|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kućna mreža - pitanje/pomoć
Trebam spojiti sat. resiver i LCD tv na kućnu mrežu. Resiver je sad spojen bežično ali je kvaliteta signala slaba pa ne mogu iskoristiti sve njegove mogućnosti pa bi ga probao spojiti preko žice. LCD se spaja preko usb2ethernet kabla pa i tu trebam žicu. Kabliranje mi ne odgovara jer treba bušiti previše zidova, pa kanalice, ... Jedno vrijeme sam resiver imao spojen žično u ruter sx763 sa openwrtom koji je bio bežični klijent ruteru koji ima izlaz na net i stvar je radila ok za ono što mi je tad trebalo. Sad bi sa resivera trebalo slati SD/HD sliku prema playeru u drugoj sobi (xtreamer + xdream plugin) da se može po potrebi i tamo gledati satelitska. Pošto je sad za to bitna brzina interesira me kako bi radila varijanta da se u client mod postavi neki ruter koji podržava N standard na 300mbps i koji bi na dalje preko žice za resiver i LCD davao 100mbps? Razmišljao sam i o powerline adapterima ali sam malo skeptičan prema tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
powerline je OK ako ih nemaš spojene na produžne letve (pogotovo one koje u sebi imaju neke filtere i zaštite). brzina. N 300 je teoretski 25 MB/s. u najboljem slučaju imat ćeš 15 MB/s preko wlessa. pitanje je data rate za strimanje. sumnjam da ti treba više od 5 MB/S. tu brzinu bi trebao imati bez problema na N 300. problem bi mogao nastati u broju klijenata koji se eventualno spajaju preko wlessa: čim manje, tim bolje. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.09.2014. u 13:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Maksimalni broje kljenata je 8, a u praksi su rijetko spojeni više od njih 4 (comp, player, smartphone, resiver). Ako bi sa wifi-em prošao i samo 720p to mi je više nego dovoljno za filmove. Problem je kako napraviti da na playeru vrtim HD programe sa satelita, za SD mislim da nebi bilo problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|