Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2013., 01:59   #1
separator77
Registered User

Datum registracije: Nov 2013
php applikacija za facebook

nisam hteo postaviti temu na facebook temi: jer je stvar vise vezana za programiranje:

prema tutorijalima na netu uspeo sam napraviti program u php koji preko aplikacije na facebooku iscitava frend listu, elem, radi to sve dobro nego cirilicna imena i imena koja imaju ćšđž mi se iscitaju skroz drukcije: ovako nekako: Петар Каприш
Марко Марковић

ne znam koji je to kod i kako se prevodi, browser mi je namesten na unicode utf-8, vec duze vreme imam ovaj problem koji trebam resiti ali ne znam kako ni tutorijale nisam nasao na google, jer mi moze neko pomoci?
separator77 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 12:59   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor separator77 Pregled postova
nisam hteo postaviti temu na facebook temi: jer je stvar vise vezana za programiranje:

prema tutorijalima na netu uspeo sam napraviti program u php koji preko aplikacije na facebooku iscitava frend listu, elem, radi to sve dobro nego cirilicna imena i imena koja imaju ćšđž mi se iscitaju skroz drukcije: ovako nekako: Петар Каприш
Марко Марковић

ne znam koji je to kod i kako se prevodi, browser mi je namesten na unicode utf-8, vec duze vreme imam ovaj problem koji trebam resiti ali ne znam kako ni tutorijale nisam nasao na google, jer mi moze neko pomoci?
Je li taj "program" u PHP-u sejvan kao UTF-8 u editoru u kojemu si ga radio? Mozda je trivijalno ali cesto se zna zaboraviti takva sitnica, pa bude belaja...

Na kraju krajeva, daj kod simo, pa ce ti netko biti sigurno pametniji, ovako samo mozemo nagadjati.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno