|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
![]() Pozz, Spojio bi se na susjedov WLAN,trenutno koristim Tcomov ST-780i,a udaljenost je 20-30 m izmedju kuča. 1.Dali bi bio dovoljan st-780 za spajanje ,posto pokazuje AP 90-100 noise,ili da modem stavim u podkrovlje pošto imam 30m LAN kabla za max tv,dali bi bio bolji signal ?? 2.Da li bolje kupit mrežnu sa wifi/wierlesom za spajanje ,a st 780 ostavit za repeat/kučni WLAN-ako treba kupit karticu,molio bi na primjer. Molilo bi za savjet, i Zahvaljujem na odgovoru. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
780i ima repeater mod? Ako ima onda ti je najjednostavnije da se pokušaš s njim spojit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pozz ,pošto nisam riješio problem ,trebam pomoč.,kupio sam http://www.airlive.com/product/AirMax2 i jos 1 mrežnu karticu, znači lan1 -t com reouter lan2- air max2 Dali neko ima ideju kako posloziti IP adrese da to funkcionira,posto Ip routera i airmax je 192.168.1.1 -molim za pomoč vec sam bacio 600 kuna i još nemam nista |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hvala ,ali to sam cuo i viido,ali kako ih odovjit post su win7,u network and share odem na change adapters,i tamo na njima ima hrpa postavka, ima internet protocol v4 i v6, u koji se upisuju,i koje,a da opet radi tcom router,a koji dhcp,jer nemam dumo o tome,po defaultu za airlive ide ip 192.168.1.100,a kao ip uređaja je 192.168.1.1,i opet nemogu uci u njega,nikako da ga otvorim u browseru..................sorry ali niko nejde,ako netko ima shemu,rado bi ju probao,Hvala Svima unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dakle imaš: T-Koma router - AirMax2 - mrežna na kompu T-Koma router (koji) je na 192.168.1.1, u AirMax2 postavi IP=192.168.1.200, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1, isključi njegov DHCP Server, DNS Server=192.168.1.1. Potom ga podesi u Client mode rada, nađeš susjedov router, uneseš odg. pass, ... na kompu kasnije postaviš IP=192.168.1.201, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1, DNS Server=192.168.1.1. Pjevaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ne mogu da Pjevam, Loše me Čuti,, kao sto sma reko, jbg seljak ja t koma-mbo lan - nisam nista dirao sve pod Int prot v4-automatic na d-lin dfe528-tx (lan2)-pod Iter prot v4 dodao ono sto si reko za air max i nista. još ne mogu uci u njega i stalno diskonektiran lan, dali mozda trebam iskopčat tkkomu iz lana mbo i tamo uštekat air max ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Neke stvari se podrazumijevaju, xy puta smo ih govorili / opisivali ... Neka privremeno imaš aktivnu samo mrežnu koju spajaš na AirMax, ako je netko već petljao po AirMax2 - u odradi mu Factory reset proceduru, full manual imaš ovdje > http://www.simet.com.tr/documents/pr...F609726A74.pdf poznato je da moderni winsi (W7/8) vole pametovati prilikom promjene mrežnih postavki, ugasi TCP/IP v6, a u V4 postavi IP=192.168.1.201, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
sorry frende vec sam dosadan i bogu i vragu, nista jos, probao sam bez d-link lan, izvado je, posto je 15m utp kabla iz ducana probao i njega, i na zadnje na mbo lanu ustekao arilive i nista, šaljem sliku kako izgleda moj adapter options, mozda nest fali nemam pojma, stalno kaze disconented http://tinypic.com/view.php?pic=2mwfhx0&s=8 zbilja neznam kaj da kazem, kupio sam novi air live tako da je sve po defaultu, stavljen na krov, ima mali utp 4m do air live swicha (adapter na 12) u koji se spaja pci lan, bio na krovu i na airlive radi lampica za power, sorry ali polagano dolazim u fazu da sve polomim ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.04.2014. u 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Tko zna, možda baš zbog ovog zadnjeg ![]() Po slici postavki izgleda sve ok, mada kažeš da na airlive radi lampica za power, provjeri da nisi slučajno krivo (obrnuto) spojio mrežne kabele na PoE Injektoru, vidi #19 str. manuala, sa kompa ideš na Lan priključak a sa AP/CPE prema uređaju. Probaj naći nekog lokalnog tko se kuži u te stvari da ti pomogne, eventualno skini uređaj dole i probaj sa kratkim kabelima "u sobi" prvo podesiti uređaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Od ovog vidim da DNS server nisi dobro upisao, ako je T-com upisi 195.29.150.3, a pod drugi 195.29.150.4 ali ovo će ti pomoć samo kad dođeš do toga da ti mreža radi, a internet ne radi. Stvarno bi najpametnije bilo da nađeš nekoga tko se kuži u to,a ako ne onda ćemo ti pokušati pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala Bečari na pomoči,gledao sam dali je ok spojeno na air adapter,ok,je ali porbat ču kontra, možda tek oko srijede dolazi gospodin koji je sređivo to za firmu u kojoj radim,ali sam se nadao da ču riješit prije kraja mjeseca tako da odjavim tkomu uslugu,ali izgleda da se moram još malo sa tkomom družit. i stavio sam nov realtek driver za lan i nista se nije promjenilo,ako krene na bolje javim što se napravilo,ako ništa onda prodat pošto poto. Hvala za trud ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Nemoj uštekavati napamet, rekao sam da provjeriš jeli ispravno spojen PoE Injektor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Pozzz, javljam da je problem riešen. ![]() Problem je bio u utp/lan kablu 3m, od swicha do airmax2, i nakon ponovnog krimpanja kabla nije proradilo, zato je sad kabl u smeću ,a mogel bi i sa njim frend teri mi da je dal. ![]() Airmax2 je postavljen kao client mod sa ip 192.168.1.254 i testiran u sobi, bio spojen preko wifi na speedtouch i sve šljaka. Stavljen novi firmware, sad kad kupim 2 utp, ide na krov pa čemo da vidimo koliko lovi. ![]() Sad kad je skoro složeno, susedu ne paše share internet veze ![]() ![]() Hvala Svima za trudu/muci i može ADMIN lock ![]() hvala ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.05.2014. u 18:55. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|