Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2014., 01:40   #1
Zvonimir_s
Premium
Moj komp

Zvonimir_s's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Wireless Range Extenders / Access Points / Bridges

Iskon mi je zamjenio bugoviti stari router i sad sam dobio Zyxel-ov koji ima toliko loš signal da ga svi uređaji u susjednim sobama imaju jako slabi signal.
Uređaj uopće nema nikakvu antenu.

Htio sam napraviti access point s D-linkovim 684T, no vrag ima nekakve bugove i kad mjenjam bilo što u setupu, često se ne mogu konektirati na njega, bilo žično ili bežično.
Nekako sam i uspio spojiti sve te kad je proradilo..jako jako dugo je trebalo da uređaj koji je spojen na D-link učita običnu stranicu...

koja je opcija najjeftinija a funkcionalna da ima signal bar kao stari D-link..
Uređaj mogu staviti na Iskonov router i spojiti ga LAN kablom..

što je bolje napraviti access point, spojiti ga kablom ili repeater?

jel ovo ok uređaj ili da gledam nešto drugo...

http://www.edigital.hr/Router/D-Link...er-p41983.html
Zvonimir_s je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2014., 14:53   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A od miljonček istih / sličnih tema on otvori novu

Ako je novi uređaj odmah do glavnog routera normalna stvar da ćeš ga spojiti Lan kabelom,
koji god uređaj uzmeš treba ti Acess Point mod rada,
ovaj D-Link jeftinjak ima interne antene (obično komadić late) pa ne vjerujem da će ti davati pristojan signal u većem radijusu,
radije daj koju beštiju više za uređaj sa 2 ili 3 vanjske antene, primjeri:
AP
http://www.edigital.hr/Acces_point/T...nt-p38108.html
http://www.protis.hr/products/detail...-150mbps/41937
Router
http://www.edigital.hr/Router/TP-LIN...MO-p32806.html
http://www.edigital.hr/Router/TP-LIN...MO-p29935.html
ako nemaš N klijenata tj. uređaja sa WiFi N bežičnom onda ti ovi novi uređaji sa N standardom i sa 2 ili 3 antene ne igraju toliko, dovoljno ti je stari b/g ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2014., 20:22   #3
Zvonimir_s
Premium
Moj komp

Zvonimir_s's Avatar

thanks na odgovoru.
Mislio sam ipak uzeti taj sa 2 antene i kupiti za računalo u drugoj sobi takvu bežićnu karticu...
Nego jel to u praksi što ubrzava stvar?

Ne mogu vjerovati da ovaj Zyxel ima tako loš signal...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.03.2014. u 21:00.
Staro 05.04.2014., 01:53   #4
Zvonimir_s
Premium
Moj komp

Zvonimir_s's Avatar

uzeo sam ovo ASUS RT-N12 (VER.D1), za 200 kn i stvar je tako jednostavna za podesiti..za razliku od 684T Dlinka....skoro se sve samo naštimalo...osnosno spojio sam se na net i prije nego sam dirao kakave postavke...
Staro 24.04.2014., 12:32   #5
Tomislav2014
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Pozdrav,

trebao bi pomoc iskusnijih. Pokušavam bežižno povezati dva rutera. Riječ je o Siemens SX763 (t-com, original firmware) i D-link DIR-501. Na DIR-501 je spojen Cisco modem(Bnet) tako je je internet dostupan bežićno preko DIR-501. SX763 nalazi se u drugoj prostoriji i na njega je spojen mrežni printer.
Na laptopu vidim oba rutera zasebno DIR-501 i zasebno SX763. Na svaki se mogu spojiti, no dok sam spojen na DIR-501 ne vidim printer, a dok sam spojen na SX763 printer radi no nema interneta. Znači trebalo bi nekako spojiti ta dva rutera, no kroz dostupne konfiguracijske postavke nisam uspio ili ne znam kako. Pokušao sam SX763 stait u repeater mod, tada vidim DIR-510 no i dalje nema interneta.

Molim vaz za uputu-tutorial kako bezicno povezata ta dva rutera.
Hvala.

Tomislav
Tomislav2014 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2014., 12:49   #6
Zvonimir_s
Premium
Moj komp

Zvonimir_s's Avatar

Meni sa starim tipovima routera nije htijelo raditi..koliko got se trudio..
kupio sam za 200 kn ASUS-ov uređaj koji lako može biti router/access point/extender.

Sad mi radi kao access point, no lagano se opcijom stavi kao extender..i nema nekog mozganja u povezivanju.
Meni se također nekad nisu vidjela računala u mreži i s novim ASUS-om, ak bi jedan bio spojena na jedan router žično, a ostali na drugi bežično....
poslije sam sve spojio na na jedan..pa je neko vrijeme radilo..onda opet ne..ili bi jedan komp vidio jednog, a drugi ovog ne..ili tak..kak bi im pasalo..

Kad sam deinstalitao firewall i antivirus..sve je proradilo..tak da bih rekao da mi je to pravilo probleme na kućnoj mreži...dok pak na poslu s laptopom nije bilo...

vjerovatno ti nije jasno što sam gore napisao..al vjeruj mi..nije ni meni...
anyway...rekao bih da računala imaju dušu i kad hoće zajebavat..zajebavt će

ti bi vjerovatno trebao povezati kao extender ili access point ....a velim s novim routerima nemas nekog posebnog podešavanja...sve sam podesi i u biti radi, ak nemaš antiviruse i firewallove uključene...čim to staviš..ne znaš kad će i hoće li funkcionirati..
Staro 02.05.2014., 10:01   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Trenutno imam mrežu gdje je noname wifi repeater priljučen na wifi, na njega je prikačen D-Link switch, a na njega komp, printer, NAS D-Link DNS-320 i WD TV. U prilici sam bez nadoplate zamijeniti postojeći repeater sa nekorištenim Airlive N.Plug. Jedina vidljiva razlika koju vidim je ta da Airlive ima sporiju brzinu prijenosa podataka (150 vs 300Mbps). Snaga antene im je jednaka, podržani mrežni protokoli isto,... Mreža mi isključivo služi za prebacivanje AV materijala sa kompa na NAS i surfanje tabletom.
Isplati li mi se zamjena?
Staro 02.05.2014., 13:59   #8
Zvonimir_s
Premium
Moj komp

Zvonimir_s's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Trenutno imam mrežu gdje je noname wifi repeater priljučen na wifi, na njega je prikačen D-Link switch, a na njega komp, printer, NAS D-Link DNS-320 i WD TV. U prilici sam bez nadoplate zamijeniti postojeći repeater sa nekorištenim Airlive N.Plug. Jedina vidljiva razlika koju vidim je ta da Airlive ima sporiju brzinu prijenosa podataka (150 vs 300Mbps). Snaga antene im je jednaka, podržani mrežni protokoli isto,... Mreža mi isključivo služi za prebacivanje AV materijala sa kompa na NAS i surfanje tabletom.
Isplati li mi se zamjena?

ako ti radi sve...ne diraj....

osjetna je brzina prebacivanja datoteka izmedju 150 VS 300 Mbps ...

U realnosti je se spaja daleko ispod 300 ...no kad prebacujem par GB, preko starog routera i wireless trajalo je godinama....sad to prebacim kao da sam spojen preko kabla...
Staro 02.05.2014., 14:05   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Repeater se znao zblesirati par puta na početku, ali od onda radi bez problema.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno