|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
(riješeno) Acer Aspire 8930g ludilo
dakle bio je win7 očito je hakiran user je totalno ograničen , nemože ni instalacijsku oparticiju otvoriti, a kamo li išta instalirati i sl. ajde idem probati USB stikom sve ljepo pobrisati, no neče da boota ! neče ni FAT , ni NTFS , ni nikakve bootabilne verzije primiti , npr. Syslinux zaglavi na početku i stoji u beskraj DVD dakako ne radi pa sada nisam pametan , kako je moguće da sve radi oK ali se sistem praktično nemože nikako obrisati ima li kakav USB način da prebrišem novi BIOS i kako opče na ***** ima li neka alternativna stranica gdje skinuti drivere i bios za isti ? svaka ideja je dobrodošla, jer ovo je do sada najluđui problem koji sam imao Windowse nemogu srušiti ! Za krepati ![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 12.06.2013. u 20:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jesi siguran da je 8390g ? Da nije možda 8930g ? http://us.acer.com/ac/en/US/content/drivers Vidi na kojem F je Boot menu i jeli stick sa instalacijom prepoznat. Vidi jel ovaj recovery radi > http://www.ehow.com/how_5525953_reco...er-aspire.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da 8930G ok , izvadio sam i disk i dvd , sada ču probati instalirati direktno s diska, možda uspije hvala na pomoći inače onaj link mi i dalje daje onog majmuna koji neki kujac vrti i ništa ne daje možda su pale acerove stranice jer ovo je smješno nadam se samo da im nij eideja da se moraš spojiti s Acerom da bi skinuo Lan ili Wifi drivere , u stavri nebih s etome ni čudio ni čut za bootati s harda , ovo je sada več prčenje, i to poveliko očito je nešto Bios izjahan dakako ono s popravkom ne pali Zadnje izmijenjeno od: Brzi Picek. 12.06.2013. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pripazi malo na riječnik i kultiviraj gornje postove ![]() "Taj koji se vrti do besvjesti" je java ili flash, nešto od toga ti nije instalirano / ne radi kako treba na tvom kompu. Kad prođeš izbor modela uredno daje rezultat tj. drajvere i ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
je , ispalo je da na operi ne radi samo d ajavim da sam probao i sljedeće direktno s USB-a nema šanse da boota , kaj god napravio na USB , max je NTRLD missing ?!?! A disk je wajpan ?!?! Fizički izvadio i wajpao na drugom PC-u hehehehe Pomislio sam Grub če da rješi stvar, ma kakvi... nemože se ni instalirati direktno snimljen na HDD interni !!! uspio sam prekopirati i uz pomoć par gnjusnih štosova pokrenuti instalaciju W8 x64 uspio sam, digao sistem, ljepo idem sada tražiti drivere i tako dalje A on na rebootu ode u "kružni tok" kako reće naš precjednik Popiz_im i lupim mu opet pokušaj drugih OS-a direktno s diska da podignem ma kakvi, mrtav ko konj, krajnji domet je opet NTRLD missing PITANJE 1. kako je moguće da wajpani disk baca NTRLD missing i neće bootati ni bootabilno složenu Primarnu particiju, Active & Boot dodjeljenu ? Ni s Win 7 ni s w8 Sada više nikako neće što je najgore, niti mogu ponoviti jedino što sam uspio Win 8 instalirati O linuxima, i ostalim OS-ima netrebam ni reći , da neće ni da se pomakne s nule... Samo ostane treperiti ili početni slogan, ili kursor blinka do vječnosti Izgubio sam živce jer ne mogu vjerovati , a uspio sam BIOS updatiti na 1,20 zadnji dakle, da ova kanta opet radi piz_arije Help , ili skljedi , raskomadanje u djelove ! Šteta jer je lap sasvim OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kao prvo, smanji doživljaj i počni pisati da te svi razumiju. Pokušaj na taj hard instalirati W7, ali ga priključi na neki drugi komp. Stavi čisti W7 bez ikakvih drivera i sl. i onda ga vrati u lap.
![]() |
#7 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Znam da si izbezumljen i da ti je stalo do toga da PC radi ali ubaci prvo Hirens CD i s njega pokreni memtest da se uvjeriš da je memorija ispravna. Ovo kako opisuješ mi sve izgleda kao neispravan RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nema DVD , krepan i izvađen , dakle nemogu instalirati preko DVD-a , a ni ne vidim razliku od direktog boota s HDD-a Win 7 je radio , ali je hakiran pa su se pogasili skoro servisi, pa nemogu ništa pokrenuti više Win 8 je uspio da se digne direktno boot s HDD-a , ali je nakon reboota opet otišao u Kružni Tok zauvjek , dakle i to je krepalo Dakako da sam probao instalirati na način koji mi je od Kokosa predložen Ide u djelove na NJuškalo, neda mi se s time zajeb.. Hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
A sorry, nisam shvatio da je cijeli DVD van pogona. Potraži na netu memtest koji se pokrene s bootabilnog USB-a, time bi si riješio sve nedoumice da li je memorija neispravna. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Evo ti LINK... Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 13.06.2013. u 22:15. Razlog: ubačen link... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Još jedan primjer da se ne hvataš posla koji ne znaš odraditi i nije "sad ću ja to za 5 min". Ima cijeli niz detalja o kojima ovisi uspjeh u konkretnom slučaju. Samo za primjer, postoje vanjski / prenosni USB CD/DVD uređaji kojim odradiš install kada je interni neispravan. ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ni s USB DVD-om neće niti s internim , dakle ispravnim koji sam posudio Što je najgore preko USB stika kako god ga "preradio" neče bootati s njega isto tako ni s vanjskog USB harda , niti s drugog harda koji ide na SATA (dakle interni) Da bude najbolje , na kraju je i moj Picek podivljao pa me zeza kada bootam preko USB Jel moguće d apostoji neka boleština koja tako shebe sve skupa Dakle na diskovlju, sticku su dakako napravljeni LLFormat i to potpuni d anebi slučajno što ostalo Interesantno je da ni moj inače ispravan disk, neče bootati kada ga stavim u taj laptop, samo radi probe ? Nešto se u taj laptop zavuklu, iako sam prešao novi Bios , što ga je.be neznam što više napraviti pa ču taj dio ostaviti specijalcu za gubljenje vremena preko njuške hvala svima još jednom , pacjent se predao ____________________________________________________ da se pohvalim da sam uspio instalirati , bolje reći pokrenuti instalaciju Linux minta 15 na stolnom piceku , a poslje na moje opće čuđenje kanta je progutala mamac prebacio nazad u laptop i sve se diglo kako treba radi i plavi zub, wifi , sve za čistu peticu probao sam deset verzija DVD-a za pokrenuti instalaciju windowsa na stolnom piceku i nijedna nije htjela da se pokrene dal je to neka viruščina neznam, ali d aje čudno , da ni nakon promjene Biosa na stariju verziju koju nije moglo ništa zaraziti , i dalje odbija primiti windowse za instalaciju izgleda kao da sam malo skrenuo, ali ovo je nevjerovatno nisam dosada imao takve slučajeve nikada , bilo je HW problema, ali ovo da mi nakon bootanja DVD-a odmah izbaci grešku u stilu kao da je prošla instalacija pokvarena i da ne može nastaviti , to stvarno nikada nisam vidio ! to govorim ne kao amater, več dobar igrač dakle izvadim sve diskovlje , ostane samo DVD , i opet ista greška !!! (i nakon kako rekoh promjena Biosa svih koje sam imao) ovo je nešto što se zna dobro sakriti , a što radi , nemam pojma osim što neda instalaciju winsa , a zezea i druge OS-ove Sada laptop radi kao urica , stolni picek je opet u normali, ali i dalje nemogu pokrenuti intstalacije niti win 7 niti 8 , sa virtualnog, ili raspakiranog niti s DVD-a !!!! Ako ima tko pametan neka pojasni jer ja sam došao do kraja ikakvih logičkih objašnjenja Na netu o tome nema ništa , jedino što znam da je laptop i taj HDD kojim sam se jedino i mogao zaraziti (eventualno USB stick) na stolnome piceku bio je hakiran dosta mi je više...Mint je savršen Zadnje izmijenjeno od: Brzi Picek. 14.06.2013. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nigdje nisi napisao na koji si način formatirao to diskovlje? Jesi li radio format sa tvorničkim alatom, formati iz instalacije kako si "wipao" to problematično diskovlje? To što si ti gore opisivao miriši na to da diskovi nisu bili propisno obrisani (ostao boot sektor možda čak i zaražen) te druga opcija da nije boota sa ispravnog devca. Dalje spominješ nekakve instalacije virtualne, raspakirane ... o čemu se radi tu? Šta ti znači to ? Da li si radio instalaciju sa diska na način da disk pripremiš u računalu koje radi (znači priprema boot sektora, boot loadera i sve ostalo?). Lako je moguće objasnit gornje uzroke. Naravno sva ova objašnjenja vrijede ako se radi o običnom biosu, ako je UEFI ima tu negdje po forumu kako se on prebacuje u legacy mode ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|