Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2005., 22:55   #1
d.zoran
Registered User

Datum registracije: Sep 2005
laptop do 15000kn

Prvo ispricavam se sto mi je prvi post vapaj upomoc, ali fakat imam problem oko laptopa. Prva dilema mi je izmedju M i P4 procesora. Makar sam si izbor suzio na dva laptopa s M procesorima, zanima me vase misljenje o tome koliko su i jesu li oni bolji od P4 i ako je moguce da mi malo pojasnite problem sto longhorn vrti 64k instrukcije koje centrino nema (ako sam dobro shvatio?). Da li to znaci da M uopce nece moc vrtit longhorn ili ce ga jednostavno losije vrtit? E da, laptop mi treba za grafiku (pretezno photoshop, vektorski i eventualno 3dsmax) i gejmanje ponekad ..

Inace, dvije konfiguracije izmedju kojih se razmisljam su:

acer aspire 9504 (cijena otprilike 14,5 kilokuna)

- Intel® Pentium® M Processor 760, 2MB L2 cache, 2.0GHz, 533MHz FSB
- 1GB (1/1) DDR2 533 SDRAM
- 100GB hard drive
- 17.0" WXGA (1280 x 800), Acer® CrystalBrite Technology
- ATI® MOBILITY™ RADEON® X700, 256MB DDR
- Analog TV Tuner
- Integrated DVD-Super Multi double-layer drive
- 5-in-1 card reader for optional MultiMediaCard™, Secure Digital card, Memory Stick®, Memory Stick PRO™ or xD-Picture Card™
- 802.11b/g WLAN, Bluetooth®, gigabit LAN, V.92 modem
- Interface ports:Parallel, DC-in, RJ-11 modem, RJ-45 LAN, VGA, stereo headphones/speakers/line-out with SPDIF support, stereo microphone, stereo line-in, S-video TV-out, FireWire® (IEEE 1394), FIR (fast infrared), CIR (consumer infrared), DVI-D, five USB 2.0
- Eight-cell lithium ion battery: up to 2.5 hours life depending on configuration and usage; 2.5 hours recharge time with power off, 3.5 hours with power on

i

toshibin satelit m60-134 (cijena otprilike 12 kkn (obje veleprodajne cijene))

Processor/Technology Intel® Centrino™ mobile technology including Intel® Pentium® M processor 750 (1.86 GHz, 533 MHz Front Side Bus, 2 MB 2nd level cache), Intel® PRO/ Wireless 2200BG network connection and Intel® 915PM Express chipset
Display 17” Toshiba TruBrite WXGA TFT display, resolution: 1,440 x 900
Hard Disk 80 GB, 5,400 rpm, Serial-ATA
System Memory 512 MB, maximum expandability: 2,048 MB, technology: DDR RAM
Optical device DVD Super Multi (Double Layer) drive
Graphics adapter ATI MOBILITY™ RADEON™ X700, 128 MB DDR2 RAM
Pointing device Touch Pad
Wired comm Ethernet LAN, international V.90 modem (V.92 ready)
Wireless comm Wireless LAN (802.11b/g), Fast InfraRed
Sound System Toshiba Bass Enhanced Sound System with SRS® TruSurround XT™ System and SRS® WOW™, built-in Harman Kardon® stereo speakers, volume dial
Interfaces 5-in-1 Bridge Media slot (supports SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™), built-in speaker, DC-in, external microphone, external monitor, headphone (stereo), i.LINK® (IEEE1394), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video)
Expansion 1 x PC Card Type II, 1 x Express Card slot, 2 x memory slots (1 to configure)
Battery Technology: lithium-ion, maximum life: 3:20 (Mobile Mark™) hours
Bundled Hardware AC adapter
3.55 kg

s tim da bi kod toshibe uzeo jos 512 - 1024 mb rama...

sorry ako je previse informacija

navodno je ovaj acerov crystalbrite prejeben, al nemam gdje tome sam svjedocit jbga.

zanimaju me i vase preporuke naravno, s tim da sam budzetom do 15tak tisuca... mobilnost mi nije presudna

e da.. koje su meni realne mogucnosti sto se tice igranja na ovakvim strojevima?

masu hvala

zoran

acer: (s tim da je moja konf nema 2gb ram nego 1 i ima 100gb harddiska, ne 120)
http://cancomputer.com/index.php?sku=3196
toshiba: http://www.senso.hr/mp/info.asp?id=M...32606120581995

Zadnje izmijenjeno od: d.zoran. 08.09.2005. u 10:43.
d.zoran je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2005., 11:46   #2
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Jabih na tvom mjestu rađe toshibu jer one su jako kvalitetne i centrino ti je bolji od M jer se manje zagrijava i troši manje struje a i mislim da ti je bolji od ovog M

Oglas
Staro 09.09.2005., 09:05   #3
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Ja bih se isto odlučio za Toshibu. Uzmeš još rama i to je to. Jesi li siguran da ti treba laptop? Možda bi ti neki stolni kompjutor bio bolji izbor. Zbog cijene, a i performanse bi ti u svakom slučaju bile bolje. A i 3.5 kg odnosno s torbom i nekom opremom 5 kg nije baš lagano nositi malo duže vrijeme. Ovo govorim iz iskustva.

Igre (novije) ćeš moći igrati bez problema. Ne baš sa ful detaljima i na nekoj ludoj rezoluciji, ali ići će ti bez problema na nekim "normalnim" postavkama.

Inače i jedan i drugi procesor su ti na Centrino platformi.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2005., 14:04   #4
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Slozio bi se sa Bran-om no moram istaknuti da laptopi nisu idealni izbor za igre te da ova X700 nije "prava"X700 vec nesto oslabljena mobility verzija...a da negovorimo koliko je ona daleko od X700PRO ili pak 6600GT koja je dugo vremena prestavljala gamerski best-buy...
Da li ces moci igrati nove igre-moci ces samo je pitanje koje i sa koliko detalja, te koliko dugo...
Sta se tice prijenosnih racunala moja je politika uvijek bila rade cu uzeti jedno vrhunsko desktop racunalo za 7000Kn cija ce namjena biti prvenstveno igre i laptop za 8000Kn koji ce sluziti za posao,office zadatke, igranje pokoje strategije ili starijeg RPG-a dok sam u pokretu, surfanje...nego pucati na "all in one" laptop, odnosno pucati na 14k-18k Kn za laptop na kojem cu sve raditi...prvenstveno zbog manje "snage" laptopa koji nikada nisu radeni da daju maksimum perfomansi (koje su potrebne za gameing) i s kojim si uvijek osuden na kompromis bilo u vidu trajanja baterije, tezine, perfomansi...

Ovih navedenih 3 i pol sata rada baterije su izmjereni u posebnim uvijetima i ne odnose se na 3 i pol satno igranje, a i to vrijeme se sa vremenom smanjuje...

Navedeni procesori ne mogu vrtjeti 64-bitne aplikacije.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno