Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2005., 00:11   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Nora fora

Gledam ja tako kako izvrsiti neke kompenzacije i vec polagano slazem novu konfiguraciju u glavu, te izbor pade na Tyan Tiger K8W. I ja vec pun entuzijazma skinem manual kad:

If the board has a single CPU installed, you can only use PCI Express Slot 1 and one Nvidia MAC Ethernet is enabled. If both CPUs are installed, you can use both PCI Express slots and both MAC Ethernets are enabled.

Bas slatko. Dakle, drugi PCI-E slot i mreznu si mogu zabiti u paksu, jer sorry sto sam sirotinja pa nemam za 2 Opterona...

Ima li netko za reci pokoju pametnu o tom nForcetu Pro i ovakvim forama? Ili opet na koncu konca ispada da AMD (opet) baca workstation korisnicima stvrdnuti Cokolino u oci?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2005., 20:17   #2
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
If the board has a single CPU installed, you can only use PCI Express Slot 1 and one Nvidia MAC Ethernet is enabled. If both CPUs are installed, you can use both PCI Express slots and both MAC Ethernets are enabled.
Issss, kako glupo, zasto onda uopce daju mogucnost da ustekas samo jedan proc
Dobro, vjerojatno da sto prije uzmes drugi
Al svejedno, ocajno glupo...
Brain32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2005., 20:35   #3
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Originally posted by Brain32
Issss, kako glupo, zasto onda uopce daju mogucnost da ustekas samo jedan proc
Dobro, vjerojatno da sto prije uzmes drugi
Al svejedno, ocajno glupo...
Zato sto mi je ovako puno jeftinije realizirati sustav.

No, ne mislis li ti druge strane da je glupo kupovati 2xCPU MBO ako mislis imati samo 1 CPU? e pa sada razmisli sto je vise glupo.

bubba gl u pronalasku neke.
Mad ID je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2005., 21:00   #4
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
No, ne mislis li ti druge strane da je glupo kupovati 2xCPU MBO ako mislis imati samo 1 CPU? e pa sada razmisli sto je vise glupo.
Da, ali kao sto sam vec rekao, nije li onda glupo da ti uopce daju mogucnost da ustekas samo jedan
Brain32 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2005., 21:17   #5
Sanjanin
Premium

Datum registracije: Apr 2004
bezveze ti je imati dual cpu konfiguraciju, pogotovo serversku ako ces je koristiti za home use. jedino ako se planiras baviti video obradom onda je opravdano koliko toliko, u drugim situacijama i nije.
Sanjanin je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2005., 22:36   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Mad ID
Zato sto mi je ovako puno jeftinije realizirati sustav.
Molim? Zasto bi im bilo ista jednostavnije? Ne da sam gledao sheme i pridodavao previse vaznosti sa same tehnicke strane, no ako nForce vulgaris moze raditi s dva full speed PCI-E slota i dvije mrezne, ne vidim razloga zasto ne bi mogla ploca od faking 4k kn a jos manje kakve veze ima procesor s time.

Citiraj:
Ne. E sad ti razmisli zasto...

Citiraj:
bubba gl u pronalasku neke.
Ma nabijem ih na qurac. 'Ocu plocu, neovisno o platformi, s barem tri PCI-E slota, i s ostatkom PCI vulgaris slotova, s time da je barem jedan X (neovisno o brzini).

Da, recimo, SM ima takve ploce kakve bih ja htio, no nekako mi se investicija u S604 trenutacno ne cini povoljnom (ipak se u krajnjoj konsekvenci radi o cifri od 10k kn, koju planiram eventualno (sada ce ti biti jasnije) nadograditi drugim procesorom.)

Recimo, SM X6DAL-TG je IMO ploca bas za ono sto mi treba. 1 (x16) & 1 (x8) PCI-Express, 2x 64-bit 66MHz PCI-X i 2x 32-bit 33MHz PCI, uz pregrst SATA portova i sve sto vole mladi i kosta 3k kn. Ipak, buducnost takve ploce lezi u iskljucivo u Dempsey jezgri, sto meni nije nikako po volji. Ok, nije ni da S940 raspolaze s nekom ergelom novih procesora, istini za volju...

Anyway, ovo je ionako bilo cisto provizorno i dalekosezno gledano (a kakav god upgrade bio, biti ce polovinom prvog kvartala 2006.), no cisto informacije radi, kakva veselja sprema AMD...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno