|
![]() |
#1 |
MPower
Datum registracije: Nov 2008
|
Preporuka za LCD projektor
Znači radi se o tome da bi se LCD projektor koristio u Osnovnoj školi. Znači koristio bi se za prezentacije, gledanje filmova i općenito čitanje. Pošto baš i nisam u tom svijetu LCD projektora, ak netko ima koju preporuku neki omjer kvalitete, slike i cijene. Hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
takvo isto pitanje su meni postavili iz škole od matere i nisam htio dati odgovor i čistog razloga što je imho projektor tu najnebitnija stavka ako se gleda financijski, reko sam im da ziher imaju nekog roditelja koji se bavi ili ima nekoga svojeg tko postavlja takvu opremu pošto tu treba uzeti u obzir još par stvari tipa: - adekvatna dužina i kvaliteta video kabela pošto je prostorija puno veća nego kućna instalacija - adekvatno platno kojeg treba upariti sa projektorom tek onda ići tražiti projektor koji opet treba biti dovoljno "glasan" da se vidi preko dana kada će se jedino i koristiti, dijagonala koju treba zadovoljiti da svi vide. mislim gledao sam ekipu iz avc-a koji su nam opremali konferencijsku dvoranu i eduku... to je čudo od posla stvarno (ako se po ps-u radi afkors). na kraju se babama nije dalo prtljat s tim i kupili su i krive/kratke kabele i totalno omašeno platno... pa eto samo heads-up prije nego kaj kreneš u to ako si ti odgovorna osoba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Vjerovao ili ne dovoljni su jeftini aceri. Evo X1161 pristonno odrađuje već drugu ili 3 godinu za redom. Montirani na strop u prizvoljne "tacne" sa vga kablovima iz čipoteke spojeni na kante koje su u ormarima. Jedini problem koji se sad pojavljuje je prašina koja je ušla do color wheelea pa ih je potrebno cijele raskapat i čistit. E sad ako se uzima par komada i ima novaca onda gledat nešto ozbiljnije. Svakako preporučam nativnu rezoluciju od 1024*760 jer tesla i ostali edukativni portali trebaju tu da bude normalan prikaz. I mislim da pico verzije nemaju dovoljno svijetla .... I šta se tiče platna: kakvo platno? Pa bijeli zid be dovoljan ![]() Mislim poštena priča projektor + platno košta, tu neke sredine baš i nema onda je najoptimalnije uzet nešto iz jeftinijeg ranga jer su ipak škole u igri koje nemaju para (čast izuzecima). Eventualno od detalja pripazit možda da projektor ima mogućnost brzog hlađenja tipa u stilu ugasi se i za par sekundi je hladaan: iz razloga što je najveći problem kod tih prenosivih da ih ljudi ne gase ko komp (odmah išteka iz struje) jer se ipak mora neko vrijeme hladit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Slažem se. I ja sam prije podosta godina uzeo Acer X1161 za smiješne novce. Još radi super kao i prvog dana, a prešišao sam deklarirani životni vijek žarulje. Na običnom bijelom zidu, uz dobro zamračenje m eni izgleda super i sve fino vidim. Malo ga muči raspadanje slike na komponente kao i sve druge DLP projektore koje sam vidio. Za školu, mislim, čisto OK, kad se uzme u obzir cijena. Vjerojatno novih X1161 nema, ali sigurno ima novih sličnih budget modela. Ovo što syss kaže stoji. Problemi nastaju kad se baš mora gledati po danu, a ne može se dobro zamračiti, i kad se kabel mora razvlačiti. Dobar kabel košta puno. Vjerojatno i platna, ali to ne bih znao, pošto ga ja koristim isključivo noću. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 22.05.2014. u 09:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|