu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Upravo ovo što Nikky kaže...a i staro računalo je koštalo 0kn a ne 150-200 |
![]() |
![]() |
|
|