|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
FAT32 ili NTFS
Danas krećem instalirati windozere izpočetka pa me zanima šta bi bilo bolje, NTFS ili FAT32? Čitao sam da je NTFS bolji ali me zanima vaše mišljenje. To instaliram na ovu konfu dolje, windowsi su XP pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
NTFS. Bolje je za XP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ma ak je sve "po pravilima", ne bi smjelo doći do toga "ne daj bože" ![]()
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Tja, ja sam malo staromodan i još uvijek ostavljam OS-ove na FAT32. NTFS imam za arhivu i video. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Ne samo FAT32, ostavim ja i jednu mini FAT. Da ne govorimo da je FAT32-ka šprintnija od NTFS-a. No opet NTFS je neminovan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kad bi brojao-imam FAT, FAT32, NTFS i tak jasno Amigin hard disk file sistem. Meni dosta. bdw-ovaj zadnji je dosta "unixioidan" i uvjetno rečeno svatko tko se kuži u UNIX ili AMIGA OS se nakon malo privikavanja može snaći. Drugim riječima-imam ono kaj me zanima i kaj mi treba ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
EDIT : Uostalom, ti jedino koristis ext3 i nemas privilegiju bezbolnije defragmentacije a ja ti se ipak nisam zbog toga nikad rugao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
pa zar nije NTFS "stabiliniji" i sporiji naravno pa bi ga zato trebalo imat baš na sistemskoj particiji a za pohranu, mp3.. si stavit FAT32?? ja sam to isprobavao na P3 500mhz, win xp pro. imao sam yamahinu scsi pržilicu (4 4 16, bez burnproofa) i stavio sam da mi se prži neš na cd-rw...tad sam nafrljio winamp, otvorio ie, word i još pokoji program i rezultati su bili sljedeći: na FAT32 sistemu sve se srušilo i zbrejkalo (i naravno da je krivo spržio cd),a na NTFS sistemu je sve lijepo radilo... nije on naravno pržio punom brzinom, ali je lijepo spržio.. osjetlio se da je cijeli sistem sporiji kad je na NTFS-u nego na FAT32... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|