|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
(riješeno) Explorer.exe jede RAM
Igram na kompjuteru (što je stvarno rijetko...) i nekoliko puta mi se pojavi BSOD u kratko vrijeme 5-6 minuta, (klasični 000000000x01 ) znam da su sve komponente stabilne i hladne, zadnji driveri postavljeni i nije moguće. Iskenirano je sve malwarebytom i Avastom... Tako sam počeo sa zadnjom komponentom koja je prevrtljiva i započeo HDD Check for error i onda u task manageru pratio što se dešava. Explorer.exe počeo se puniti sa ramom preko 7GB i stalno je rastao dok ga nisam srušio. Pogasio sam skeniranje diska ali explorer je još uvijek punio se ramom. Morao sam srušiti explorer.exe Naravno tada sam izgubio kontrolu na desktopom, ali sam imao pokrenuti malwarebyte i skenirao sam pokrenute procese misleći da je nešto uvučeno u startup i da se tada aktiviralo, ali ništa. I svaki put kad pokrenem disk check for error desi se isto, čak u u safe modu. Što da napravim osim da stavim nove windowse? Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 29.09.2013. u 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
pogledaj preko process explorer koja "komponenta" OS-a jede taj ram mora biti nesto sto je "nakaceno" na explorer.exe (u pod-stablu) lakse ti je to nego puni format pa sve novo install :P
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Nakon dosta testova isprobavanja raznih VGA, napajanja i sl.. problem je u slotu za RAM na matičnoj. Dakle ne mogu imati sva 4 slota puna, već samo 3. Nevezano isprobano sa raznim pločicama RAM-a. Dakle ako je slot 3 ili slot 4 prazan sve stabilno radi. Inače imam 4x4gbCorsair xms 3 koji su do sada normalno radili na istoj konfi i istim postavkama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|