|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
AMD A8 5600k
Pozdrav! Hvala svima koji su kumovali u nabavci. Nakon što je komp složen probao sam što može na Futuremark online testu i pokazao je da ne mogu igrati Dragon Age 2, Kingdoms of Amalur: Reckoning, The Witcher 2 i Skyrim. Fallout 3 se pokazao kao igriv. Nabavio sam Fallout 3 i probao. automatika mi je ponudila 1280x800 na high postavkama. Nakon toga sam grafičkom dijelu proca dodao još memorije jer je ploča davala samo 256. Sada je ukupno 572 ili tako nešto. i to je rezultiralo promjenom Futuremark rezultata pa je ispalo da bih mogao igrati Kingdoms of Amalur: Reckoningna minimumu. Onda sam promijenio frekvenciju GPU-a na 800 i digao memoriju (koju je automatika stavila na 1333 :/?) na 1600. Sad mi Futuremark pokazuje da mogu igrati Skyrim na slabim postavkma (prije nije bilo moguće nikako), a tako i The Witcher 2 i Deus Ex:HR. Dragon Age 2 može na full postavkama. Ne zavaravam se previše tim navodima ali Fallout 3 sad ide na 1680x1050 na high postavkama ![]() Windows test je na početku pokazivao 7,2 za proc, 7,2 za memoriju; 4,3/6,4 za grafiku. Nakon povećavanja memorije za GPU pokazao je 7,2 za proc, 7,2 za memoriju i 4,4/6,4 za grafiku, a nakon što je GPU ubrzan sa 760 na 800 i RAM dignut sa 1333 na 1600 rezultati su 7,3 za proc, 7,3 za memoriju i 4,7/6,4 za grafiku. Eto, bit će mi drago ako ove informacije nekom pomognu. Zadnje izmijenjeno od: zuiko. 07.12.2012. u 20:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
koliko sam ja upoznat sa novim APU-ima,AMD preporucuje frekvenciju memorije od 1866 mhz pa navise.probaj si nabaviti HD 6670 i strpat si integrirku i grafu u Dual Graphics. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Cestitke na kompu, mogao bi neki review s SS pasti ![]() ![]() I kao sto ti kolega rece za vrhunske rezultate bi ti trebala i nesto brza memorija. Ali kad vec nisi kupio A10 5800K 1600M ddr3 bi ti trebala biti i vise nego dovoljna obzirom na dosta slabiju grafu od HD7660 u A10ki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ovaj a10 ima cist solidne performanse.imam ga u vidu kupiti sredinom sljedece godine kad mi sjedne regres ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Mogla bi grafa i brže ali ovo me zadovoljava i lijepo mi se poklapaju brojevi ![]() Memorija i ploča su u profilu. Kingmax ddr3 1600 i Asroc A75 ploča. Hladnjak za cpu je stock i to želim promijeniti jer je najbučniji dio ![]() 6670 će unutra početkom iduće godine. Što je SS? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
![]() |
#10 |
Premium
|
Nisam. Nekak mi se ne da igrat s tim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Faktor nesreće
|
Citiraj:
kada nabavim kuler svakako se mislim detaljnije pozabavit svojim athlonom i vidjeti sto on zbilja moze, za sada mogu samo reci da se ok ponasa sa virtualnim masinama (bolje od ocekivanog), a u igrama ne znam jer jos nisam probal - previse posla pa ne stignem
![]() |
![]() |
#13 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa naravno da je dosta slabiji kad je 800kn a i5 1300kn. On je tu negdje sa i3: http://www.anandtech.com/bench/Product/676?vs=677 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Faktor nesreće
|
ovi A8/A10 su genijalni procevi, pogotovo su bolji u grafickim performansama naspram bilo kojeg intela. Istina, po CPU snazi je Intel i dalje bolji, ali generalno po omjeru ulozeno/dobiveno ovo mi se cini bolje. Sa i5 i i7 ovaj proc je neusporediv, ali zato imas FX-eve sa 6 ili 8 jezgri koji se mogu donekle mjeriti. Snaga ovog Trinitya je u APU-u.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo A10-5800K i A8-5600K. Stock dakle samo integrirani Radeon. PCM7 ![]() ![]() 3DM11 ![]() ![]() Cinebench R11.5 ![]() ![]() U usporedbi s Core i5 3570K po CPU snazi gubi, no u istom je omjeru Trinity bolji ako gledamo performanse integriranog grafičkog procesora. A ove procesore ionako kupuju upravo zbog toga. Evo kako se ponaša i5 3570K u 3DM11 i PCM7 ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
Wolverine,evo bas sad pogledao malo te Cinebench rezultate,zasto pokazuje da 5800k ima dvije jezgre i 4 threada a CPU-Z pokazuje 4 jezgre i 4 threada?jedino mi je logicno da Cinebench cita svaki modul kao jednu jezgru |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Jel moguće da mi se komp smrzne nakon 1 minute u Fallout 3 zbog toga što sam brzinu grafičkog dijela proca digao sa 760 na 800? Igra preporuči postavke, a ja ih još malo smanjim i opet mi se smrzne vrlo brzo nakon početka. Kad sam ga počeo igrati to se nije događalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Faktor nesreće
|
Citiraj:
p.s. ako bude malo srece oko Bozica cu se pogirati sa svojim athlonom i vidjeti koliko se da OC-ati, mozda uspijem nagovoriti i frenda da OC-a svoj 5600k pa da nabacim neke rezultate.
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ništa osim frekvencije GPU-a i RAM-a nisam dirao. RAM je u okviru nazivne brzine, a GPU po svim testovima može ići dosta više. Vratit ću sutra na osnovne postavke pa ću vidjet kako se ponaša. EDIT: Pokrenuo sam igru na još nižoj rezoluciji (1100 i nešto) i s minimalnim postavkama i opet se smrznula. To nebi trebalo bit do kompa, zar ne? Kako bi inače vrtio filmove?! EDIT2: Probao 3D Mark 11: Graphics Score 717, Physics Score 3521, Combined Score 635 Slabašne brojke ali se nije smrznuo. Zadnje izmijenjeno od: zuiko. 19.12.2012. u 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Fallout 3 ne voli vise jezgri niti vise threadova, i zato se rusi. Open up the fallout.ini file in: My Documents\My Games\Fallout3 Find the line: bUseThreadedAI=0 change it to: bUseThreadedAI=1 Add another line after it and insert: iNumHWThreads=2 This will limit the game to 2 cores and prevent the engine bug from causing the game to freeze. Trebalo bi ti manje blokirat, a kad postavis threads na 1, onda proc vise nije problem. Problem je u enginu od igre, ne voli multithreading, a bogami mu ni ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Faktor nesreće
|
ja bi rekao da se smrzava zbog manjka struje, neka samo malo pokusa dignut napon, ali neka prvo vidi kako se ponasa na defaultu pa onda igranje s taktom vidis, Overclock je isto mozda u pravu, to sam skroz smetnul s uma |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Hvala Vam! Čini mi se da je 3D Mark zahtjevniji od Fallouta 3, odvrti demo i test bez smrzavanja ili rušenja. Jedino mi je čudno što za RAM piše da je 667, a ja ga clocnuo na 800 ![]() Trebam li promijeniti drivere? Ovo je unutra: 8.947.0.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
koliko sam ja čitao o tome u crossfire ide samo A10 s hd 6670, A8 samo s 6570,ili se možda varam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 |
Premium