|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Default Gateway i ulazak u router
Pozdrav svima, imam problem oko ulaska u postavke routera i to samo kada mi je računalo spojeno na router preko LAN kabela. Upišem default gateway adresu, ali u IE jednostavno vrti i vrti i ne uđe u router. Kada se spojim preko WLAN-a sve uredno radi (bilo preko tableta, mobitela, laptopa...) i uđem u postavke routera. Probao sam pingat gateway i ping prolazi, uredno mogu i do mrežnog harda, ali u postavke routera nikako. Router je Amisov Technicolor TG788vn (VDSL), a na router su spojeni 2 STB-a i mrežni HDD. Any idea? Kako riješiti to i što me koči? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Što ti piše u postavkama mrežne kartice? Ručni unos ili automatsko dodjeljivanje IP adrese?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obično se postavlja baš obrnuto, da se ne može otvoriti web konfig routera preko wireless - a iz sigurnosnih razloga. Spoji se preko wireless - a i zabilježi / potvrdi: - ip adresu routera tj. Gateway - a - koju ip adresu dobije wireless klijent Sve to vidiš i u detaljima Home network. Prije prčkanja obavezno spremi na komp trenutnu konfiguraciju routera preko Backup funkcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
@dani77: U postavkama mrežne kartice je sve namješteno na automatski @Nikky: Evo sad sam se spojio preko tableta na 192.168.1.254 i najnormalnije se ulogirao u postavke (probao sa desktop kompa preko LAN-a i neće) IP od tableta je: 192.168.1.81 (ako si na to mislio) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ah fejl os, to nisam ni gledao koji os imaš, to lako provjeriš sa nekim Live Win ili Live Linux - om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle, da ponovim, sve radi, ama baš sve što se tiče interneta, torrenta, copy-paste na mrežni hard, sve. Osim što ne mogu doći u postavke routera ![]() Znam, zvuči nevjerovatno, ali tak je... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Onda izgleda da nije dopusteno spajanje na web interface sa LAN portova. Nazovi Amis i pitaj ih. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imam slican problem sa Iskonovim routerom Zyxel, dugo ulazi u njega ili uopce ne ude, probao ja rucno stimat ip adrese, automatski uvijek ista stvar. Jos nisam probao preko wlana ( nemam kak atm ), ali fora je da u cmdu pinga momentalno router ( 192.168.5.1 ), dok uci u configuration nema sanse... Probao sam i sve moguce browsere koje imam, rijec je o klasicnoj sedmici. U ZTE od Optime ulazi momentalno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|