|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Privremeni izvoz stolnog računala?
Imam namjeru privremeno iznijeti moje stolno računalo iz Republike Hrvatske pa me zanima da li je netko to radio i koja je procedura na granici/carini pri izlasku. Koliko znam kada iznosim prijenosno računalo dovoljno je samo usmeno reći ali što je sa stolnim računalom i recimo monitorom? Ako bilo tko ima iskustva molio bih da podjeli. Thanks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
isao sam vise puta na LANove sa svojim kompom, nikad problema ( auto sa 4 monitora i 4 pca ) Iako sam dobio naputak da se mora ispunit neki papir i ovjerit, da si s time usao i da ces s time izac, mi to nismo radili vec su nas samo pitali kam idemo s tim kompovima i to je to
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Osobni predmeti putnika obuhvaćaju sve predmete, nove ili rabljene, što ih putnik s razlogom može trebati radi osobne uporabe za vrijeme putovanja, uzimajući u obzir sve okolnosti putovanja, ali isključujući svu robu koja se uvozi u komercijalne svrhe. Pod osobnim predmetima smatraju se primjerice video kamere, prijenosni TV aparati i audio uređaji, foto aparati, prijenosna džepna računala, prijenosna osobna računala, oprema za kampiranje, jedrenje, ronjenje, skijanje, klizanje, planinarenje, kamp kućice, plovila za razonodu, prijenosni medicinski uređaji s priborom (ukoliko su putniku neophodni), kućni ljubimci i slično. Unos ove robe obavlja se bez posebnih carinskih formalnosti usmenim deklariranjem na graničnom prijelazu. Ponovno iznošenje navedenih predmeta obavlja se na isti način. Samo izuzetno, kada putnik iznosi ili naročito kada unosi vredniju profesionalnu opremu (prema ocjeni uredujućeg carinskog službenika), pri izlasku odnosno ulasku iz/u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu, biti će potrebno popunjavanje posebnog obrasca “Popis robe”, primjerak kojega putnik mora predati cariniku prilikom ponovnog uvoza ili izvoza. Izvor sa carina.hr Po ovome ispada da je to stvar procjene dezurnog carinika kojeg cu ja usmeno obavijestiti da imam u bunkeru racunalo i monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne isplati se igranja pogađanja a pogotovo ako putuješ službeno (putni nalog). Izgubi neko vrijeme na granici / carini i prijavi šta iznosiš + traži taj papir. Na taj način si izbjegao sve moguće šta / kako / zašto prilikom povratka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ili kako bosanci rade kaje moja mater iskusila na grani ![]() ona ima u krilu laptop i dela nekaj po njemu i dođe herr carinik u bus na bosanskoj i veli - deder gospođo jel to laptop vaš privatni ili ste to kupili pa sad nosite doma, mater veli - moj privatni evo porauban sav i tako to. kaže on morate prijaviti to inače i pita ona pa kad i di i di su papiri za ispuniti i na to će veseljak carinik - eto sad kad ste mi rekli da je to vaš laptop to je prijava i sad možete dalje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |