|
![]() |
#1 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
OS X na običnim PC-ima
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Kako mrzim bugovce. Inace ta vijest je izasla na svim poznatim svjetskim IT magazin stranama. Samo sto drugi napisu izvor a ovi pametnjakovici kao mi smo sami sebi izvor. Alergican sam na BUG. Brrrrrrr. Uglavnom ako koga interesira mnogi se pozivaju na ovaj izvor http://osx86project.org/ Ako koga zanima kako to izgleda na PC -i ovdje mu je video http://www.hardmac.com/niouzcontenu.php?date=2005-08-10 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Lol. Dugo im je trebalo ![]() Javi kak radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
i bas mi prica sto ce pisati i tako se spominje ACS i tada trenutna situacija sa Apple dealer-ima... te ga molim, da ih propisno "odere" i spomene sve gadurije od "kaznenih bodova" do slicnih idiotarija koje su radili malim korisnicima koji su bili ludi i tokom 80-ih i 90-ih kupovali kod njih masine. Buduci da je ACS fino trljao ruke sa Plivom i Inom, nije ih puno zamaralo da je jedna Quadra 950 znala biti i do 70% skuplja od ostatka svijeta za pojedinacne kupce. Napise on super objektivni clanak, svaka cast Rosandicu da mu je to tad i dopustio (jedan i jedini put ikad) i vec drugi dan zove ga (izostavit cu prezime) Nina iz ACS-a i trazi da hitno vrati sve promiđbene materijale i cak (pazi mizerije) da donese i promo Apple kartone, jer je kako ona kaze : "Pretjerao sa svojim clankom" Toliko su bili razocarani clankom da su spali na to da traze promo papire i kartone nazad, mizerno ![]() Aron Paulic je Mac-ovac sa stažom ali njega odavno ne zanima pisanje o Mac-u u Bug-u... vec se bacio u pomodarske kolumne sa uobicajenom "vaznom" slikom autora. U jednom od zadnjih brojeva je bila toliko degutantna reklama/"clanak" o Mac-u da je to odvratno, kao da se cita iz teksta : "Halo, Bug, malo bi povecali prodaju, dajte puknite neki clanak kako je Mac nesto posebno" Ja sam isto Mac-ovac, ali previse je previse. Za Mac novosti su najbolje stranice : http://forums.macrumors.com/ http://www.spymac.com/ http://apple.slashdot.org/ http://www.macminute.com/ http://www.thinksecret.com/ http://slashdot.org/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
do you speak it?
|
kotrlja se
evo ovo pisem iz Ubuntu linux-a, trenutno traje instalacija MAC(pc) OS X-a pa se javim sa svog novog /Makica/ kada bude gotova instalacija... koliko sam vidio radi preko Darwin x86, slucajno sam bio prekinuo instalaciju, pa eto sada opet cekam da se dovrsi... inace instalacija traje 10 minuta, ali posto nemam 2 diska *tj imam ih 4 ali treba mi cd sa koga cu boot-ati onda radim instalaciju preko mreze dd komanda pod linuxom nevidi smbclient kao source, tako da sam morao mountati smb source, naravno to nemoze proci bezbolno, jer smbfs modul nije ucitan po defaultu pa ga treba instalirati... na kraju kada sam to sve slozio krenula je instalacija... za one koji ce raditi instalaciju preko mreze evo par korisnih linija: apt-get install smbfs mkdir /mnt/smb mount -t smbfs -o username="UNISYS02\Administrator",passwd=Alpha //unisys02/shares /mnt/smb df -h
![]() |
#8 |
do you speak it?
|
evo mog pc/maca
![]() |
#10 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() inace MAC OS X na mom PCu LEEEETI, sve je ultra brzo i odvija se u sekundi... sada mi je cilj sloziti zvuk nekako pod MAC OS Xom (imam audigy 2 zs) internet(mreza) mi radi grafika me zeza pa moram bootati sa -X opcijom (za safe boot) problem lezi u tome sto MAC i ATI imaju deal, Ati je radio specijalne kartice (tzv. MAC edition) tako da 9800pro radeon nije isti kao i 9800pro ME (mac edition) tako da ga driveri ne prepoznaju no to nece zadugo biti problem, jer su vec poceli tweakati MAC OS X tako da ce raditi i sa OEM(pc) Ati karticama iz safe-mode-a sve uredno radi, ali neda vecu rezoluciju od 1024x768 bitno je napomenuti da NI NEPOKUSAVATE instalaciju MAC OS X-a ako nemate BAREM SSE2 capable proc, a SSE3 je HIGH REQ.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Koliko je popio prostora sve skupa? Nisam siguran smijem li ovo pokazati ekipi sa Jabucnjaka, nece im se bas svidjeti kao meni ![]() Svima koje interesira ova tema, procitajte ovo : Mac Hacks Allow OS X on PCs OS X PROVEN hacked and running on an ordinary PC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Lista HW s kojim radi pa ako netko krene u avanturu neka provjeri listu šta ima i nema ... CPU SSE3 AMD 64 (venice) Intel Prescot P4 Intel Celeron D *SSE2 processors (ne radi sve sa njima u potpunosti, neki programi NE rade) Chipsets Intel 845 Intel 865 Intel 875 Intel 915 Intel 925 Nvidia Nforce 4 Ultra VIA P4M266A VIA K8M800 Video Intel 900 ATi 9x00 (djelomično u safe modu ili nikako) Sound/Southbridge ADI AD1985 C-Media USB Audio (no additional drivers required). Intel ICH4 Intel ICH5 Intel ICH5R Intel ICH6 Intel ICH6R (ATA only, no raid) Realtek ALC860 Realtek ALC655 Realtek ALC850 (nForce Audio)(requires kext plist file edit) Realtek ALC855 Sigmatel C-Major Audio (Dell 700m, copy over AppleAC97 kext from Darwin) Sonica Theater (USB) VIA VT8235 Ethernet 3Com 3c905 3Com 3c900 (10mbit only) Broadcom BCM5705M (NetXtreme Gigabit Ethernet) Broadcom 440x 10/100 Intel 82547EI Intel 82562EZ Realtek 8100C Realtek 8139 Realtek 8100C SMC-1211TX (Recognized as RTL8139 [Realtek] Surecom EP-320X-R 100/10/M Drives/Acc DVD burners Pioneer DVD A07 Writer NEC ND-3500AG CD burners LiteOn LTR-52327-S is recognized as burner FireWire or 1394 Audigy Sound Card firewire SIIG 3-port PCI card (Texas Instruments TSB12LV23) VIA 6306 chipset (found on some Nforce boards) BlueTooth IOGear USB BlueTooth dongle MSI pc2pc Bluetooth Dongle
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Jedva čekam instalirati! @ MasterX & svi koji ga več imaju Jel je intalacija normalna ko instaler ili se treba igrati sa naredbama! pitam zato jer mi baš ne ide Unix ![]() E dajte napišite kako radi Core Image |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() instalaciju mozete napraviti ovako (tako sam ja napravio i radi): http://www.360hacker.net/forums/viewtopic.php?p=1108 evo malo software-a za Intel x86 MACove: http://www.xplodenet.com/?p=x86 (ako nemate SSE3 ovo ce vam biti vrlo korisno, jer bez SSE3 instrukcija se nemoze emulirati PowerPC arhitektura (koju neki programi zahtjevaju) jedan speed tweak (kako bi MAC OS X brze radio na Intel x86 platformi) http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/SpeedBoost !!!obavezno!!! ovo napravite, prije toga sistem provjerava za nepostojecim TPM chip-om i sve je sporo, cim se taj file obrise i reboot-a sistem, sve postaje savrseno glatko i ultra brzo!
![]() |
![]() |
#16 |
do you speak it?
|
core image mislis na core graphics? uspio sam natjerati MAC OS X da se boot-a sa USB 2.5" hdd-a, sve ATIradeon* module sam prebacio iz System/Library/Extensions u System/Extensions.removed tako da sada glatko i brzo sistem boot-a MAC OS X bez potrebe za -x opcijom (safe boot) ovo pisem iz Deer Park browser (firefox mod za intel/mac x86) puno je stabilniji od Safari-a
![]() |
#18 |
do you speak it?
|
nerade mi QE i CG akceleracija hardwareski (tj. preko graficke kartice) nego to sve uredno vrti procesor... i jos uvjek je sve ultra glatko, razmisljam, sta ce tek biti kada graficka bude radila svoj dio posla, to ce biti raketa a ne OS ![]()
![]() |
#19 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Vjerovao ili ne najbolje su podržane intel GMA 915 "kartice"...
![]() |
![]() |
#23 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
bas sam danas na poslu petljao sam MAC OS Xom na Dell Optiplexu GX280 (1gb ddr2 rama, 3.0ghz prescott, i915G itd) sve sam uspio natjerati da radi osim mrezne kartice, no to je najmanji problem, kupicu onu smrdu Realtek 8139 za 40kn ![]() taj MAC OS X je odlican, ali stvarno treba napraviti pravo malo more tweakova da bi bio JOS bolji naime, gledam zasto nema hw akceleracije za video, kada znam da i915G integrirana graficka je podrzana... onda skuzim u system.log file-u da je OS ucitavao pogresnu kernel extenziju (za i830) tako da sam maknuo i830 extenziju i odma je proradila grafika u punom sjaju, sa hw akceleracijom itd... zamjenio sam i CoreGraphics file, sa NEpatchiranom (tj. original) verzijom ovo mozete napraviti SAMO AKO IMATE SSE3 capable procesor radi DVD player, rade iTunesi (programi koji su pisani za PowerPC arhitekturu) ODLICNO rade pod uvjetom da imate SSE3 to je stvarno divota od OS-a, jos samo da osposobim mrezu/interenet i prelazim na "mracnu stranu" jer ipak sam ja Master OS X ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Hihi potraga za idealnim unixoidom je ocito stala ![]() ![]() MX ... give me more... baci jos jedan skrinshot, jos jos informacija : pirate :
Zadnje izmijenjeno od: Zond. 17.08.2005. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Aron koliko ja znam ništa ne piše za BUG, eventualno izvještaj s kakve pressice. O kolumni nema ni govora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
sutra cu napojiti zedne ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Koji to procesori podržavaju SSE3. Ja imam p4 2.8GHz, on podržava tek SSE2. Šta to na SSE2 neće radit kako treba? I kak da ja dođem do tog osx-a? Jel bi dao netko za ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ionako nisam mislio to voziti stalno,čisto onako iz gušta da samo vidim kako to izgleda ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|