Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2005., 00:40   #1
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Angry Što se događa s Plextorom?

Kad sam kupovao računalo svi su govorili da je Plextor najkvalitetniji tako da sam uzeo Plextorovu CD pržu koja je riknula nakon cca. godinu i pol,u međuvremenu sam uzeo Plextorovu DVD pržu koja je jučer također bacila riku isto nakon godine i pol i sad me zanima gdje je ta čuvena kvaliteta i da li je to Plextor počeo fušariti ili je to kao sva elektronička roba u HR ona "for Balkan"?

E da,zvao sam Autronic gdje sam kupio DVD pržu i rekli su da je pošaljem na reklamaciju i da stavim poštarinu na njih,ajd pohvalno stvarno to za poštarinu,sad me zanima da li netko ima iskustva s njihovim servisom,tj. što mogu očekivati i što ako je ne mogu popraviti,koji drugu DVD pržu da tražim jer ove više nemaju a kad sam je uzimao koštala je 1400kn,koja joj je sad vrijednost,valjd mi neče ponuditi neku po 400kn jer vidim da su im sad tolike cijene dok je Plextor 716 oko 800kn?
Sorry na dužem postu ali eto,ne može krače
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2005., 01:08   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
nisam mislio da se stakve stvari dogadjaju sa plextorom, uvijek sam vidio visoke cijene, a vidi vraga...

a ako budes mogao uzeti nesto drugog ako tvoju ne srede, cemu onda plextore, ja definitivno nebi da su mi vec dva uredjaja oshla u jagode...recimo ja sam imao dva lg-a do sada, i zasto da kupujem neki drugi ako mi se ovaj pokazao u redu?
odaberi neki nec, lite-on ili slicno, jelc je negdje pisao o kvaliteti spomenutih.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2005., 01:13   #3
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Originally posted by atha
nisam mislio da se stakve stvari dogadjaju sa plextorom, uvijek sam vidio visoke cijene, a vidi vraga...

a ako budes mogao uzeti nesto drugog ako tvoju ne srede, cemu onda plextore, ja definitivno nebi da su mi vec dva uredjaja oshla u jagode...recimo ja sam imao dva lg-a do sada, i zasto da kupujem neki drugi ako mi se ovaj pokazao u redu?
odaberi neki nec, lite-on ili slicno, jelc je negdje pisao o kvaliteti spomenutih.
Pa sad,bez uvrede vlasnicima ali Nec i Lite-on ne bi nikako uzimao,možda Pionira,onaj 110D mi se sviđa,uzeo bih opet Plextora zbog novaca,ne želim da ispadne da se preseravam ali dao sam 1400kn za pržu i sad da mi daju neku od 400kn,ne sviđa mi se to baš
Staro 07.09.2005., 01:15   #4
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Originally posted by Veki-os
Pa sad,bez uvrede vlasnicima ali Nec i Lite-on ne bi nikako uzimao,možda Pionira,onaj 110D mi se sviđa,uzeo bih opet Plextora zbog novaca,ne želim da ispadne da se preseravam ali dao sam 1400kn za pržu i sad da mi daju neku od 400kn,ne sviđa mi se to baš
da i pioneer isto....pa dobro, sta ti nije pouka sto su ti dva uredjaja krepala? meni bi bila....
atha je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2005., 01:19   #5
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Originally posted by atha
da i pioneer isto....pa dobro, sta ti nije pouka sto su ti dva uredjaja krepala? meni bi bila....
A zato ima garancija
Staro 07.09.2005., 09:44   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Veki-os A zato ima garancija
Dobro, nit' je pitanje ekonomije, ni preferiteta, ali buduci da imam
3 Plextora od kojih trenutno 3x SCSI i jedna je ext. przilica, a proslo mi je, ohoho kroz ruke....

Ext. modeli su zbilja posebni i tako su dobro skopljeni (barem SCSI) da kad ih otvoris jednostavno ni trun prasine se nemoze prosvercati unutra. Transport i ladica su vidno iznad klase, no po pitanju citanja, stvarno nikad nisu bili neko cudo naspram drugih modela. Ako je nesto bilo necitljivo, jednako je bilo necitljivo Plextoru kao i drugim modelima. Stavise, bolje sam rezultate imao sa Teac-om i posebno Pioneer-om.

Obicno je bio prvak u brzini transfera i snimanja, ali kao sto mozes vidjeti, vise i nije obavezno tako.

1400kn kupuje recimo ovog externog ljepotana koji je jedan od najbrzih snimaca trenutno a kosta - cak ako se i ne potrudis previse traziti najbolju cijenu - manje od 700kn.

Dobivas super snimac + DVD-RAM i za ostatak novca mozes kupiti jos jedan interni DVD recorder + jos ti ostane za DVD-R i DVD-RAM
medij

Dal jedan Plextor vredi vise od ovog tandema?

Druga stvar je kvaliteta.

Dat cu primjer.

Od ranih 80-ih kad sam kupio prvu SCSI Toshibu 1x Rom Drive,tada caricu po kvaliteti citanja. Ubrzo se pojavio stroj koji je postao standard, te je radio bas na svakom glazbenom stroju sa SCSI suceljem koji je imao svoju biblioteku zvukova na CD-u.

Imaj na umu da su to proprietary formati koji su daleko teze citljivi od klasicnog ISO-aluka za PC. Model koji je usao u legendu je bio
externi Apple CD300, unutra je bio Panasonic

Panasonic je postao standard za pojam kompatibilnosti medju tim uredjajima i ubrzo je svaki proizvodjac davao za svoj instrument garanciju da radi sa Panasonicom 100%

Imao sam dosta Plextora i ni jedan nije tako stabilno radio kao Panasonjara, LG se fukara sa Hitachi-em, a za RAM modele kao sto sam vec spomenuo, ostavlja samog ćaću Panasonica.

Kad sam prvi put saznamo da je LG prihvatio RAM, odma je bilo jasno i tko je donator organa.

Provrti sve Mac i Sampler forume i naci ces da je Panasonic naj preporuceniji drive jos od 80-ih.

Bas zbog toga, sve vise RAM modela dobiva nagrade za kvalitetu i
cak osvaja pohvale za brzinu.

Briga mene sto je on LG ili Fadil Bečej kad je unutra prava stvar

Ako ti priznaju ovu cijenu te mozes birati sto hoces, ja bih na tvome mjestu uzeo ext. LG-a .
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2005., 10:04   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Visage
1400kn kupuje recimo ovog externog ljepotana koji je jedan od najbrzih snimaca trenutno a kosta - cak ako se i ne potrudis previse traziti najbolju cijenu - manje od 700kn.
Zanemarimo li sada tricavu cinjenicu da je IEEE 1394 dio SBP 2/3 odn. SCSI-3 arhitekture, gdje ima takvo sto da se okaci na neki posteni SPI vulgaris kontroler kojeg bi svaki citatelj Buga jednostavno nazvao - SCSI?

To je zapravo nesto sto sam te htio dugo pitati a nikao da se sjetim (a kada se sjetim, obicno sam daleko od mogucnosti ovakve komunikacije), postoje li SCSI DVD przilice? Ako i postoje, ne sumnjam da ces mi dati link gdje, ako nista, mogu napasati okice...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2005., 10:46   #8
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
@Visage:

ja si sad kupujem DVD pržilicu i koliko sam shvatio iz tvojeg teksta, ti preporučuješ LG-a, ako se ne varam??

ja se dvoumim između LG-a i Pioneer-a.

imam već cd-rw LG i dvd-rom LG i nikad s njima problema, za svaku pohvalu!! pržilica mi nije niti jedan jedini cd krivo spržila (a imam je već dugo)...

a sad, svi hvale pioneer, pa sam milio njega uzet onda, ali mene sad zanima što ti preporučuješ??

(mislim na ove "vulgaris" pržilice do 500kn)
Hvala!
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2005., 12:20   #9
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba postoje li SCSI DVD przilice? Ako i postoje, ne sumnjam da ces mi dati link gdje, ako nista, mogu napasati okice...
Linkove koje ti dajem ... tesko priznajem ... zadnji modeli svoje vrste = nema vise iza njih proizvodnje novijih SCSI modela

Za pocetak na ovome zbilja mozes napasati okice : Diablo SCSI

Neizostavni :Microboards i matična hiža

Pioneer artiljerija

IBM RAM manekence deluxe

No ako te zanima bas sam drive, ovo je zadnji komercijalni uradak koji je napravljen i to je nazalost kraj : Pioneer DVR-S201

Mozes ih naci na Ebay-u, stavise, M. misli bas taj model upiknuti tamo. Na Ebay-u kolaju Toshiba i Panasonic SCSI modeli, ali to su mahom iskljucivo DVD-RAM modeli (samo RAM)
Staro 07.09.2005., 12:28   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by nicko_029 @Visage:
ja si sad kupujem DVD pržilicu i koliko sam shvatio iz tvojeg teksta, ti preporučuješ LG-a, ako se ne varam?? ja se dvoumim između LG-a i Pioneer-a. (mislim na ove "vulgaris" pržilice do 500kn)
Hvala!
Kako volim da mi przilica bude i RAM a tko ga je god na forumu zavrtio, odusevio se kako je ugodno i korisno snimati na medij koji je zapravo mali pokretni HD, ostajem pri LG-u.

Pioneer je citac citaca u to nema sumnje, ali kad nebi bilo RAM-a,
uzeo bih Litec-a jer imaju najbolju podrsku u industriji.

Marljivi su po pitanju software-a te poput Matrox-a, na email
odgovaraju u roku par sati najkasnije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2005., 14:40   #11
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Puno hvala!!
riješio si me dvojbe!!!
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2005., 17:15   #12
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Visage ali kad nebi bilo AM-a,uzeo bih Litec-a jer imaju najbolju podrsku u industriji. Marljivi su po pitanju software-a te poput Matrox-a, na email odgovaraju u roku par sati najkasnije.
Boze koja sam papcina pa sam sebe moram citirati.
Kad se ne spava vise od 24h, onda se pisu ovakve gluposti.
Ne radite to kod kuce !

Htjedoh reci LITE-ON , otkud mi samo Litec, samo bog zna.

Azurni na minutu , ljubazni i promptni na svaki mail.

Ako su tocni podaci od prosle godine, drugi najveci proizvodjac
DVD uredjaja u svijetu.
Staro 08.09.2005., 15:59   #13
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Evo sad su me zvali iz Autronica i kažu da oni daju garanciju na moj uređaj od godinu dana a na kutiji i na Plextorovoj stranici lijepo piše da je u cjeloj Europi garancija 2 godine.A kad sam prije slanja pitao servisera rekao je da je garancija 2god...
Jel mogu nešto napraviti ili nešto izmudrovati pa da mi uvaže garanciju koju trebam imati ili če mi ga vratiti kakvog sam ga i poslao?
Staro 09.09.2005., 18:07   #14
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Pa nije valjda da nitko ne zna,jel smiju oni davat garanciju od 1 godine na uređaj za koji proizvođač daje 2 godine garancije?
Staro 10.09.2005., 00:52   #15
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

:confused: ?
Staro 10.09.2005., 02:05   #16
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Pa ako ima dvije godine a gospoda u Autronicu daju jednu možeš ga samo spakirati i poslati u njihov najbliži centar tu u EU ili direkt njima.

Informiraj se prvo mailom.

Koliko će ti se to isplatiti otom-potom
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2005., 02:17   #17
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Gledao sam na stranici od plextora,mogu ga slati direktno njima ili u neki njihov centar samo oni iz država EU-a
Pitao sam i na potrošaču jel oni smiju davati garanciju duplo kraču ali još nitko ništa ne odgovara,več 2 dana...
Al to mi je tako glupo i jadno,pa popizdit ču,dao sam dosta novaca za tog Plextora i sad da me gamad tako zajebava,mislim da se takvi stvari mogu raditi samo kod nas
Staro 10.09.2005., 02:24   #18
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Gledao sam na stranici od plextora,mogu ga slati direktno njima ili u neki njihov centar samo oni iz država EU-a
Pitao sam i na potrošaču jel oni smiju davati garanciju duplo kraču ali još nitko ništa ne odgovara,več 2 dana...
Al to mi je tako glupo i jadno,pa popizdit ču,dao sam dosta novaca za tog Plextora i sad da me gamad tako zajebava,mislim da se takvi stvari mogu raditi samo kod nas
Pa možeš ga poslati npr. iz Madžarske na P.P, samo je pitanje koliko bi te to sve skupa došlo i vrijedi li truda.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2005., 10:12   #19
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Pa nije valjda da nitko ne zna,jel smiju oni davat garanciju od 1 godine na uređaj za koji proizvođač daje 2 godine garancije?
Ukratko, ako su oni nosioci jamstva, mogu, i to potpuno legalno.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno