|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
![]() Kad sam kupovao računalo svi su govorili da je Plextor najkvalitetniji tako da sam uzeo Plextorovu CD pržu koja je riknula nakon cca. godinu i pol,u međuvremenu sam uzeo Plextorovu DVD pržu koja je jučer također bacila riku isto nakon godine i pol i sad me zanima gdje je ta čuvena kvaliteta ![]() E da,zvao sam Autronic gdje sam kupio DVD pržu i rekli su da je pošaljem na reklamaciju i da stavim poštarinu na njih,ajd pohvalno stvarno to za poštarinu,sad me zanima da li netko ima iskustva s njihovim servisom,tj. što mogu očekivati i što ako je ne mogu popraviti,koji drugu DVD pržu da tražim jer ove više nemaju a kad sam je uzimao koštala je 1400kn,koja joj je sad vrijednost,valjd mi neče ponuditi neku po 400kn jer vidim da su im sad tolike cijene dok je Plextor 716 oko 800kn? Sorry na dužem postu ali eto,ne može krače ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
nisam mislio da se stakve stvari dogadjaju sa plextorom, uvijek sam vidio visoke cijene, a vidi vraga... ![]() a ako budes mogao uzeti nesto drugog ako tvoju ne srede, cemu onda plextore, ja definitivno nebi da su mi vec dva uredjaja oshla u jagode...recimo ja sam imao dva lg-a do sada, i zasto da kupujem neki drugi ako mi se ovaj pokazao u redu? odaberi neki nec, lite-on ili slicno, jelc je negdje pisao o kvaliteti spomenutih. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
3 Plextora od kojih trenutno 3x SCSI i jedna je ext. przilica, a proslo mi je, ohoho kroz ruke.... Ext. modeli su zbilja posebni i tako su dobro skopljeni (barem SCSI) da kad ih otvoris jednostavno ni trun prasine se nemoze prosvercati unutra. Transport i ladica su vidno iznad klase, no po pitanju citanja, stvarno nikad nisu bili neko cudo naspram drugih modela. Ako je nesto bilo necitljivo, jednako je bilo necitljivo Plextoru kao i drugim modelima. Stavise, bolje sam rezultate imao sa Teac-om i posebno Pioneer-om. Obicno je bio prvak u brzini transfera i snimanja, ali kao sto mozes vidjeti, vise i nije obavezno tako. 1400kn kupuje recimo ovog externog ljepotana koji je jedan od najbrzih snimaca trenutno a kosta - cak ako se i ne potrudis previse traziti najbolju cijenu - manje od 700kn. Dobivas super snimac + DVD-RAM i za ostatak novca mozes kupiti jos jedan interni DVD recorder + jos ti ostane za DVD-R i DVD-RAM medij ![]() Dal jedan Plextor vredi vise od ovog tandema? Druga stvar je kvaliteta. Dat cu primjer. Od ranih 80-ih kad sam kupio prvu SCSI Toshibu 1x Rom Drive,tada caricu po kvaliteti citanja. Ubrzo se pojavio stroj koji je postao standard, te je radio bas na svakom glazbenom stroju sa SCSI suceljem koji je imao svoju biblioteku zvukova na CD-u. Imaj na umu da su to proprietary formati koji su daleko teze citljivi od klasicnog ISO-aluka za PC. Model koji je usao u legendu je bio externi Apple CD300, unutra je bio Panasonic ![]() Panasonic je postao standard za pojam kompatibilnosti medju tim uredjajima i ubrzo je svaki proizvodjac davao za svoj instrument garanciju da radi sa Panasonicom 100% Imao sam dosta Plextora i ni jedan nije tako stabilno radio kao Panasonjara, LG se fukara sa Hitachi-em, a za RAM modele kao sto sam vec spomenuo, ostavlja samog ćaću Panasonica. Kad sam prvi put saznamo da je LG prihvatio RAM, odma je bilo jasno i tko je donator organa. Provrti sve Mac i Sampler forume i naci ces da je Panasonic naj preporuceniji drive jos od 80-ih. Bas zbog toga, sve vise RAM modela dobiva nagrade za kvalitetu i cak osvaja pohvale za brzinu. Briga mene sto je on LG ili Fadil Bečej kad je unutra prava stvar ![]() Ako ti priznaju ovu cijenu te mozes birati sto hoces, ja bih na tvome mjestu uzeo ext. LG-a . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() To je zapravo nesto sto sam te htio dugo pitati a nikao da se sjetim (a kada se sjetim, obicno sam daleko od mogucnosti ovakve komunikacije), postoje li SCSI DVD przilice? Ako i postoje, ne sumnjam da ces mi dati link gdje, ako nista, mogu napasati okice... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
@Visage: ja si sad kupujem DVD pržilicu i koliko sam shvatio iz tvojeg teksta, ti preporučuješ LG-a, ako se ne varam?? ja se dvoumim između LG-a i Pioneer-a. imam već cd-rw LG i dvd-rom LG i nikad s njima problema, za svaku pohvalu!! pržilica mi nije niti jedan jedini cd krivo spržila (a imam je već dugo)... a sad, svi hvale pioneer, pa sam milio njega uzet onda, ali mene sad zanima što ti preporučuješ?? (mislim na ove "vulgaris" pržilice do 500kn) Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Za pocetak na ovome zbilja mozes napasati okice : Diablo SCSI Neizostavni :Microboards i matična hiža Pioneer artiljerija IBM RAM manekence deluxe No ako te zanima bas sam drive, ovo je zadnji komercijalni uradak koji je napravljen i to je nazalost kraj : Pioneer DVR-S201 Mozes ih naci na Ebay-u, stavise, M. misli bas taj model upiknuti tamo. Na Ebay-u kolaju Toshiba i Panasonic SCSI modeli, ali to su mahom iskljucivo DVD-RAM modeli (samo RAM) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Pioneer je citac citaca u to nema sumnje, ali kad nebi bilo RAM-a, uzeo bih Litec-a jer imaju najbolju podrsku u industriji. Marljivi su po pitanju software-a te poput Matrox-a, na email odgovaraju u roku par sati najkasnije. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Puno hvala!! riješio si me dvojbe!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Kad se ne spava vise od 24h, onda se pisu ovakve gluposti. Ne radite to kod kuce ! Htjedoh reci LITE-ON , otkud mi samo Litec, samo bog zna. Azurni na minutu , ljubazni i promptni na svaki mail. Ako su tocni podaci od prosle godine, drugi najveci proizvodjac DVD uredjaja u svijetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo sad su me zvali iz Autronica i kažu da oni daju garanciju na moj uređaj od godinu dana a na kutiji i na Plextorovoj stranici lijepo piše da je u cjeloj Europi garancija 2 godine.A kad sam prije slanja pitao servisera rekao je da je garancija 2god... Jel mogu nešto napraviti ili nešto izmudrovati pa da mi uvaže garanciju koju trebam imati ili če mi ga vratiti kakvog sam ga i poslao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa ako ima dvije godine a gospoda u Autronicu daju jednu možeš ga samo spakirati i poslati u njihov najbliži centar tu u EU ili direkt njima. Informiraj se prvo mailom. Koliko će ti se to isplatiti otom-potom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Gledao sam na stranici od plextora,mogu ga slati direktno njima ili u neki njihov centar samo oni iz država EU-a ![]() Pitao sam i na potrošaču jel oni smiju davati garanciju duplo kraču ali još nitko ništa ne odgovara,več 2 dana... Al to mi je tako glupo i jadno,pa popizdit ču,dao sam dosta novaca za tog Plextora i sad da me gamad tako zajebava,mislim da se takvi stvari mogu raditi samo kod nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |