|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Dell studio 1555 problem s tipkovnicom
Naime, laptop iz naslova se poceo ponasat cudno, neke tipke kada ih se stisne daju odredjenu kombinaciju slova, npr kada stisnem h dobijem jfgk itd, takvih tipaka je par komda. Kupio sam novu tipkovnicu preko ebaya, ista stvar. Kada spojim vanjsku tipkovnicu to se ne desava. Sumnjam na cip na maticnoj, al to je popravak od cca 600 kn jel ima netko nekakav prijedlog mozda? Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kontaktiraj Alvina.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
poslao sam mu PM ali ne reagira, jel ima netko kakav prijedlog, bas gledam, jedina maticna preko ebaya koja mi izgleda kao kvalitetna kosta 1200 kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nije upalilo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
probao sam i updateat bios, ali nije pomoglo. Znaci tipke koje rade probleme su 6,7,z,u,h,j,n,m i ako pogledate na tipkovnici, to je jedan dijagonalni pattern. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
USB tipkovnica nema apsolutno nikakve veze s njegovom "internom" tipkovnicom, dakle ne komuniciraju s matičnom pločom na isti način i istim putem. Za komunikaciju s tipkovnicom je zadužen KBC ITE8502 Ako je sigurno tipkovnica ispravna( a prema onom što si napisao, vjerovatno je a bios ažuriran),a bios ažuriran pretpostavio bih da treba zamjeniti kbc |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Koliko bi to kostalo otprilike i kakva bi bila procedura? I koje informacije ti jos trebaju o ploci/racunalu? (i tnx na odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ne, ddr2. Da, samo od sebe, to je inace racunalo koje kolega s posla i ja dijelimo, on je bio na sluzbenom putu i riknulo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Tipkovnica (staru sam vratio posto je nova njemacka i nije mi se dalomijenjat tipke) je magicno proradila. Mozda je negdje kontakt bio slab i kako sam danas isao s laptopom u zg, well, i don't know, sad radi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|