|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Za sve korisnike LCD-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
meni ne titra xerox xa7-17i
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Za sve korisnike LCD-a
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Dosad mi se nisu javili nikakvi problemi i jako sam zadovoljan sa monitorom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probao sam tu sliku na dva Xeroxa,novijeg datuma (June 2005) i na oba je titrala plava pozadina na onom Qemu prozoru! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
nadam se da koristis DVI konektor (ne VGA pa adapter) druga bitna stvar u kojoj mozda lezi problem je upitna kvaliteta drivera za tvoju vga karticu pod *unix-oidima imam Xeroxa 19" LCD 8ms i nikad nikakvo titranje se nije dogodilo... spojeno na radeon9800pro preko DVI kontktora (kabla)
![]() |
#9 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Meni treperi plava prugasta površina na onom QEMU prozoru! Primjetio sam na oba Xeroxa zuje tijekom uključivanja (zvuk veče frekvencije), koji prestaje nakon 2min! Te čudan "flash efekt". Kad ugasim monitor te ga iskopčam iz struje, nakon 30sek se pojavi bljesak poput flasha na fotiču! To nisu izolirani slučajevi, jer se na netu javlja dosta ljudi koji imaju iste probleme! Na tim monitorima je večinom datum proizvodnje May 2005 ili July 2005! Sad me zanima dal je itko primjetio nešto slično na svom Xeroxu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
do you speak it?
|
detaljno sam pregledao QEMU window ali nista nisam primjetio da treperi... buduci da mi je monitor spojen na UPS i NE GASIM monitor, nikada nisam primjetio ovako nesto... nevidim zbog cega treba iskljucivati iz struje monitor? da nisi ti jedan od onih koji imaju svu kompjutersku opremu spjenu na jedan produzni kabel sa ON/OFF switchem, pa gasis sve kada zavrsis rad na kompu... ako je to slucaj, molim te da negasis gigaset SE515 ![]() I love Connection Point(s) :clap:
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Koristim UPS (Belkin 800VA), uostalom nije ni bitno... Očito sam potrefio lošu seriju Xeroxa. MasterX kad si ti kupio svoj Xerox, koji je mjesec proizvodnje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Mislim da imam isti problem na Sonyevom monitoru HX73B spojenom na grafičku preko DVI konektora. Problem se pojavljuje sa svim verzijama drivera za grafičku, bilo da je riječ o ATI-ju ili nVidiji. Dakle, problem je do monitora. Premda nisam koristio slikicu o kojoj govorite, problem sa primjetio na jednom wallpaperu s prugastom pozadinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Inače postoje dvije varijacije Xeroxa 19i, tj. dvije vrste panela koje Xerox ugrađuje u svoje LCD monitore. 1. AU M190EN03 V0 8ms GTG 250 nits 800:1 ANTI-GLARE MVA, 16.7M Colors 2. CMO M190E5-L0A 8ms 300 nits 700:1 ANTI-GLARE TN, 16.2M Colors Kontaktirao sam Xerox, te su mi odgovorili da koristim CMO TN panel koji je definitivno najlošiji od ovih! CMO TN panel je najlakše prepoznati po vrlo lošem vertikalnom kutu gledanja Ako je vaš Xerox 19i vrlo sličan ovom po kutu gledanja onda sigurno imate CMO TN panel! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Jucer sam kupio 930BF... pa da malo ozivim ovaj topic... Primjetio sam odredjeno titranje tekstura u igrama... pa sam se sjetio ovog topica... i evo sto sam otkrio... monitor spojen preko DVI-a: - na nativnoj rezoluciji (1280x1024) nema nikakvog titranja na slici s pocetka topica... - na svim ostalim rezolucijama titranje se vidi jako dobro... na onoj slici, na teksturama u igrama, na djelovima mog wallpapera, ... monitor spojen preko analognog prikljucka: - titranja nema u ni jednoj rezoluciji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
The Geek Wants Out
|
Za sve koji imaju problem sa prikazom slike na LCD preko DVI priključka najčešće je rijeć o tome da im pixel clock kartice nije usklađen sa monitorom.Korisnici nVidia kartica mogu fino podestiti pixel clock iz 'advanced timings' postavki kartice a za korisnike ATI kartica rješenje je Powerstrip... Konkretno meni je na kombinaciji ATI X700pro i Dell 2005PPW pri defaultnim postavkama bilo vidljivo titranje slike (najizraženije na sivoj pozadini) a isti monitor spojen na R8500 nije imao nikakvih problema.Nakon što sam pomoću powerstripa podesio pixel clock sa 119000 MHz na 119118 Mhz titranja više nema ![]() pokušajte...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|