|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pioneer Vsx-s300-k subwoofer problem
Pozdrav svima, ne mogu skužiti u čemu je točno problem, ali jednostavno ne radi u 2.1 modu, s pasivnim subwooferom. Nema nikakvog zvuka iz sub-a, prošao sam kroz sve postavke, stavio i automatsku kalibraciju s Pioneerovim "mikrofonom" i MCACC ali nikakvog napretka. Sub je za prvu ruku Alpineov iz auta SBE-1243BR, a zvučnici su JAMO, oni rade bez problema.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ček, ti si spojio wufer za auto u kući na AV resiver Paju??? Wu-fer je pasiv?? gdje si ga spojio na AV resiver?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Taj Pioneer ima izlaz i za pasivni i za aktivni subwoofer, evo slika s neta: http://www.nintronics.co.uk/Assets/N...-s300-rear.jpg koliko znam, nema veze što je sub za auto, otpor mu je 4 ohma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
nemoš spojit pasiv sub na aktiv izlaz. EOD. spoji ga na front izlaze i radiće. al mi se čini da ti imaš klasični stereo zvuk van i jasno da njegov dekoder neće dat signal na sub woofer jer nema šta dat kad je običan stereo u pitanju (2.0) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: tomislav_sb. 02.09.2014. u 09:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pa ajd ti reci onda zašto nema zvuka??? to je izlaz za signal 5.1!!! ako nema signala na tom izlazi, a nema ga jer je signal 2.0 koji dolazi iz drugog uređaja onda nema zvuka!!!!!. spoji ga na front pa bude bilo zvuka. EDIT - najviše volim one koji "za prvu ruku" kemijaju gluposti pa onda plaču jer nešto ne radi il se nešto skurilo - kupi pošten aktiv woofer za HT pa ćeš čut nabijanja i drmanja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ja najviše volim bahate pametnjakoviće. prvo si predpostavio da je spojen na aktivni izlaz (3 puta) iako uopće ne čitaš šta ti se piše. Dalje, taj reciever može raditi kao 2.1, koji dio tebi tu nije jasan? Signal mu dolazi preko HDMI-a s kompa. Savjet za ubuduće u životu, pročitaj šta ti se kaže/napiše. EDIT: hoće li mu netko objasniti da ni 5.1 film ne radi... nemam snage |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Moraš biti siguran da puštaš neki 5.1 DD/dts signal i da on prolazi cijeli put ( komp-driveri-hdmi audio) prema receiveru i da ga on uspješno dekodira...to bi ti trebalo pisati na displayu u nekom obliku tipa :crvena oznaka "DTS" npr., tada bi trebao čuti sve kanale raspoređene po zvučnicima uključujući i LFE kanal. Možeš probat i sa emulacijom surrounda da na receiveru podesiš neki ProLogic (koji će iz sterea emulirat tzv surround) ali ti preporučam prvo ovo gore, da znaš točno na čemu si. Moram priznat da je zanimljivo AV pojačalo, nisam vidio još takvo (sa aktivnim kanalom za LFE), dobro opremljeno sa kalibracijom zvuka i slim dizajn. Svida mi se mali Pajo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Hvala puno na pomoći, probam čim dođem s posla. To me zanimalo, gdje griješim... Meni se isto svidio zbog mogućnosti i slim kućišta, iako me bilo strah pregrijavanja. Zasad je ok, u stanu sam pa nikad nije pojačano preko 50%... EDIT: Syss: Zvuk ide samo iz prednjih zvučnika, pustio sam MKV film s 5.1 DTS zvukom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
E, da, sori, taj dio sam zaboravio, ima izbornik preko kompozitnog videa (to mi je malo blesavo da moraš i s tim povezati da bi lakše podešavao reciever), ali on ima opciju da uključiš koje sve zvučnike koristiš, napravio sam to i nikakvog zvuka iz subwoofera. Probat ću danas kad dodjem kući još jednom sve pregledati i slikati ako ne bude radilo da pokažem što sve ima od opcija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@smirnoff Ajd se malo smiri i pažljivije čitaj šta je netko napisao, prvo se informiraj pa onda govori jeli nešto može ili ne može. @tomislav_sb Vratimo se na početak, navedeni sub može raditi preko odgovarajućeg izlaza, uzmi i čitaj manual od VSX-S300 jer tu sve piše, u manual SP setingu provjeri da je SUB izlaz upaljen (Yes), kao prvi izvor odaberi tuner i nađi neku stanicu, sa AUTO/DIRECT tipkom upali AUTO SURR (auto surround), na display - u se upali odg. oznaka AT, tada bi trebao dobiti zvuk sa prednjih + sub za rješavanje audia sa kompa imaš više opcija a svaka ima prednosti / mana: - preko HDMI trebaš provjeriti da je postavljeno HDMI Audio u AMP modu a ne u THROUGH modu (tada audio dio iz hdmi samo prosljeđuje a ne ide u pojačala) - provjeri HDMI Control i ARC postavke jer mogu igrati u tvom slučaju - bitno je kakav audio šalješ kroz HDMI (2.0, 2.1 ili 5.1) te kakve opcije imaš vezano za surround pri takvom spajanju / izvoru - druga opcija je da sa kompa ideš sa S/PDIF Out (Optical) na Digital Aux In, i ovdje vrijedi zadnja napomena tj. kakav signal šalješ i mogućnosti recivera Za sada toliko |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Problem rješen, hvala na pomoći, posebno Nikky-u, Syss-u i Sodom-u. "Problem" je bio u postavkama recievera, kod Speaker settings, subwoofer ima 3 opcije, No, Yes i PLUS. Naravno, ja sam ga prvi puta stavio na Yes i nije radilo.... ![]() To sad izgleda ovako na recieveru: ![]() I malo iz daljega početak slaganja Entertainment centra pred zimu ![]() ![]() i naravno da ne mogu da ne kažem nešto onom pametnjakoviću šmirnofu ili kako god, ako već ne znaš, bolje šutiti nego ispadat u najmanju ruku nekulturan, da ne kažem i nepametan. A, između ostalog, radi subwoofer i kad svira CD, FLAC, radio, youtube, you name it ![]() I ovo što si napisao da se spoji na fronte, govorim za ostale koji ne znaju, nikako to ne raditi. Kao prvo, za prednje zvučnike ima ugrađena skretnica, koja u mom slučaju je namještena da reže na 100 MHz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Još par stvari prije odjave ![]() prati zagrijavanje uređaja čisto da "znaš što imaš" ali ono ne bi trebalo biti značajno obzirom da imaš D-klasu ampova unutra,... i ja sam vlasnik jednog d-klasnog izlaza - temperatura je gotovo kao i sobna. ako spajaš AV pojačalo preko S/PDIF Out (Optical) (kako je Nikky spomenuo jednu od opcija) na nešto znaj da ne možeš dobit multikanalni HD zvuk, dakle ništa od Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio...oni idu isključivo preko HDMIa zbog propusnosti, neznam kolko ti je to bitno ali da imaš u glavi. i da, kad vidim ovaj OSD na telki odma se sjetim svog, ja sam za to kupio mali LCD parking monitor, sjajna stvar kad malo razgranaš sistem ako često prčkaš po settingsima (neovisan si o TVu a dobro dode i da puknes sliku sa mediaplayera na njega - kad slusas samo mjuzu) ps. kad skompletiraš sustav obavezno pukni sliku u HT temu, ne HiFi. danke ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
@sodom Ovo mi je genijalan prijedlog s parking monitorom, nije mi palo na pamet, ne moram paliti TV za mp3ce... A što se S/PDIF-a, nažalost, koristim ga za vezu TV-a i recievera jer TV ne podrzava ARC. Naravno, kad se se sredi, stavljam slike, u dilemi sam u vezi zadnjih zvučnika jer mi je kutna garnitura priljepljena na zadnji zid... i onda ne znam koliko to ima smisla. @sys nije mi palo na pamet da ima treća opcija uz "yes" i "no".. Bit će da je reciever žena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ima smisla... ako možeš namještavat delay stražnjih spikera ima itekako smisla. meni je isto tako kutna garnitura na zidu i onda sam samo spikere objesio malo iznad glave i ne gledaju naprijed prema prednjem zidu nego pod 90 prema ušima direktno... malo igranja sa postavkama i surround ko kuća ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://upload.slike.com/slike/2014/0...x-DSC04316.JPG |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
@sodom molim te daj link odakle si naručio ![]() @sys znam da nije više tema, ali ajde kad smo već počeli... razmišljao sam o ovim: Mission 70ds bipolar http://www.avforums.com/attachments/...81-jpg.465119/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
e da ili bipolarce nekakve tipa ovakve ili koje već možeš dobiti za dobru cijenu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|