|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2013
|
Slab signal na USB 3G modemu Huawei E3131 T-mobile
- Kolege tražim vašu pomoć. - Uzeo sam mobilni internet od T-mobilea, s njime sam dobio 3G USB modem Huawei E3131. - U Zagrebu (Kennedyjev trg) imam slab 3G signal (većinom je modem spojen na 2G), a ako se uspije i povezati na 3G brzina je 1.5 Mb/s, što je jako malo. - Jel postoji neki način da to poboljšam, mislio sam stavit neku 3G antenu na taj modem. - Sve kritike i savjeti su dobrodošli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
1.5MB/s nije malo za 3G. To je otprilike 15 mbps, a max koji je moguć kod nas je 21 mbps |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Taj modem, kao i vecina njegovih srodnika ima ugradjene dvije antene. Prva, glavna, obavlja prijem i predaju, a druga pomocna je samo za prijem. Kavaka sa dodavanjem vanjske antene na njegov CRC9 prikljucak je u tome da je na njega spjena samo pomocna unutarnja antena. Dakle, na taj nacin ces poboljsat samo download, ali ne i upload koji i dalje ide jedino preko unutarnje antene. Kako brzina downloada uvelike ovisi i o upload komunikaciji, neces postic sa samo vanjskom antenom puno bolje rezultate. Pokazivat ce ti bolji signal, spajat ce se na 3G, ali ces i dalje imat brzinu slicnu sadasnjoj. Postoje dva rjesenja; prvo i najbolje je produznim USB kablom duljine 5-6m dovest modem u podrucje dobrog prijema; drugo rjesenje je uz vanjsku antenu nabavit i "3G Modem Antena Clip" kao ovaj (http://tinyurl.com/qdlj67s) sa pigtejlom za CRC9 konektor. Na taj nacin imas nesto slabiji prijemni signal, ali puno vecu brzinu jer se obje unutarnje antene pojacavaju preko vanjske. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Samo neka on kupi na ebayu ili negdje vanjsku što više dBi to bolje. A što se tiče toga da će lap uspjeti napajati strujom stick kroz kabl od 5-6 metara je dosta diskutabilno može ali i ne mora; ja imam na 2 metra radi ali mi tako i dodatno zagrijava lap u odnosu na situaciju kada je stick uštekan baš u port na lapu. Ubuduće ne kupovati napamet stick bez obzira što je Zagreb nije ni tu na svakom mjestu u svakoj ulici/sobi dobar signal od bilo koga. Citiraj:
![]() A za boldano: Ne piši napamet. Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 05.09.2013. u 16:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hmm, kako 2m USB kabla mogu dodatno zagrijat laptop? Na USB portu je predvidjeno napajanje 5V/500mA. Ako lap nije dizajniran da podrzi takvu potrosnju, onda to dodatno zagrijavanje nije do 2m USB kabla nego do lapa. Inace, 2m USB kabla mogu uzrokovat neki (mali) pad napona, pa ce modem mozda radi toga imat problema, ali i to je rjesivo sa dva kabla i "Y" USB nastavkom u koji se ubode modem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Stari vidim kolike su mi temp sa stickom na 2 metra kabla a kolike su kada je stick u portu; ok? I ne nemam sa modemom nikakvih problema sa 2m kabla ali nisam baš ziher za 5-6 metara da li imao problem sa napajanjem tj. da li bi se gasio svako malo i gubio vezu. Neka nabavi vanjsku nikakvo kemijanje sa usb produžnima neće toliko pomoći jel i to ok? Jesi inače na mobilnom netu za stalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Riječan napisao si kod nas; Meni je na 3G na vipu rekord na 32.45Mb/s u potpisu mi je 29.21. bez vanjske antene oboje. Vip je u Bangladešu nije kod nas jel? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
koliko se sjećam i HT ima nešto sitno dual carriera po Zagrebu znači do 2x21Mb/s samo onda treba i takav modem. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.09.2013. u 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ok, ja nemam problema sa 6m kabla, pa me cudi da tebe pati 2m. Inace sam bas sa tim E3131 ubodenim u Airlive4G stalno na netu pa znam kako najbolje radi i kako mi vanjska 16dB antena nije puno pomogla (iz vec opisanog razloga) nego ili 6m USB produzetak ili jos bolje onaj spomenuti prijelaz koji se prikvaci na modem i spoji na vanjsku antenu. Kad je modem direktno uboden u router bez vanjske antene uopce ne moze pronaci neku mrezu, a kamo li se spojit na 3G (Vipnet na otoku Losinju) Sa vanjskom antenom + prelazna antena ili sa USB kablom na tavanu kuce ima stabilnu 3G vezu. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.09.2013. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
- Zahvaljujem svima na pomoći, naručio sam vanjsku antenu od 16 decibela za taj 3g stick, još nije stigla, pa kad stigne, budem vidio kako će to izgledati, a onda ovisno o situaciji budem riješavao dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Kad ti stigne, budi VRLO oprezan pri spajanju "pigtail" nastavka (prelaza za antenu) na taj USB stick, jer je njegov ugradjeni CR9 konektor za vanjsku antenu VRLO osjetljiv i mnogi su ga nepaznjom slomili! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
- Još jednom zahvaljujem, bit ću oprezan i svakako ću stavit ovdje sliku sa speedtest rezultatima. - Još nešto u vezi podizanja 3G modema na više mjesto, inače 3G modem je spojen na 3G Router TP-link MR-3220(probao sam i na laptop, ista stvar), zbog toga što stan(nije moj) u kojem se nalazim nema uveden priključak za ADSL, zato sam uzeo mobilni internet i spojio ga na router da mogu podijelit vezu na laptop, mobitel i tablet, nego, podigao sam router na više mjesto, nije pomoglo, a i stan je na 3 katu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Imam taj isti USB modem (HiLink-Ndis verziju koja se automatski spaja na net) uboden u Airlive Air4G router na jednom otoku u viksi gdje u sobi uopce nema signala niti moze pronaci neku mrezu. S vanjskom 12dB antenom na krovu i 10m RG58 kablom (koji sam po sebi ima znacajni gubitak na 2.1GHz) imam jak signal i veza je vrlo stabilna. Signal ce ti, jasno, ovisiti o polozaju i usmjerenosti antene, a brzina o sreci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Brzine samo djelomice ovise o sreći..... Bar za nas stalne na mobilnom netu a za vas povremene ne znam. ![]() Dio ovisi o iskustvu, dio o hardweru koji se koristi (bolji stick) a dio i o mogućnosti pojačavanja tog signala (antene) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Na koji nacin brzina ovisi o iskustvu? Ako si 10 godina stalno na mobilnom netu, onda imas vecu brzinu od nekog pocetnika, il kak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Da upravo tako Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 24.09.2013. u 02:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
O kakvom prepiranju sad pricas? Pitao sam te normalno kako moze iskustvo utjecat na brzinu. Umjesto odgovora nabrajas sve kaj je svima poznato i ne odgovaras na pitanje. Mene zanima samo, kako bi ti sa svojim iskustvom u mojoj zelenoj rupi postigao vise od 3.2mbit/s? A to, jel neko zivi u zelenoj rupi, ili u lila zoni ne ovisi o iskustvu nego o sreci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Nije tebi ništa poznato izgleda meni. Od tebe sigurno i veću brzinu i manji ping u kakvoj god boji hoćeš. Kvačice nauči stavljati rađe; osjećam se mutavo kada čitam to što pišeš bez kvačica na slovima. Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 24.09.2013. u 02:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ajde ne serite, kakvo vrazje iskustvo? jesi puko? treba otkriti gdi je odasiljac i tamo usmjeriti antenu. i btw, stavi neki normalni dns server (google ili opendns) sto se brzine tice, meni je isto takva malo van varazdina, a frend rekao da mu stick lovil oko 20mbps par desetaka metara od odasiljaca Zadnje izmijenjeno od: domis. 24.09.2013. u 16:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti si onda najpametniji, najiskusniji s najvecim medjunozjem jer imas najvecu brzinu. Nitko ti nije ravan u svemiru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Da si toliko jak na brzini i na pingu koliko si na jeziku gdje bi ti bio kraj, a? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već sam brisao smeće a vas dvoje opet nastavljate ? Nađite se u pješčaniku i utvrdite čiji je veći. Nemam namjeru gubit vrijeme na utvrđivanje tko je manje ili više kriv, računajte kao upozorenje prije hlađenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Svrha mu je da vanjskom antenom dobijes jaci signal, ili da se mozes spojit na udaljeniju baznu stanicu koja podrzava vece brzine od tvoje lokalne. Meni pomaze tako da bez vanjske antene uopce nemam signala, a s njom imam odlican signal. Kad mjerim brzinu s vanjskom antenom u mojoj viksi i kad odem cca 30km do te iste bazne stanice, onda mi je kod nje brzina duplo veca nego u viksi s antenom. Inace, noviji Huawei 4G USB modemi, kao E3276, imaju 2 konektora za "produzetak" obje unutarnje antene. Pomocu jednog adaptera (Wilkinson power divider) mogu se oba konektora spojit na istu vanjsku antenu uz vrlo dobre rezultate glede signala i glede up/downloada. Naravno, mogu se s tim modemom upotrebit i dvije vanjske antene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
E3276 je pila preporučam tko može nabaviti. Nikky nije uopće stvar u smeću nego je stvar u tome kao da ja sa mobilnog neta odem na ADSL tjedan-dva godišnje i onda idem učiti o ADSL-u nekoga tko je cijelu godinu na ADSL-u. Mislim da bi me čovjek sterao u p.m. U tome je stvar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|