Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2014., 17:42   #1
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Access Point sa NAS-om

Pozz, posto vec neko vrijeme imam u planu kupiti neki nas server, a u isto vrijeme mi treba i AP jedan, a otkrio sam da ima uređaja koji su 2 u 1. No google i nabava.net su mi ponudili samo ovo.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=wireless+NAS

Info o proizvodu
http://www.airlive.com/product/GW-300NAS

Mislim ispunjava mi uvjete (Mogucnost downloada, usb spajanje eksternog HDD-a, te AP) Ali neznan jeli ima šta bolje u tom cjenovnom rangu(do cca 500kn) i opcenito kakav je jel ima iko iskustva?
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2014., 21:01   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
AL kao AP je sasvim solidan proizvod, dapače. E sad, kako to sve fercera u toj kombinaciji, nemam pojma - iako iskreno ne bi tu trebalo biti previše komplikacija no nikad ne znaš.
U tom cjenovnom rangu nešto puno jače ili bolje - teško...Toliko dođe pošten AP *ebiga
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.04.2014., 21:19   #3
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
praktički, sve na što ide openwrt ti ispunjava uvjete
domis je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2014., 21:34   #4
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ja sam jedno vrime koristija synology DS213j kao AP, usteka sam USB Wi-Fi stick u njega (onaj koji podrzava) i peglaj misko, za telefon i tablet za po doma je bilo skroz ok + malo jaca antena.
Mada je bio relativno musicav, svakih 5-6 dana bi se wi-fi zblesira, to sam rjesava tako da bi USB isteka i opet usteka u NAS i sve bi radilo ok iducih 5-6 dana.
Doduse ova kombinacija je" NAS sa Access Point-om", a ti pitas za obrnuti slucaj, ali evo da znas da i to radi.
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2014., 21:55   #5
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kolike brzine prijenosa očekuješ sa diska? Imam jeftiniji Asus RT-N10U, sa koliko vidim dosta sličnim hardverom i preko Samba-e brzina prijenosa ne prelazi 1.5 MB/s.
Staro 24.04.2014., 22:40   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Na ovom forumu OVDJE post #654 imaš moj mali review RT-N56U koji koristim, imam i N66 ali 56 je dosta jeftiniji ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2014., 23:12   #7
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Brzine dovoljne da mogu sa diska upalit fullHD video i laganije prebacivanje fajlova s jednog kompa na drugi, znaci nista previse, iako mi se taj 1,5 mb/s čini nekako premalo, to je 10 mbita, al sa oko 30 bi bio zadovoljan

znam da je synology vrh za NAS ali, nikako izdvojti novce za to jer bi i disk morao kupovat, uvik nešto iskrsne, a nekako bi volio da mi AP radi bez problema.

Hmmm Asus je gotovo duplo skupllji od Airlive-a ali ima 2 usba- shema mi je ovo s DNS-om

Openwrt mi je prosao kroz glavu, al neda mi se igrat sa tim, radije bi gotovo rjesenje :lazy:

Zasad mi je idalje ovaj Airlive favorit,primarno radi cijene al pricekat cu da nebi skart kupio al isto tako nije mi do otog asusa od 170 kn, kad je brzina tako losa
Staro 25.04.2014., 08:37   #8
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

1,5 je malo, to nije ni obični 802.11g iskorišten do kraja i 720p bi mogao štekati.

Međutoa, poljaci kažu da je dotični puno brži od toga: http://www.chip.pl/testy/akcesoria/r...live-gw-300nas
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 09:06   #9
domis
Premium
Moj komp

gle, takve kombinacije obicno ne radi niti jedno niti drugo kak spada, nego sve skupa radi samo zato da se može reći da radi
najbolje bi bilo da kupiš obični AP i neku "nas ladicu" za disk koju onda šibneš u lan
Staro 25.04.2014., 09:31   #10
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Brzine dovoljne da mogu sa diska upalit fullHD video i laganije prebacivanje fajlova s jednog kompa na drugi, znaci nista previse, iako mi se taj 1,5 mb/s čini nekako premalo, to je 10 mbita, al sa oko 30 bi bio zadovoljan

znam da je synology vrh za NAS ali, nikako izdvojti novce za to jer bi i disk morao kupovat, uvik nešto iskrsne, a nekako bi volio da mi AP radi bez problema.

Hmmm Asus je gotovo duplo skupllji od Airlive-a ali ima 2 usba- shema mi je ovo s DNS-om

Openwrt mi je prosao kroz glavu, al neda mi se igrat sa tim, radije bi gotovo rjesenje :lazy:

Zasad mi je idalje ovaj Airlive favorit,primarno radi cijene al pricekat cu da nebi skart kupio al isto tako nije mi do otog asusa od 170 kn, kad je brzina tako losa
Nece radit, iman slicnih problema doma, jednostavno MPC nabuffera malo, ali nakon nekog vrimena zablokira. Govorin o FHD materijalu (ne YIFY) tako da ti triba opasan prijenos podataka da glatko ide.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2014., 13:04   #11
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
1,5 je malo, to nije ni obični 802.11g iskorišten do kraja i 720p bi mogao štekati.

Međutoa, poljaci kažu da je dotični puno brži od toga: http://www.chip.pl/testy/akcesoria/r...live-gw-300nas
Ako sam dobro shvatio Poljaci su testirali prijenose između dva klijenta. Ovih 1.5 MB/s o kojim sam ja pričao je sa USB diska na klijet. Neovisno ako je transfer na wifi ili kabel. Inače taj USB disk ako je spojen direktno na PC ima prijenos od oko 30 MB/s

EDIT: Nije mi dao vrag mira i pročačkao sam malo po ruteru (RT-N10U). Dakle, od kada sam ga kupio prije mjesec dana brzina preko SMB mu NIKADA nije prešla 1.5 MB/s. U međuvremenu sam updateao i firmware.
I evo prije 5 minuta disableam FTP server na njemu, brzina preko SMB-e skoči na 4.4 MB/s (isto pokazuje i task manager). Reko ma nije valjda samo zbog toga. Reenableam opet FTP server, brzina preko SMB je ostala 4.4 MB/s.
Zbunjen sam

EDIT2: Brzina prijenosa na disk je 1.5 MB/s, brzina čitanja sa diska je 4.4 MB/s

Zadnje izmijenjeno od: PointDexter. 25.04.2014. u 13:38.
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 14:36   #12
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Uff i kuciste kosta 500 + AP 300 to je vec 800 , kriza je ljudi moji

Al sad gledam malo po poljskim stranicama kaže: NTFS (read only), a meni hdd NTFS skoro pun :P al dobro to se da rijesit, al kako citam nepise da ima podrsku za smartphone, dobro vjerojatno s androida mogu pristupit preko Astro file managera pod local network

A što se tiče brzina, write brzina je 3 MB/s a read je 12 MB ali navodno je nestabilno i stalno skače i pada što se tiče routera, on ko on je vrhunski, ali baš ta nas funkcionalnost je malo problematična pogotovo pri zapisu
(kaže neki tip na poljskom forumu)
Staro 25.04.2014., 19:12   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pronjuškaj po netu kakve brzine transfera ostvaruje TP-Link TL-WR1043ND,
nešto je skuplji od toga AirLive ali zato ima pristojan hw ...

EDIT: Sad naletio na ovo, pogledaj šta je tip napravio sa ovim 1043 > http://www.youtube.com/watch?v=9JjPUXAu3a8

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.04.2014. u 19:25.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2014., 17:37   #14
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Dobro taj se satra za ovo napravit

Al znaci da bi moga skidat na njega automatski, morao bi stavit openWRT a koliko vidim voli taj openWRT nekad brickat uredjaj

i koliko je uopce komplicirano stavit openWRT na neki uređaj, stvarno se nisam bavio sa tim, ali kako vi kazete funkcionira kao NAS moze i downloadat i sve te fancy stvari sigurno bolje od AirLive-a?
Staro 26.04.2014., 18:08   #15
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
A to što openWRT brika uređaj tebe pogađa u kojem pogledu točno?
Staro 26.04.2014., 18:23   #16
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Ako bi kupio TP-Link TL-WR1043ND onda bi morao stavit openWRT na njega da bi mi sluzio ko download masina,ako se nevaram, a nebi volio kupit novi uredjaj i odma ga bacit u smece jer pretpostavljam da gubis garanciju ako ga flashas
Staro 26.04.2014., 19:28   #17
domis
Premium
Moj komp

neka oni dokažu da nije brickan uslijed flešanja sjebanog tvorničkog firmvera

ako ti netreba torrent klijent, pogledaj koji mogu koristiti samba shareove sa defaultnim
http://www.tp-link.com/en/support/emulators/
Staro 26.04.2014., 20:46   #18
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa za početak ne moraš mu mijenjati pamet (čitaj firmware) sa alternativnim,
u tvorničkom imaš:
- Storage Sharing
- FTP Sharing
- Media Server