|
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
da nisam u potpunosti odustao od ovakvih hrga, već bih u nabavku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Ganjam neku zamjenu za svog Chiefa. Ne zato što se izlizao i razguzio nego zato što sam u svoijm mladim danima bio lud i potpuno divlji pa sam ga isjekao i stavio prozorčić na njega. ![]() Prvo sam gledao da ponovo uzmem Chiefa, ali izgleda da su malo zaostali. Tražim jednostavnost i minimalizam, taman mi u sve to upada ovaj P280. Ko zna, možda ga i uzmem ove sedmice kad budem u ZG. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
http://images.wikio.com/images/s/183/lian-li-a05- hehe. P18x mi je bio lijep (doduše prevelik). |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postojala je čak ideja za direktnu usporedbu bivšeg i sadašnjeg igrača, no odustalo se od toga jer bi bilo preopširno štivo koje odvlači fokus sa aktualnog Antiše. A i ne bi 280-tka prošla dobro ![]() Možda za koju desetljetku, kada uđemo u oldtajmer kategoriju ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Pipao sam tog novog P280 , i uopće me se nije dojmio. Furao sam prije P182 i nije to to, pogotovo jer je kao nasljednik. Plastika na opip je klasu lošija, lim isto. Ova tipka gore za paljenje izgleda ko s nekog 10og kućišta. Jedina stvar valjda što su popravili su ventovi jer su na P182 bili kriminalno loši.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja ne bih mijenjao svog p182 ni za šta. Iz njega se jedva čuje da imam privatni wind-tunnel ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ni ja ![]() P182 je fenomenalno kućište, uz napajanje (i miš) - jedina stvar šta mi je ostala od PC-a od prije 6-7god ![]()
![]() |
#12 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Baš me bode kad pogledam svog antišu, kako se sav izvio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() Iskreno, baš mi me zanimala usporedba P280 sa P182...gledao sam još prije na netu review-e P280 i ostao sam malo "meh"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma sa slika se vidi da se štedilo na ovom modelu i bez podatka o kilaži. žalosno je da smo prije za 500-600kn dobili čifa od 30kg, a danas jednostavno ispod soma nemreš dobit iole pošten kejs. pod pošten mislim debelu mrcinu koja će ostaviti tragove na tepihu/parketu, a ne ovakve hipster itx njonjavce kakve ovaj gore zagovara ![]() veće kurčište = boljiji i jakiji komp, vazda bilo, vazda će bit! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Freelancer
|
Jesu napokon shvatili da HDD/power lampice trebaju biti VIDLJIVE s prednje strane a ne iza panela kao na P18x seriji ![]()
![]() |
#16 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
P182 ovdje: hvala bogu da su iza vratiju da nemam light show, a kak je jos imao 2 hdd lampice, cak sam i power led stavio na drugu ![]() Mane /meni/ na P182: - kemijanje sa ubacivanjem SSD, bracket koji sam dobio sa vertex 4 na pase u kaveze - ima tko kakvu pametnu ideju? - front panel mi kupi nekakve smetnje tak da ga nemogu uopce koristiti - native front USB3 Ali inace ne mislim ga jos barem neko vrijeme mijenjat, a pogotovo ne sa P280...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Señor Audiophile
|
Direktna usporedba starijeg i mlađeg brata bi izgledala ovako nekako (P182 SE - P280): Debljina stranica: 2.4mm - 0.8mm Kvaliteta plastike: 9/10 - 7/10 Kvaliteta diskovnih kaveza: 10/10 - 7/10 Cable management: 6/10 - 9/10 Termalne performanse: 7/10 - 9/10 Prostranost: 6/10 - 9/10 Ventilatori i mehanizam ugradnje: 6/10 - 9/10 Antivibracijski dodaci/gumice: 9/10 - 6/10 Atenuacija buke: 9/10 - 7/10 Završna obrada: 9/10 - 6/10 Dodatna oprema: 10/10 - 6/10 Ovako od oka ![]()
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni smeta što nema pomičnih kaveza za hardovlje. Mislim, ima on dovoljno lufta i za veće grafe, ali bolji bi propuh bio kad bi se nepotreban kavez maknuo. U tom pogledu mi je FD bolji.
![]() |
#20 |
Señor Audiophile
|
Da tako počnem pisati, ne bi se baš načitali ![]() Inače svi vam navedeni argumenti stoje naravno, a kada bi ih uvrstio u recenziju (promatrajući domaću ponudu u ovom trenutku) zaključak za čitatelje bi glasio ovako nekako: "Ukoliko tražite kvalitetu, Antecov P180/182 model je osjetno robusniji i kvalitetniji - ali nažalost već se godinama ne proizvodi. Fractal Design također ima malu prednost, ali trenutno ga nigdje u hrvatskoj ne možete kupiti, te nemamo pojma kada bi se mogao pojaviti." ![]() Zapravo jedina prava aktualna konkurencija P280 u ovom trenutku je Corsairov 550D, te eventualno CM Silencio 650. Naravno govorimo o nekakvoj silent-performance klasi. Od tri navedena, Antec je najprostraniji, te ostvaruje najbolje temperature u loadu, dok su po pitanju kvalitete sva trojica tu negdje (promatrajući u globalu).
![]() |
#22 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Potpis na sve. Neznam kakva je to fora sadašnjoj dječici da je minus ako je kućište teško. Pa mislim ono, do prekjuče je minus bio ak je lagano, sad ak je teško. Svima je izlika kao jer ih nose na lanove, a pola ih nikad nije ni bilo na lanu, a druga polovica kao da nosi 5km komp u rukama kad ide na lan.
![]() |
#23 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#24 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Kao što je kolega naveo, žena mi ne može ni pomaknuti komp, a pogotovo baciti negdje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Buka je precjenjena. Sluške i bok. Za 300 kn više grafite a još malo i 650d. Ko da soma, da i soma i trećinu il soma i po. Edit: ak ćemo gledat hladno, kvalitetno i lijepo na oko i pod prstom, s jedne strane su kućišta a s druge silverstone fortress ft02. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 09.04.2013. u 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Señor Audiophile
|
Kada ste već krenuli sa težinom kućišta ![]() Kazaljka se zaustavila trunkicu ispod 30kg. Mogu samo pogađati kolika bi bila masa da je sav od aluminija i čelika, te da je untura 4-5 radijatora, ventovi, pumpe, rezervoar, blokovi i cijeli sistem pun vode. Ne bi me čudila brojka od 45-50kg. Kao temelji za kuću - gdje sastaviš tu ostaje ![]()
![]() |
#28 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007