|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
gainward 1100xt problemi s biosom i smrzavanje slike
Nakon što sam promjenio bios sa originalnog rev1. na modani koji sam našao na na stranicama guru3d. a tu adresu našao na vašem forumu,ne mogu ga više promijeniti na rev2 ili bilo koji drugi koji sam našao na netu za tu karticu. Koristio sam sve nvflash alate ali svi javljaju istu grešku i nemogućnost flashanja!Greška je sljedeća "mismatch in 128byte page-mode programming"!Ako netko zna u čemu je problem molim ga da mi pomogne!? Kada sam kupio karticu prije godinu dana u enchased modu na 450/780 se zamrzavala slika u doom3 i3dmark2003,nakon što sam smanjio na 435/780 radila je normalno,misleći da je problem u hlađenju kupio sam zalmanov pasivni hladjnak i montirao ga međutim procesor ne ide preko 435 bez zamrzavanja slike!Zbog svega toga sam mijenjao bios koji sada ne mogu vratiti na stari ili rev2. i nije se ništa promijenilo s modanim biosom!Ako netko zna riješenje problema....???? NIKAD VIŠE GAINWARD!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Još koji thread otvori... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Ako ti kartica od početka nije bila sposobna raditi na 450/780 zašto nisi prijavio garanciju? Lijepo je navedeno da Gainward garantira normalne taktove i povišene. tzv. enhanced mod. Ipak je to prije godinu dana bila kartica od 1500-1600Kn za koju bar očekuješ da radi kako je navedeno ![]() A tvoj problem je najvjerojatnije što taj čip jednostavno nije sposoban radit na tim frekvencijama, jer 5900XT kartice su u osnovi činili lošiji čipovi kojih se nvidia rješavala jer je proizvodni proces bio, nazovimo, ne baš visoke iskoristivosti (ATi je tada još imao 0.15 tehnologiju). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Je, al zar nije prva 5900 izašla prije, u vrijeme dok je još 9700 bio vladar, kasnije i 9800, a mainstream atija bio 9500? Nije li nvidiu, pored svojeglavosti, pokopao i preuranjen prelazak na 0.13 tehnologiju (5800)? RV350 je izašao 5-6 mjeseci kasnije, zar ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() I brzanje sa 0.13 (slične probleme ima sad i ATI) Ali su najviše zeznuli sa samom arhikteturom GPU-a, neobaziranjem na DX specifikacije (mislili su da su toliko ojačali da mogu zanemariti MS i dobrog starog Billa ![]() Malo su se bili previše obahatili. To je kao što vidimo na kraju bilo i dobro, sa 6xxx i 7xxx serijama nisu ponavljali slične nebuloze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako su 5900xt činili loši čipvi zašto su je u gainwardu nazvali golden sample i ultra kada to nije.Znate li gdje da skinem WinFox 2.0 utility??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Isuse, koji si ti bolid, prvo preflashas grafu pa se žališ kak ne valja??? A dok si imao garanciju nisi reklamirao a nije radila dobro??? Kaj misliš gdije možeš skinuti WinFox II??? Možda na siteu Leadtek-a čiji je to soft??? ![]() Jebemumater...otvorio si dva threada, pitao u trećem, a mogao si ga naći za pola minute da si u tražilicu ukucao WinFox II.... Osim toga-BrunoRv je iz Rovinja, odnesi njemu grafu nek ti je preflasha ako neznaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Nije da pljujem, no osnova arhitekture 6XXX kartica je više kopija konkurentskih radeona nego evolucija serije FX. A da novac okreće svijet: Bill Carmack je prije 2 godine tvrdio da će njegovo remek djelo Doom3 biti igra koju će arhitektura poput R300 (R9700) savršeno vrtit, no vidi vraga, nvidia malo izmuljala... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Nije da pljujem, no osnova arhitekture 6XXX kartica je više kopija konkurentskih radeona nego evolucija serije FX. A da novac okreće svijet: Bill Carmack je prije 2 godine tvrdio da će njegovo remek djelo Doom3 biti igra koju će arhitektura poput R300 (R9700) savršeno vrtit, no vidi vraga, nvidia malo izmuljala... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
sa radeonom 9700 igra leti na ultra detaljima sa gigom rama.. provjereno... dobor bilo ja bolesno sclockana ali ipak.. čini se da Carmack nije bio toliko daleko od istine...
:: TH3_R3dR0cket // MSI I865PE - Neo2 FIS2R @ Ultra Turbo Mode, AGB BUS@70mhz@1.6V :: :: Intel Pentium 4 2,6ghz@3.51ghz (270FSB) -CM JET4 cooled:: :: 2x512mb Kingmax SuperRAM DDR 433 ( 2-3-3-6, 2.7V) // Gigabyte Silentpipe 6800@1.39V 16,6 415/875 :: :: WD EIDE 80gb 7200rpm, 8mb cache // TITAN Hard disk cooler - 2 venta + aluminijski heatsink :: :: LG DVD ROM 48x max // LG CD/RW 52x/24x/52x // Samsung 1.44mb Floppy drive //Hiper 525W PSU :: :: 3D Mark 2001SE - 20960 // 3D Mark 2003 - 12402 // 3D Mark 2005 - 5013 // Aquamark3 - 68062 :: :: www.cro-gaming.com :: |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
Ma Crmack ![]() Kao-to je grafa bez koje nećete moći igrati D3 ![]() Pa je prošlo par godinica od tada... To je on samo jedno kratko vrijeme pilio o R300-ne bi li izvukao još koju paricu od Nvidie ![]() Valve je bio pametniji-prvo su uzeli pare ATI-ju, pa kad su izašli "neslužbeni benchevi" bogami su oženili i Nvidiu za koju milju. Ali kvragu-HL2 barem radi na svim grafama, za razliku od D3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
>>>Ali kvragu-HL2 barem radi na svim grafama, za razliku od D3. I ne tapkaš u mraku cijelu igru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Dobro, malo je bolje ali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
pa dakle jelc...ti si mod trebao bi biti uzor nama a ne ovak ccc ![]() ![]() ![]() a sto se tice golden sample i ultra...to ti je kad nvidija dade neki jaci modet tipa xt je najslabiji pa je xt gs pa je ultra i ultra gs(ako postoji uopce),a razlika je u frekvama ili biosu! a ti si sa svojom 5900xt mos napravit bez frke 5950... tolko od mene na ovu temu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Da se držim pravila foruma ti bi već par puta imao naljepnicu Bonita preko tog trabija... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|