|
![]() |
#1 |
RIAA
Datum registracije: Aug 2003
|
100% tih kompjutor
sjecam se, negdje sam citao clanak (iako nije neka nauka) kak sastavit 100% tih kompjutor,, znaci bez ijednog ventilatora, sad me zanima kolko se to danas isplati i jos jedan problem,, kak iz napajanja eliminirat vent, tj. dal postoji koje s pasivnim hladnjakom? i npr kad se amd64 3500+ (naravno NEklokan, nit ga namjeravam u skorije vrijeme) zavrti recimo na obradi video koja traje kojih sat vremena,, dal ce mu passivni hladnjak bit preslab? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Za takav komp ti treba Zalmanovo pasivno kućište za cca. 9.000 kn.....mislim da ni onda ne bu 100% tih. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
cijeli pasivan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
gle sve je moguce ![]()
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
khm khm bude je drzai 3000+ na 2500mhz pod full loadom pasivno sa termal takeom sonic towerom.......
![]() |
#8 |
the luda ribetna
|
sonic tower je prica za sebe...al da moguce ga je drzat pasivno i sa hyperom 6... ![]() ![]() @trek da hard se cesto zna cuti...i ponekad iritira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja i dalje tvrdim da se ''praktički'' nečujni PC može složiti samo pametnim odabirom komponenti. Jedini problem je grafičak. Na tržištu nema ništa dovoljno tiho od alternativnih hladnjaka. Ali istina tu spužva pomaže.... Disk isto nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
disk silencer...ili ladica...za sve ima rjesenje...al se pak treba znat ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ma mozes nije opce problem, al opet treba puno vremena i iskustva. graficke nisu prbolem imas sad x550 pasivnu dosta za vecinu vikend igraca. 3000+ pasivno mozes i sa ac frezzerom hladit... probo sam ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Imam ti ja komp koji je skoro nečujan. Tualatin 1.3-Pasivnjak na njemu,točnije ALX800 Napajanje Thermaktake 350W pasivno hdd silenceri centurion 5,sve rupe zatvorene+zvučna izolacija ATi 9000-na njoj onaj zalman plavi malo modan Budem uskoro nabavio digitalac pa poslikam.
![]() |
#14 | |
JDM
|
Citiraj:
vf700 je glasan. Imam ga pa znam. Vrti se na 3v (tu negdje) i dalje je glasan.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Jap, sutra Fljuks i ja idemo kupit Sharkoona 2000 i modati Zalmana. Ide mi na živce taj Zalmanov ventilator... Eh, da, da li ima negdje za kupiti Panaflo? Genijalni su to ventilatori... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Sky ima panfla u sloveniji i v mojoj ladici ![]()
![]() |
#19 |
Guest
|
@ Trek : Daj mi reci u usporedbi sa Sharkom 2000, koliko su Panafloi bolji? Ovaj tvoj (još jednom hvala, Trek ![]() @ atha : Hau mač? @ Fljuks : Polagano, young padawan. Kad vidim kako se vrti onda ćeš dobiti pohvale (ili jako, jako bolan udarac u mjesto gdje sunce ne sija, niti će ikada više sijati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
the luda ribetna
|
ferengi jedan...inace trek evo da te razveselim...dam ti onaj pelt ![]() ![]() i ak te jos niej proslo |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Hmm, sad sam zabrinut...morat ću modati Zalmana Panaflom...čime ću onda hladiti NB...Atha, brzo 92 mm Panaflo vamo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
12 cm vent... Kao ja.. Baci oko na e bay možda nađeš SilenX ( najbolje kaj postoji)
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
*ebote...istovremeno hladiti NB i grafu...JEDNIM 120 mm ventom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
kad dodjem doma ih slikam, pa vidi ako ti pashu...josh ih nisam niti ocistio....a niti testirao...a + sve imaju malo drugacije konektore,sa onih starih starih napajanja....
![]() |
#26 |
Guest
|
Ajde, malo očisti i testiraj pa da vidimo. Sad sam uzeo Sharkoona 2000 i zadovoljan sam sa njime. Ali neću odbiti dobrog Panafloa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
evo za sada slike da vidis kako izgledaju... ![]() ![]() ![]() na prvoj slici je cijela obitelj.. ![]() ![]() na trecoj slici je metalni 120mm. podatke vidis i sam. evo slikao sam i konektor. ovaj 120mm ima gumiranu podlosku protiv vibracija.
![]() |
#28 |
Premium
|
ovo nisu oni tihi modeli ovo su power modeli ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Moderator
|
vjerovatno i jesu....bili su na serveru. probati cu sutra izdvojiti malo vremena da vidim kako rade...makar dok su bili u serveru najmanje su se oni culi...cvrcanje kondicha je ndglasavalo sve. ![]() salim se..tamo je jaka klima, ne cuje se nish, a kamo li zvuk ventilatora. ![]()
![]() |
#30 |
Guest
|
Serverska soba...mmmm, this brings memories... Bez jakne i čepića za uši se tamo ne ulazi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|