Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2013., 01:41   #1
Arnel
Registered User

Datum registracije: Apr 2013
Mala pomoć molim?!

Lijep pozdrav drugovi i drugarice,

ja sam u programerskom svijetu doslovno niko al' imam volju da naučim.

Htio bih vas zamoliti da mi date samo par smjernica šta treba kod ovog mog problema...

Htio bih da napravim jedan web-site. On bi trebao da sadrži prijavu i registraciju, opciju za dodavanje i listu toga (što je neko dodao).

Molio bih vas za pomoć pomoću kog jezika je to najlakše napraviti? Ja sam naučio nešto svašta o html-u i css-u, a kako dani odmiču sve više padam u depru jer pomišljam da sam skroz ful'o "lengvidž".

Znate i sami kako je kad uložiš u nešto mnogo truda i onda posumnjaš da si na skroz drugoj cesti. :/

Znači: login/registracija, opcija za dodavanje +tabela toga što se doda. Koji jezik ili program?

Ako nisam naveo dovoljno podataka samo recite.

Hvala vam mnogo.
Arnel je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2013., 08:53   #2
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
PHP i SQL su ti potrebni za to
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.04.2013., 13:15   #3
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ono sto ti znas, ili po mojoj procjeni prilicno slabo znas - je frontend dio potreban za izradu websitea.

Ono sto ti treba je to sto znas + programski jezik za sredjivanje backend logike, kao sto je vec receno PHP + MySQL ili neka druga kombinacija (ima ih, ova je najpopularnija i naj-user-friendly)

Fulo language nisi jer su web aplikacije (to sto ti pokusavas napravit je trivijalna web aplikacija, nazovimo to tako) kombinacija frontend i backend logike.

Dakle citaj o sljedecem, in random order:
- user login with php
- saving data to mysql database in php
- wamp/lamp stack (prvo za windowse, drugo za linux)

To je za pocetak. Vjerojatno ces odustat na prvom vec i dat nekom ko zna da ti to napravi. Moja procjena je da ce ti trebat 20-30 sati da to sam napravis, a netko ko zna slozi to u pola sata. Pa vidi jel ti se isplati :-)
Staro 24.04.2013., 20:22   #4
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Nije li lakše ipak uzet gotov CMS ?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2013., 20:42   #5
The Comedian
It's all a joke

The Comedian's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Nije li lakše ipak uzet gotov CMS ?
upravo to, ne znam koliko se Arnel namjerava bavit time.. ako zeli samo taj jedan sajt podic.. uzme Wordpress i bok, a pluginovi ce mu olaksat zivot
Staro 24.04.2013., 23:41   #6
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Moze bit i Joomla ... Drupal, mambo ... ili šta je već aktualno u CMS svijetu .

Inače ajd da pojasnimo: CMS - content managment system ili ti ga gotovo rješenje za upravljanje sadržajem. Obično se sastoji od front end dijela i beck end ili administratorskog dijela.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2013., 13:48   #7
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
hahah ja baš gledam i čitam pa kako to da mu niko ne preporučuje CMS, a i za Arnela našeg, ja sam dosta toga naučio(više nego na faksu jeli) sređivanjem CMS tema i pluginova po svome,
jer posto sa picajzla ništa mi nepaše gotovo, nego kopam ko kodu, i čitam(googlam), i gledam šta mogu prominit po svome i eto jednostavno dolazi samo od sebe i učiš pomalo
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2013., 14:27   #8
Arnel
Registered User

Datum registracije: Apr 2013
Hvala vam drugovi na savjetima.

Nije poenta u tome da mi neko drugi uradi. To sam mogao već dati. Želim se i sam naučiti pisati kodove, jer mi je takva vrsta znanja uzbudljiva blago rečeno.

Pogledaću i CMS, vjerovatno koristi čim savjetujete, al' meni je najbitnije naučiti kodove i šta koji znači, tj. da sam imam kakvo takvo znanje o svemu tome.

Hvala vam mnogo u svakom slučaju, vrlo jednostavno objašnjeno. Za moje uši i uši svih početnika savršeno jasno.
Arnel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno