|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Access Point sa NAS-om
Pozz, posto vec neko vrijeme imam u planu kupiti neki nas server, a u isto vrijeme mi treba i AP jedan, a otkrio sam da ima uređaja koji su 2 u 1. No google i nabava.net su mi ponudili samo ovo. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=wireless+NAS Info o proizvodu http://www.airlive.com/product/GW-300NAS Mislim ispunjava mi uvjete (Mogucnost downloada, usb spajanje eksternog HDD-a, te AP) Ali neznan jeli ima šta bolje u tom cjenovnom rangu(do cca 500kn) i opcenito kakav je jel ima iko iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
AL kao AP je sasvim solidan proizvod, dapače. E sad, kako to sve fercera u toj kombinaciji, nemam pojma - iako iskreno ne bi tu trebalo biti previše komplikacija no nikad ne znaš. U tom cjenovnom rangu nešto puno jače ili bolje - teško...Toliko dođe pošten AP *ebiga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja sam jedno vrime koristija synology DS213j kao AP, usteka sam USB Wi-Fi stick u njega (onaj koji podrzava) i peglaj misko, za telefon i tablet za po doma je bilo skroz ok + malo jaca antena. Mada je bio relativno musicav, svakih 5-6 dana bi se wi-fi zblesira, to sam rjesava tako da bi USB isteka i opet usteka u NAS i sve bi radilo ok iducih 5-6 dana. Doduse ova kombinacija je" NAS sa Access Point-om", a ti pitas za obrnuti slucaj, ali evo da znas da i to radi.
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Na ovom forumu OVDJE post #654 imaš moj mali review RT-N56U koji koristim, imam i N66 ali 56 je dosta jeftiniji ...
![]() |
#7 |
Premium
|
Brzine dovoljne da mogu sa diska upalit fullHD video i laganije prebacivanje fajlova s jednog kompa na drugi, znaci nista previse, iako mi se taj 1,5 mb/s čini nekako premalo, to je 10 mbita, al sa oko 30 bi bio zadovoljan znam da je synology vrh za NAS ali, nikako izdvojti novce za to jer bi i disk morao kupovat, uvik nešto iskrsne, a nekako bi volio da mi AP radi bez problema. Hmmm Asus je gotovo duplo skupllji od Airlive-a ali ima 2 usba- shema mi je ovo s DNS-om ![]() Openwrt mi je prosao kroz glavu, al neda mi se igrat sa tim, radije bi gotovo rjesenje :lazy: Zasad mi je idalje ovaj Airlive favorit,primarno radi cijene al pricekat cu da nebi skart kupio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
1,5 je malo, to nije ni obični 802.11g iskorišten do kraja i 720p bi mogao štekati. Međutoa, poljaci kažu da je dotični puno brži od toga: http://www.chip.pl/testy/akcesoria/r...live-gw-300nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
gle, takve kombinacije obicno ne radi niti jedno niti drugo kak spada, nego sve skupa radi samo zato da se može reći da radi ![]() najbolje bi bilo da kupiš obični AP i neku "nas ladicu" za disk koju onda šibneš u lan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
EDIT: Nije mi dao vrag mira i pročačkao sam malo po ruteru (RT-N10U). Dakle, od kada sam ga kupio prije mjesec dana brzina preko SMB mu NIKADA nije prešla 1.5 MB/s. U međuvremenu sam updateao i firmware. I evo prije 5 minuta disableam FTP server na njemu, brzina preko SMB-e skoči na 4.4 MB/s (isto pokazuje i task manager). Reko ma nije valjda samo zbog toga. Reenableam opet FTP server, brzina preko SMB je ostala 4.4 MB/s. Zbunjen sam ![]() EDIT2: Brzina prijenosa na disk je 1.5 MB/s, brzina čitanja sa diska je 4.4 MB/s ![]() Zadnje izmijenjeno od: PointDexter. 25.04.2014. u 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Uff i kuciste kosta 500 + AP 300 to je vec 800 ![]() ![]() Al sad gledam malo po poljskim stranicama kaže: NTFS (read only), a meni hdd NTFS skoro pun :P al dobro to se da rijesit, al kako citam nepise da ima podrsku za smartphone, dobro vjerojatno s androida mogu pristupit preko Astro file managera pod local network A što se tiče brzina, write brzina je 3 MB/s a read je 12 MB ali navodno je nestabilno i stalno skače i pada ![]() (kaže neki tip na poljskom forumu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Pronjuškaj po netu kakve brzine transfera ostvaruje TP-Link TL-WR1043ND, nešto je skuplji od toga AirLive ali zato ima pristojan hw ... EDIT: Sad naletio na ovo, pogledaj šta je tip napravio sa ovim 1043 > http://www.youtube.com/watch?v=9JjPUXAu3a8 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.04.2014. u 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Dobro taj se satra za ovo napravit ![]() Al znaci da bi moga skidat na njega automatski, morao bi stavit openWRT a koliko vidim voli taj openWRT nekad brickat uredjaj ![]() i koliko je uopce komplicirano stavit openWRT na neki uređaj, stvarno se nisam bavio sa tim, ali kako vi kazete funkcionira kao NAS moze i downloadat i sve te fancy stvari sigurno bolje od AirLive-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ako bi kupio TP-Link TL-WR1043ND onda bi morao stavit openWRT na njega da bi mi sluzio ko download masina,ako se nevaram, a nebi volio kupit novi uredjaj i odma ga bacit u smece jer pretpostavljam da gubis garanciju ako ga flashas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
neka oni dokažu da nije brickan uslijed flešanja sjebanog tvorničkog firmvera ![]() ![]() ako ti netreba torrent klijent, pogledaj koji mogu koristiti samba shareove sa defaultnim ![]() http://www.tp-link.com/en/support/emulators/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Pa za početak ne moraš mu mijenjati pamet (čitaj firmware) sa alternativnim, u tvorničkom imaš: - Storage Sharing - FTP Sharing - Media Server - Print Server |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|