Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.08.2005., 18:23   #1
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Opis creative labs p5800

Nakon duge i bezuspjesne potrage za novijim modelom iste tvrtke t5900 kupio sam p 5800.
Prvo sto mi je upalo u oko mala kutija i vec sam mislio uzeti nesto mocnije ali sam ipak reko ajd valjda taj visage i jango (nisam siguran jesam dobro spello imena) nesto znaju . Uglavnom donio sam kutiju doma (8kg) i kada sam otvorio kutiju imao sam sto vidjeti nije bilo mjesta ni za dlaku a kamoli nesto vise . U kutiji se nalaze svi potrebni kablovi i sve je zapakirano i vise nego dobro mislim da bi se sa kolicinom najlona i zica moglo komotno zamotati kuciste i monitor uglavnom jako mi se svidio nacin pakiranja jer je stvarno bila minimalna sansa za ostecenjem u takvom pakiranju.

Raspakirao sam ih i onda su pocela testiranja prvo sa winampom (koje me izludio) winamp inace nema podrusku u sebi za 5.1 zvuk sto mi je debilno u najmanju ruku, pa sam morao naci alternativnu tako sam nasao plugin koji to omogucava (iako to nije onaj pravi 5.1 dobar je) nakon masssse podesavanja to je donekle zvucalo kak spada (u nekim pjesmama se na straznjim zvucnicima mjesa zvuk kada se koristi taj plugin)

Uglavnom na fizicki izgled zvucnika stvarno neam pogovora jer sam ipak ljubitelj klasike. zvucnici odisu profinjenim izgledom dok kada im se skine prednja maska izgledaju mocno . Ipak sam ostavio maskice jer tko zna sta bi se moglo desiti jer nije bas da pazim na stvari oko sebe...

Na zvuk nemam apsolutno nikakvih prigovora osim da je zvuk JAK! sub osjetim u bubrezima Eto iako nisam neki audiofil odusevljen sam ovim zvucnicima koji se sa pomicanjem volume controla pretvaraju iz ugodnih za slusati zvucnike u zvucnike koji trgaju bubrege . Iako svojom velicinom (maleni su) neodisu snagom definitivno im ne nedostaje iste. Max pojacano se cuje iz moje sobe (nekih 15m2) kroz cjeli kat (90m2) i jos na gornjem katu se cuje pomalo, moram reci da max pojacano ima jaaaaaako malo distorziran zvuk sto bi se kod drugih jeftinijih modela 5.1 culo PUNO vise. Probao sam par takvih modela i svi su imali iste probleme. Eto sada odo po neki film na dvd-u da dokraja isprobam i fkors neku igru.

Zamjerke bi jedino isle mozda na prekratke kablove koji su po mojim procjenama prekratki jer nemogu ih sakriti i jos je jedna caka a to je da nekoriste standard jack-ove pa koliko ja znam nemoze se naci produzni za njih (ako netko zna da se moze neka me prosvjetli. i na to sto na daljincu nepostoji mic in tako da ako netko ima slusalice sa mikrofonom da se prikljuci oboje ali to je eto po meni nevelika zamjerka.

Eto jedna VELIKA preporuka za p5800 model (t5900 model se razlikuje samo po stalcima i 2w jacem sub-u) I zahvaljujem visage-u i jango feet-u

Nadam se da ce netko procitati ovo pa tko zna mozda nekom olaksam odluku o kupnji.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2005., 01:48   #2
kresimirSM
Premium

kresimirSM's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Drago mi je da su ti se zvucnici svidjeli...jer meni nisu nimalo!
Imo sam ih 2 dana(posudio) i spoio sa ih na Creative Audigy ZS 2 zvucnu koju i sad imam i zvuk im je bio katastrofa, pogotovo basa!
Sad imam Logitech Z-2300 i mogu rec da sam u potpunosti zadovoljan njima!

Eto, nadam se da mi neces zamjerit...ali morao sam iznjet misljenje!
UZIVAJ
kresimirSM je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno