|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Univerzalni daljinski upravljač- Koji uzeti?
Za upravljanje s TV/DVD/SAT/HIFI. Strgao sam jedan original i kupio unverzalni od 62 kn. EEEE taj me tek raspizdio. Ni jedan navedeni kod neradi. Vraćam ga u dućan u kupujem drugi! Koji vi koristite i kako Vam se pokazao? Koliko ste ga platili i gdje ste ga kupili? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ja koristim ovaj na slici (skeniran se jer mi se nije dalo slikavat) koristim ga za upravljanje kompom s girderom isproba san ga na nekoliko televizija i radija je na svima osim na nekoj staroj na kojoj vise ne radi ni original daljinski pa virujen da je stvar u televiziji kosta je cca. 75kn
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Malo sam po netu zvrndao i naletio na neki medion od 99 kn. navodno ima neko "učenje". A zastupnik je slavni Autronic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
E, tog Mediona sam kupio u Pevecu za cca 85kn (ako se dobro sjećam). I dobar je kad se čovjek navikne na njega. Ima ograničenu memoriju za learn i malo duži signal šalje, što se kod mene jedino primjeti na receiveru - ima popriličan skok kad želim samo malo pojačati. Inače, s njim upravljam navedenim receiverom, DVD-om, TV-om, CD playerom (da, imam odvojeno od DVD-a i CD player), te video rekorderom. Tako, umjesto 5 imam samo jedan daljinac na stolu.
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
|
e ovaj medion se i meni cini zakon po slikama s obzirom na cijenu virujen da cu odma sutra trcat do peveca ili zovnit autronic oce li poslat postom jeste vidili onaj medion sa touch lcd-om za 349? da je nesto jeftiniji definitivno bi razmislja o njemu
![]() |
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Univerzalni daljinski upravljač- Koji uzeti?
Citiraj:
Postoje JVC i posebno dva RC modela Philips/Marantz serije, learning modeli koji imaju i macro pa se mogu kombinirati i nizovi naredbi u jednom kliku, sa ovima nema problema, bas sa niti jednim uredjajom, no kostaju bas kao receiver ![]() Najbolje ti je da nazoves (cak i ako nisi u Zg.) Elmatis , oni imaju servisne knjige sa svim IR codovima zadnjeg pokoljenja, odnosno mogu ti odma naci fiksnu zamjenu za tvoj daljinski. Umjesto da upisujes codove i dobijes polu zamjenski daljinac, ovako ces dobiti identicno funkcionalan daljinski koji ce jedino izgledati drugacije (ruznije) Za TV/Video je najmanji problem, za Audio osim ako nisu neke US egzote isto nije problem, no SAT je redovito problematican. U Zagrebu najvise learning daljinskih na jednom mjestu ima Merkatone i to po jako dobrim cijenama, posebno Thompson modeli koji su jako kvalitetni (Thompson grupacija bivsih : Saba,Grundig,Nordmende,Telefunken) Kao sto znas SAT ima puno specificnijih funkcija od pukog <> za A/V i teletext-a i pokojeg gumba za snimanje. Zbog toga redovito cak i ako code radi, nikad ne dobijes u potpunosti sve funkcijske gumbe koje trebas. Ovako bi morao uzeti vrecu slicnih i testirati svaki posebno. Zato uzmi samo puni zamjenski kakve ima Elmatis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Marantz i Philips Detaljnije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
kad san se zadnji put raspitiva o ovome ovaj philips (ili stariji model sa lcd-om u boji) kosta je 10-ak tisuca kn crno-bilog philipsa vidija san u robota u splitu i cijena je takodjer bila masna medjutim to nije ni cudo kad oni ne mijenjaju cijena kako se krecu na trzistu vec puknu cijenu i takva stoji dok ne prodaju ovaj model od 350 kn vec je u mom cjenovnom rangu ali ne virujem da bi se moga naviknit na daljinski kome pod prstom ne mogu osjetit tipke reci mi koje su okvirne cijene za ove pametne thompsone koje si spomenija u emezzeti, cisto da znan isplati li mi se cekat da podjen doma u split ili da podjen u peveca po medion?
![]() |
![]() |
#10 | |||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
onda ga drze kao relikviju obicno adekvatno nebulozne cijene. To se moze po net-u naci za jako male novce, ima uvjek ljudi koji ce to prodati za razumne forinte. Citiraj:
Mediona sam vidio u Autronicu ali me nije impresionirao. Nije to neka velika povrsina za napipkavanje, ali ti opet provjeri za sebe da objektivnije steknes dojam dal je za tebe. Citiraj:
![]() Ovaj je kostao oko 90-tak kn. Koliko se sjecam ni jedan nije prelazio neku cifru vecu od 150-tak kn. Pokriva samo 1x za TV i Video, ali ima i onih sa 5 na vise uredjaja. Ima i jedan ludi model isto klasika koji je jedva velicine jednog debelog flomastera i ima sam vol +- , program +- ![]() Zvuci glupo, ali uopce nije neupotrebljiv, dapace. |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam frendu složio sony univerzalac sa learning opcijom, zamjenio je s njim 8 daljinaca ![]() ![]() Trebalo mi je pola dana da ga slozim, jako dobro samo me kvaliteta tipki jako razočarala ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
Koliko krznatih? Mislim da cu ipak uzeti u BIH za 20 maraka Pilot univerzalac. Frend ga ima već dvije godine i super mu radi. Ne ukucavaju se nikakvi kodovi vec sam traži uređaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
kodovi su jos tu ali daljinac sam pronadje kod tako da ti pokrenes funciju trazenja, uperis ga u tv i cekas da se tv ugasi mislim da funkcija nije bas korisna jer proizvodjaci stavljaju slicne kodove na vise svojih uredjaja i sada ako neki slican model tvom tv-u ima isti kod za gasenje i taj je slican model oznacen manjim brojem na tvom daljincu nikad neces doc do koda svog tv-a valjda je jasno sta san tija rec
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Imat ću to na umu kad budem štelao univerzalac. Inače već je kupljen "Pilot". Iskustva postam večeras kad ga isprobam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
emisija koje treba snimiti? To si mu slozio. Ali mi pricamo o daljinskim upravljacima Zasto si isao frenda nagovarati da zamjeniti Sony Video za 8 daljinaca kad nema te uredjaje? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Evo da obavijestim ekipu. Kupljen "Pilot" univerzalac. Iskustva: - radi na obadva Samsung TV koja imam doma - radi na SAT - na HIFI Sony - na DVD Elta |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
izgleda da stranice nisu napravljene kako treba pa ih firefox malo izmisa. do tog linka morat ces doc ie-om medion je ka ono odvojena firma ali mi se po telefonskim brojevima i adresi cini da je to ipak samo autronic ja cu ipak pricekat mogucnost da oden do mecartonea pa cu tamo pogledat ovog thompsona
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|