Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.02.2013., 20:11   #1
Busola29
Guest

Kvaliteta današnjih MSI, Asus , Gigabyte, Asrock ploča

Molio bih ljude pošto sklapam jednu konfiguraciju sa početnim g1610 procesorom (za prijatelja koji kasnije misli nadograditi konfu kada bude imao love - promijeniti procesor ...) i b75 chipset pločom informacije o kvaliteti ovih gore navedenih marki.

Osobno nekada je Asus bio pojam kvalitete , ali se godinama ta razlika smanjivala. Pitam se da li je danas Asus iznad.

Danas nekada šrot MSI matične ploče imaju u trgovinama 3 godine garancije (ako se ne varam...) pa me zanima da li rade dobro, kvalitetno i kakva je podrška softwerska (nekada se sjećam muka instaliranja Red Hata na njima...) .

Asrock je isto isplivo i dosta ga ljudi hvali , ali još uvijek mi se nekako čini slabijim. Da li se varam zbog toga što nikada nisam imao doticaj sa tim pločama u zadnje 3 godine...?

Gigabyte koliko sam ga ja upoznao je dobar (čak vrlo dobar...) , ali je znao imati problema velikih sa driverima.

Postoji li još neka marka na hrvatskom tržištu ili je to uglavnom sve.

Želja mi je da malo prodiskutiramo kakva je podrška i za Linuxe (npr. Ubuntu...) i da li ploče rade kvalitetno i na toj platformi (da se ne treba ručno tražiti zamjena za neki neispravan driver... tipa zamjenski driver...) Cijena ploče bi trebala biti do 550 kuna sve iznad je previše !

Hvala na svakom savjetu i informaciji !

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 19.02.2013. u 20:17.
  Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 20:46   #2
windfucker
Guest

Za početak, imaš podforum za OS ovdje, tamo riješiš sa upućenijima Linux dubioze, jer iz tvoga pitanja zaključujem da je to must-have fičr, pa se ravnaj po njihovim savjetima
Predlažem, kada suziš izbor, da postaviš pitanje o "kvaliteti" za konkretne modele, gdje će ti se (vjerujem) javiti ljudi sa informacijama iz prve ruke, neovisno o Linux-u.
Iako, čisto sumnjam da ima nekih prevelikih kvalitativnih varijacija na temu, za tu klasu i chipseta, ali dobro, ja samo nagađam.
Eto, savjet prvi
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2013., 07:28   #3
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Sve ti je to isti vrag pogotovo u tom rangu cijene, gledaj samo da ti ploča ima što trebaš i bok. Podrška za Linux > ne zamaraj se ni s tim, sve radi.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno