|
![]() |
#1 |
Guest
|
Avira free - pitanje
bok, danas susjedu downloadam avira free sa ovog linka http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus nakon instalcije sam primjetio da ta ova avira je potpuno drugačija od moje. a isto se radi o free verziji. kod moje kad se klikne na kišobran otvor se prozor koji ovako izgleda : http://www.zaslike.com/files/6p2ojg3wfjj1571h4tik.jpg dok kod ove kod susjeda kad kliknem na kišobran otvori se mali uski prozorčić kod kojeg nemam uopće mogučnost podešavanja opciia niti full scan samo quick scan... sad neznam o čemu je točno riječ ? te ja doma imam setup od svoje avire koju sam prije skinuo pa me zanima ako taj setup pokrenem kod susjeda onda bih trebao dobiti isto sve kao i ja ? hvala |
![]() |
![]() |
#2 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
moguce da je drukcija verzija vrlo ih brzo mjenjaju a snjima i UI ja koristim stariju verziju koja nema toliko "social" sranja u opcijama dok novija to ima takodjer pogledaj u opcijama te okrljastene verzije da li se nudi neki expert view ili advanced view moguce je da su za home usera pojednostavili izgled a za administratore je zakljucan
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma namjerno upiru nova, nova verzija, kako bi: - ova "free" im služi kao poligon za testiranje a kasnije ugrade u normalnu Pay verziju - kako bi se "za * * o" pa kliknio Upgrade na verziju koja se plaća (vidiš na slici šta si je stavio) - da stvar bude gora kroz update (kao da je sastavni dio av, a nije), guraju Ask.com toolbar smetje I ja koristim free Aviru ali staru v10 i izbjegavam / odbijam "update" na noviju verziju, do kada će se moći tako ne znam. Na žalost sad je moda, svi idu u tom smjeru, da ako je "free" i nešto valja onda ti uvaljuju kakav šroteks balast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
hvala na odgovorima. ![]() dobro da sam si ostavio stariji setup od avire pa ćemo vidjeti koliko će idi dalje to. inače uz aviru koristim još Comodo free, Malwarebytes' Anti-Malware i MCShield ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
~~~
|
ja nemam nist protiv free je free, ne klikam po tim upgrade sranjima a kvalitetan je engine samo updejtam av "definicije" i miran zivot cak nemam ni one popup reklame jer sam modificiro par stvari ![]() a ask.com drekove lako odbacis ako nude, ili naknadno rucno maknes, samo upises: ask stub ,u neki fast search
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma za pop-up sam svojevremeno bio napisao mali KillAvNotify programčić koji ga zatvori kad iskoći, zbog "potpisivanja" programa sada na W7 šrotu ga zabraniš kroz policy, ima na netu kako. ask.com drek ne možeš odbaciti, napisao sam poviše, jer ga tretira kao sastavni dio, ako ga izbrišeš onda ga kroz update ponovo stavi, srećom pa ga se da srediti na drugi način. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
~~~
|
ja koristim Dud :P
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
To je nova verzija Avire, glumi nekakav strimlajn UI i ta sranja... a poceo zderat resursa ko Norton. Uglavnom, jel ima tko kakvu preporuku za frisko instalirani laptop, da ne trosi puno i da je free (ili da se moze nabavit free). Moze i instalacija stara od avire sto kolega gore koristi. Bilo je govora o bitdefenderu ili cemu vec na drugom threadu ako me dobro pamcenje sluzi... 'bo ih ask toolbar... GRRRRRR
![]() |
#10 |
~~~
|
odguglas "old avira versions" dobijes lijepu listu a updejtanje radi, moja ver je negdje godinu i pol stara :P
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
ako budeš trebao imam ja avira_free_antivirus_en13 od 18.10.2012 i sve fino radi ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|