Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2005., 22:45   #1
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp

Red Worm's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Jednokratni DVD-ovi

Microsoftovi znanstvenici smatraju kako su pronašli rukavicu kojom će pljusnuti pirate.

Iz odaja svjetskog softverskog cara Microsofta stigao je glas kako je tvrtka razvila jeftini DVD kojeg će krajnji korisnici moći upotrijebiti samo jednom. U Microsoftu se nadaju kako će jednokratni DVD-ovi omogućiti veću kontrolu Hollywoodu glede izdavanja novih naslova, a filmoljupcima priliku da film odgledaju po cijeni znatno povoljnijoj od one koju nosi klasični DVD. No još važnije za filmsku industriju činjenica je da će nova vrsta diskova - ukoliko budu prihvaćeni - spriječiti kopiranje i digitalno piratstvo zbog kojega filmski moguli već dulje vrijeme ne uspijevaju ukrotiti kosu na glavi.

Revolucionarni DV diskovi mogli bi se pojaviti na tržištu već sljedeće godine, jasno, zajedno s uređajima koji bi iste bili sposobni reproducirati. "Pogledaj i baci" diskovi ne bi koštali više od DVD-ova posuđenih u videoteci, a prva prednost bi im svakako bila izostanak natezanja oko toga tko će ih sutradan vraćati - još iste bi večeri mogli završiti u najbližem košu za smeće.
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2005., 22:46   #2
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp

Red Worm's Avatar

Kaj kazete na ovo?
Red Worm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2005., 22:52   #3
MRKONJA
M.U.P.

MRKONJA's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Za svaku zaštitu ima ljeka
MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2005., 23:59   #4
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
ni ne treba ti ih citat vise od jedanput
toliko ti treba za prebacit ga na disk
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2005., 10:28   #5
Router
Hejter

Imam tocno pjesmu za ovo - ide nesto ovako - Ne moze nam niko nista jaci smo i od Billa Gatesa ...
Router je online   Reply With Quote
Staro 05.10.2005., 11:09   #6
burke
Premium

burke's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
šta reći......bit će posla za DVD Jona i ekipu
2X256MB PC3200 TwinMoss==Šrot
WD 120GB
ATI9500PRO@360/310
LG F700P 1024x768@100Hz
Chieftec 300W
burke je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2005., 11:57   #7
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by burke
šta reći......bit će posla za DVD Jona i ekipu
Sam je pitanje vremena kad budu i taj "problem" riješili.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2005., 16:43   #8
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Originally posted by Tooma
ni ne treba ti ih citat vise od jedanput
toliko ti treba za prebacit ga na disk
loool :clap:
Staro 05.10.2005., 20:39   #9
4444josip4444
Premium

4444josip4444's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
A tko bi izdvojio novce za "uređaj" koji je to sposoban reproducirati, jedino ako filmovi nebudu gledljivi u klasičnim dvd playerima to neće nikad zaživjet, ja osobno nebi kupio ni uređaj ni takav film
4444josip4444 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2005., 21:32   #10
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ta vijest je čisti trač i izleda da nema uopće istine u tome......

http://slashdot.org/articles/05/10/0...tid=188&tid=97
denied je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2005., 00:26   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja se još uvijek držim dobre stare: sve što se može gledat/slušat, može se i presnimit.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2005., 21:01   #12
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
tako je, billy nema šanse protiv dvd Jona i ekipe... pirati su uvijek korak ispred (nasreću )
Staro 09.10.2005., 21:54   #13
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Da imamo standard zivota kao ameri uopce nebi pomisljao na pirate a ovake sam/smo prisiljeni....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2005., 00:05   #14
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
dobro kažeš Codiac...

hebote meni kad dođe frend iz švabije ne može se načuditi kopiranim cd-ima...

hebe se njima
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2005., 08:23   #15
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Red Worm
"Pogledaj i baci" diskovi ne bi koštali više od DVD-ova posuđenih u videoteci, a prva prednost bi im svakako bila izostanak natezanja oko toga tko će ih sutradan vraćati - još iste bi večeri mogli završiti u najbližem košu za smeće.
Ova tehnologija vec ima staza nekih 5 godina i koliko mi je poznato dolazi sa MIT-a te kasnije ponudjena raznim velikim imenima. Vec je bila u experimentalnoj fazi ponudjena u Benelux-u i US-u, ali je bila popljuvana od svih strana kao besmislena i jos posebno ne bas ekoloska. Koliko bi to medija letilo u smece svaki dan

Ja sam na jednom aerodromu vanka vidio takav medij za prodaju (DVD) i jasno je pisalo da je za otpis nakon 48h. Pisalo je vec odavno o ovoj tehnologiji za A/V primjenu. Medij je nakon tog vremena postao neupotrebljiv i nije zahtjevao nikakav poseban uredjaj. Ta aplikacija je bas primarno bila stvorena za putnike jer oni tokom leta/puta upravo nemaju (po njima) potrebu za daljnjim nosenjem medija sa sobom. No nikad nije zazivilo.

Ovo je vec zaboravljena stvar, cudi me da se M$ ovog sad uhvatio? No i ne cudi nakon uvodjenja XP "telefoniranja"

Sad bi mogli uvesti jednokratni DVD pa recimo otici i korak dalje prema pozivanju svog MS centra, pa uvesti neki obavezni prepaid sa kojeg cemo imati samo 3 poziva i puk kojeg ne'smemo zaboraviti, inace tko nam je kriv

U samom paketu dobit cemo i jednu malu kamericu ali ne web primjene vec cemo je morati staviti na monitor pa ce nam ocitavati šaru i rožnicu kao verifikaciju pri svakom novom instaliranju OS-a.

Ipak, svatko moze zvati sa naseg broja, ha moraju MS-ovci biti sigurni da ih netko ne vara. U samim MS centrima ponudit ce i posebne 50% nize cijene za korisnike koji ce se chipirati u ruku pa ce tako MX kad dobije postom od MS-a SP2 zakrpu moci preko novog MS misha/citaca odmah identificirati svoj entitet MS centru da je to bas on, eventualno njegov klon.

Bubba ce biti prisiljen na pretplatu umjesto bona jer mu jednostavo nece biti dostatan da im kaze sto misli o svim tim novinama

Jedino ce se Jelc zlokobno smijati jer ce sa Okinawe od Andjin San-a dobiti undeground USB OS stick (4GB + 6 za temp) kojeg ce razvijati pobesneli odmetnik Kineskog MS-a na privremenom radu u Japanu

Vrli novi svijet.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2005., 11:32   #16
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by Visage
Ova tehnologija vec ima staza nekih 5 godina i koliko mi je poznato dolazi sa MIT-a te kasnije ponudjena raznim velikim imenima. Vec je bila u experimentalnoj fazi ponudjena u Benelux-u i US-u, ali je bila popljuvana od svih strana kao besmislena i jos posebno ne bas ekoloska. Koliko bi to medija letilo u smece svaki dan

Ja sam na jednom aerodromu vanka vidio takav medij za prodaju (DVD) i jasno je pisalo da je za otpis nakon 48h. Pisalo je vec odavno o ovoj tehnologiji za A/V primjenu. Medij je nakon tog vremena postao neupotrebljiv i nije zahtjevao nikakav poseban uredjaj. Ta aplikacija je bas primarno bila stvorena za putnike jer oni tokom leta/puta upravo nemaju (po njima) potrebu za daljnjim nosenjem medija sa sobom. No nikad nije zazivilo.

Ovo je vec zaboravljena stvar, cudi me da se M$ ovog sad uhvatio? No i ne cudi nakon uvodjenja XP "telefoniranja"

Sad bi mogli uvesti jednokratni DVD pa recimo otici i korak dalje prema pozivanju svog MS centra, pa uvesti neki obavezni prepaid sa kojeg cemo imati samo 3 poziva i puk kojeg ne'smemo zaboraviti, inace tko nam je kriv

U samom paketu dobit cemo i jednu malu kamericu ali ne web primjene vec cemo je morati staviti na monitor pa ce nam ocitavati šaru i rožnicu kao verifikaciju pri svakom novom instaliranju OS-a.

Ipak, svatko moze zvati sa naseg broja, ha moraju MS-ovci biti sigurni da ih netko ne vara. U samim MS centrima ponudit ce i posebne 50% nize cijene za korisnike koji ce se chipirati u ruku pa ce tako MX kad dobije postom od MS-a SP2 zakrpu moci preko novog MS misha/citaca odmah identificirati svoj entitet MS centru da je to bas on, eventualno njegov klon.

Bubba ce biti prisiljen na pretplatu umjesto bona jer mu jednostavo nece biti dostatan da im kaze sto misli o svim tim novinama

Jedino ce se Jelc zlokobno smijati jer ce sa Okinawe od Andjin San-a dobiti undeground USB OS stick (4GB + 6 za temp) kojeg ce razvijati pobesneli odmetnik Kineskog MS-a na privremenom radu u Japanu

Vrli novi svijet.
Veliki brat će nas gledati...

@codiac: točno tako, 400-500 kn za novu igru original NE DAM!!!!!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno