|
![]() |
#1 |
Guest
|
Kvaliteta današnjih MSI, Asus , Gigabyte, Asrock ploča
Molio bih ljude pošto sklapam jednu konfiguraciju sa početnim g1610 procesorom (za prijatelja koji kasnije misli nadograditi konfu kada bude imao love - promijeniti procesor ...) i b75 chipset pločom informacije o kvaliteti ovih gore navedenih marki. Osobno nekada je Asus bio pojam kvalitete , ali se godinama ta razlika smanjivala. Pitam se da li je danas Asus iznad. Danas nekada šrot MSI matične ploče imaju u trgovinama 3 godine garancije (ako se ne varam...) pa me zanima da li rade dobro, kvalitetno i kakva je podrška softwerska (nekada se sjećam muka instaliranja Red Hata na njima...) . Asrock je isto isplivo i dosta ga ljudi hvali , ali još uvijek mi se nekako čini slabijim. Da li se varam zbog toga što nikada nisam imao doticaj sa tim pločama u zadnje 3 godine...? Gigabyte koliko sam ga ja upoznao je dobar (čak vrlo dobar...) , ali je znao imati problema velikih sa driverima. Postoji li još neka marka na hrvatskom tržištu ili je to uglavnom sve. Želja mi je da malo prodiskutiramo kakva je podrška i za Linuxe (npr. Ubuntu...) i da li ploče rade kvalitetno i na toj platformi (da se ne treba ručno tražiti zamjena za neki neispravan driver... tipa zamjenski driver...) Cijena ploče bi trebala biti do 550 kuna sve iznad je previše ! Hvala na svakom savjetu i informaciji ! Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 19.02.2013. u 20:17. |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Za početak, imaš podforum za OS ovdje, tamo riješiš sa upućenijima Linux dubioze, jer iz tvoga pitanja zaključujem da je to must-have fičr, pa se ravnaj po njihovim savjetima ![]() Predlažem, kada suziš izbor, da postaviš pitanje o "kvaliteti" za konkretne modele, gdje će ti se (vjerujem) javiti ljudi sa informacijama iz prve ruke, neovisno o Linux-u. Iako, čisto sumnjam da ima nekih prevelikih kvalitativnih varijacija na temu, za tu klasu i chipseta, ali dobro, ja samo nagađam. Eto, savjet prvi ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sve ti je to isti vrag pogotovo u tom rangu cijene, gledaj samo da ti ploča ima što trebaš i bok. Podrška za Linux > ne zamaraj se ni s tim, sve radi. ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|