|
![]() |
#1 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
video-in snimanje u MPEG
e ovak, imam Genius VideoWonder DVB-T PCI karticu(koju sam uz dosta problema sa nalaženjem adekvatnog softvera uspio upogonit), kartica ima video-in ulaz, i spojio sam na nju video rekorder kako bi snimio neke emisije i tekme koje imam na kazetama. problem je sljedeći, kad snimam u mpeg formatu kako god namjestim kvalitetu slike(ima nekoliko predefiniranih) slika očigledno trza. nije to sad neko monstruozno trzanje ali se ono primjećuje i čovjeka živcira. postoji li kakav način da se to ispravi? inače kad program snimam, sve je snimljeno normalno, a kad oću tu kazetu snimit, trza... probao sam i drugim codecima ali ne snimaju kako spada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
A koji program koristiš? Možda nemaš dosta mjesta ili ti je komp sporiji. A zašto drugi codeci nevaljaju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nebelwerfer
|
4 gige slobodno imam, to bi trebalo biti dosta(makar mi je kad sam ga htio snimit u dvd kvaliteti reklo da nema dosta mjesta:confused: ). komp je AMD 1700+, 512 MB DDR RAM, 64 MB grafa... drugi codeci....real time snimanje u divx-u ili xvid-u je znanstvena fantastika, barem sa ovom konfom, probao sam pomocu mpeg4 codeca snimat, slika je u redu ali mu kasni zvuk:confused: ove ostale codece, tipa intel indeo i neke microsoftove nisam niti isprobavao...jel valja možda koji od tih codeca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
neznam za ostale codece li mislim da mpeg uzima dosta mjestu na disku. Ja sam sestrinu krizmu prebacio u divx(1:30h => 1100mb), ali sam probao i u mpeg koji jako puno uzima mjesta na disku,mislim da je išlo negdje do 15-20GB, ali nisam siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ja sam direktno sa kamere(ali ne s-video kabel) Koristio sam divX Pro. codec sa Cinergy 600 karticom. Slika je kao i u nama omiljenima divx filmovima(malo bolja) i 1:30h mi je stalo sve na jedan cd + slike i par video clipova(sa 1100 sam smanjio na 500mb, ali sam izrezo par minuta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
S tim procom zaboravi na real time snimanje s kompresijom u bilo koji codec. Samo sirovo, inače kao što si i sam vidio ili ode zvuk ili dropaš frejmove u slici. 4GB ti je premalo prostora, pogotovo ako hočeš to kasnije skompresirati u divix, treba ti prostora za obradu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nebelwerfer
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nebelwerfer
|
je, evo sa PAL-VCD-om ili SVCD-om snima kako spada... kad bih snimao u SVCD i kasnije kompresirao u XviD jel bi se značajno dobilo na kompresiji? Trebam snimit i skompresirat video od 45 min. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Pink Floyd fan
|
Eh da zaboravio sam napomenuti. Kasnjenje slike za zvukom se rijesi tako da se u programu za snimanje zakasni zvuk. Proba se par puta dok se ne pogodi prava vrijednost.
![]() |
#15 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Šta vam se čini, je li bolje kad snimate u mpeg ili u SVCD. Je li lakše prebacit u divx ili xvid |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Premium