Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.09.2013., 22:10   #1
csdik
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Angry BENQ W-1070 - Problem - već! :(

Evo, kako to obično biva, kad nešto ishvališ onda sam sebi skočiš u usta...

Naime, pojavio mi se problem na projektoru u vidu crvene "Lamp" oznake i to dok su u isto vrijeme Power i Temp OFF, tj ugašene... U uputama koje sam našao stoji "The lamp has been damaged. Please contact your local BenQ customer center for purchasing a new lamp"!

Projektor se jednostavno ugasio i ova oznaka Lamp zasvijetli crveno. Nakon nekog vremena upalim ga, ali za dvije minute opet isto!? Projektor je praktično nov, a radio je sve skupa max 100 sati. Ima li netko slična iskustva?
Lampica za temperaturu uopće se ne upali što znači da se nije pregrijala lampa. Cijelo vrijeme radi u Eco modu, a FW je 1.6 ako što znači...

Nije problem poslati ga na servis, ali nisam baš sretan s ovim što sam doživio...

Cheers, D.
csdik je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 08:18   #2
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ištekaj/uštekaj kabel za struju a ako to ne upali provaj izvaditi/staviti lampu prije razmišljanja o serviosu.

Inače ,a da ti to prodaš to smeče i kupiš sebi nešto normalnog?

btw, ne prcam več sam ozbiljan. Na mom stropu trenutno visi ŠESTI projektor tog brenda pa se može reči da imam "malo iskustva"

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 26.09.2013. u 08:24.
Imagine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2013., 23:24   #3
csdik
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Jutros je radio normalno moguće da se malo pregrijao pa je zablesila žarulja... Iako, nije se palila ona lampica od Temperature... Sad nisam doma, al probat ću ga još kad se vratim pa javim rezultate...

Nego, što onda preporučaš da kupim umjesto ovog "džibera"? bitno mi je da je full hd i da je 3D. naravno, i da nije prepaprena cijena...

btw, ako vadim lampu jel to utječe na jamstvo jer je star svega mjesec dana?

cheers, D.
csdik je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 01:06   #4
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ako je star mjesec dana pravac u servis, jamstvo na lampu je najmanje 6 mjeseci.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 10:46   #5
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ja bi ga odnio prvo u servis, nosio sam ih i za manje probleme od toga

@Imagine, hajde nije to baš takav trash od PJ, imao sam ga punih mjesec dana. Jest da se osjete mane u odnosu na HT klasu ali ako ne gledaš SH ovo je stvarno ok ponuda na domaćem tržištu ,ako uzmeš u obzir cijenu i mogućnosti. I 3D pristojno radi. Jest da sam ja prije kojih godinu mislio da ima 6x kotač ali meni je bio podnošljiv i kaj se tiće RBE-a
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 12:54   #6
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Citiraj:
Autor csdik Pregled postova

Nego, što onda preporučaš da kupim umjesto ovog "džibera"? bitno mi je da je full hd i da je 3D. naravno, i da nije prepaprena cijena...
Zaista ne znam što bih ti preporučio..
Prije par godina se slika od w1070 mogla samo sanjati za taj novac a BenQ s svakom novom serijom nudi bolju sliku za manje novaca. Primamljivo , zar ne ?

@sodom,

tehnika opčenito ide nizbrdo. Pri tome prvo mislim na kvalitetu. Iako i cijena ide nizbrdo to gledam kao nuspojavu ovog prvog. Čitajuči svašta po forumima ,vidim da velikoj večini to uopče nije ni na kraj pameti.

Uglavnom , sve to me uvijek potegne za jezik. Ipak ,kako su mi iskustva gorivo za erupciju teksta čije čitanje definitivno nije lagano za provariti jer je 'kontra struje' , u principu preskačem stvari da se nebi protumačilo kako kenjam protiv uređaja x klase jer sam snobovsko govno.

A kad smo več kod toga , s obzirom kako si ovo sročio imam dojam da si upravo to pomislio čitajuči moj hint da proda to smeče?

Smatraš me snobovskim govnom ?

Znaš, taman sam namjeravao iskopati par slikica za HT temu ali umjesto toga , evo me opet u topiku o PJ a obečao sam sebi da se neču više u takve petljati.

well, what the hell

Od spomenutih 6 projektora tog brenda , jedan nije bio moj a 3 komada su bila od istog modela.

Priznajem da sam svaki put bio ugodno iznenađen s kvalitetom slike ali razmišljanje o projektorima samo na temelju toga je poprilično ograničeno.

Uglavnom , svi ti projektori su imali neki problem.
Loše iskustvo s jednim ili 2 projektora se može pripisati lošoj sreči ...ali loše iskustvo s 6 komada?!

Sori, ali to je šit od firme.

Za ovaj zadnji sam po običaju pitao par ljudi da vidim zainteresiranost ali kad sam malo razmislio i vidio da imam novi PJ i da nema šanse dobit ono što vrijedi , odustao sam....

A kad sam več spomenuo loše iskustvo s tim brendom , evo mali djelič svega / ono što sam iskusio s zadnjim.

Nakon stotinjak sati na mom stropu.... odjednom se usred "2 broke girls" stvorila nekakva dlakica ( u biti kao nekakva duguljasta prašina kad streseš npr. košulju ili vuneni đemper) preko donjeg kuta ekrana. Dlacica kod DLP projektora hebote! Nakon što nije nestala kad sam mahnuo časopisom par puta ispred leče , kroz glavu mi je samo prošlo " pa ne opet" ali čim sam posegnuo za fotoaparatom , prije nego ugasim uređaj i na stolici se vrtim oko projektora s onom foto pumpicom , stvar nestala sama od sebe. S obzirom na prijašnja iskustava , to je bio definitivni korak naprijed. Bravo BenQ

S obzirom da ta razina kvalitete ipak nije za mene odlučio sam se rastati od njega pa makar i ne dobio ono što vrijedi. Mjesec poslje sam naletjeo na neki oglas pa sam ga ponudio čovjeku za neku zamjenu.
Inače mi se gadi kad ljudi nisu sposobni odvojiti par min za uzvratiti PM ali stotinjak sati nakon toga sam zamo zahvalio bogu jer ...stotinjak sati nakon toga projektor se ugasio tokom rada iz čista mira.

Da stvar bude bolja , 200 sati dalje su se pojavile dvije bijelkaste fleke koje se vide samo na tamnim scenama što su u biti nekakva 2 zrna prašine. u DLPu! Inače , kad je riječ o tome, znam od prije da je službeni stav servisa takav da ....."prema Benq-ovim pravilima te nejasne fleke prouzrokovane prašinom su van fokusne udaljenosti a to se NE smatra greskom zbog koje bi se trebala mijenjati optika ili cijeli projektor".

Inače , napucao sam samo oko 1500 sati od 2 mjeseca ove godine i PJ se od tada ugasio bar jedno 6-7 puta iz čista mira. Kažem iz čista mira jer je bilo situacija kad se u prostoriji kuhalo pa je radio bez problema .

Uz to , nakon otprilike 1000sati intezitet svjetlosti je počeo fluktuirat ili seljački rečeno slika je počela titrati s vremena na vrijeme. Dođe pa prođe. Praktički je zrel za servis ali s obziroim da znam kako to kod nas funkcionira , jednostavno mi ga se neda skidati s stropa.

Uglavnom , da je projektor završio kod nekog drugog, garant bilo po meni da sam nekom htio uvaljao defektni uređaj. A nije stvar u defektnom uređaju več u današnjoj kvaliteti tih uređaja. Tokom godina sam imao dosta prilika razgovarati s 3 servisera te 2 voditelja pa znam vrlo dobro kako stoje neke stvari. Kako stoje stvari s proizvodacem , politikom servisa te iskustvom samog servisa. Za ovo zadnje je najviše zaslužan jedan od servisera kojeg sam znao otprije pa je bio spreman da ode nadugo i nasiroko o svom iskustvu ...Zbog toga su ga sigurno i makli s tog posla.

I evo nas nazad na kvaliteti slike.
Jebeš sve ostalo. Glavna su 2 rivjua i zadovoljni friški korisnici.
Ljidima se to upeče u glavu , neki čak zamjene svoju prastaru kramu od projektora i onda oduševljeno guraju to govno od projektora ljudima s dosta večim biuđetima jer je kao "bolje" ili "dovoljno dobro".
Pa kako nebi bilo. Marketing kaže kako je sve to divno i krasno.
HD rezolucije , odličan dizajn , lampa s pun k sati , lagano i prenosivo , torbica za ponjeti s ekipom , ne trebaš se gnjavit s filterima ko kod LCDa... čudo neviđeno.
Da ti se okrene želucac.

Zbog svog dugogodišnjeg iskustva s tim brendom nema nikakve šanse da ja kupim proizvod te firme pa sad da w w1070 košta 1000kn jer je sad izašao novi model. Šta se mene tiče, nek BenQ tu nahvaljenu sliku sebi nabije sebi znaš gdje.
U biti kad malo razmislim ,moj sljedeči projektor definitivno neče biti JVC več BenQ.
Normalna osoba s mojim iskusvom sigurno nebi htjela imati više posla s tom firmom ali zbog svog bogatog iskustva ja se više ne mogu ubrojati u normalnu osobu. Benq ču kupit samo da mogu servisera jebavat u mozak uz potporu inspektorata. A ako se slučajno pokaže da če taj proizvod izdrati moj tempo gledanja u svom garantnom roku ,tako mi pokojne perzijske mačke , namjerno ču ga sjebat pa makar morao gurnuti HDMI kabel u utičnicu.

Eto , od mene toliko.

Nadam se da ovo "malo iskustvo" neče poremetiti forumska kuckanja o trenutno popularnom BenQ projektorom ...
jer ipak se izbor u određenim klasama nameče sam jer praktički izbora nema.

Ja samo kažem da ja svoje živce cijenim daleko više od koje tisuče kuna koju je potrebno nadoplatit da se uzme nešto normalno.

Ništa nije savršeno tako da mogu prigovortiti nešto za Epsona , kao i Optomu kao i infokus , ali BenQ je u klasi za sebe.
Staro 27.09.2013., 14:32   #7
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
A kad smo več kod toga , s obzirom kako si ovo sročio imam dojam da si upravo to pomislio čitajuči moj hint da proda to smeče?

Smatraš me snobovskim govnom ?
Taman kad sam mislio da smo ovo jednom za stalno apsolvirali

Radi se o tome da striktno djeliš tematiku na crno i bijelo, što ponekad može biti ok ako poznaješ osobu sa druge strane žice jer istovremeno poznaješ razinu zanimacije i očekivanja te osobe za dotičan uređaj.

U suprotno zvučiš kao snob kojemu je sve govno, rječ koju često voliš prikeljiti uz sve što nije prema tvom vlastitom standardu.

Hvala bogu pa mi je to odavno postalo jasno, i korisno je čuti tvoj savjet ali ja znam kako taj savjet protumačiti i što očekujem kada ti postavljam pitanje dok drugi vjerojatno ne znaju. Razlog tome je provedeno vrijeme u komunikaciji sa tobom

Jadan onaj koji se dođe pohvalit sav sretan sa W1070 na forum (o kojem smo btw. diskutirali na PM i prije nego je izašao na tržište pa si mi također savjetovao obilaznicu) da mu ti doletiš sastrane i kažeš mu da ima govno, LOL.

Citiraj:
Inače , napucao sam samo oko 1500 sati od 2 mjeseca ove godine
Svjestan sam da provodiš dosta vremena u četri zida ali čovječe , brutalno

Ja svakodnevno navečer odgledam sve aktualne serije koje izađu kroz tjedan i pokoji film pa nisam tolko natuko u cjeloj godini.

Citiraj:
Znaš, taman sam namjeravao iskopati par slikica za HT temu ali umjesto toga , evo me opet u topiku o PJ a obečao sam sebi da se neču više u takve petljati.
molim požuri sa tim , nemrem više
sodom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno