Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2012., 15:27   #1
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Front USB daje premalo struje?

imam problem da mi front usb-ovi daju premalo struje tj. ako spojim npr. prenosni disk na njih, on nekad rdi a nekad ne, a nekad radi pa se nakon nekog vremena ugasi. s druge strane kad ga uštekam na stražnji usb koji je drito na matičnoj onda radi ko zmaj bez po frke. slična stvar je i sa printerom: kad je uštekan na prednji onda se inicijalizira na pola: vidljiv je sustavu i pravilno inicijaliziran pod printers ali ima žuti trokut na sebi kao da ima neki eror, no kad ga uštekam na zadnji usb, ond aradi bez po frke, odmah sistem nađe drivere za njega itd. Ista stvar je i sa gamepadom/joystickom koji se nemogu inicijalizirati na prednjim portovima li bez po frke na zadnjim
jedino što radi bez po frke na prednjem je USB stick
ono što je zanimljivo da prednji počinju raditi sve lošije i lošije tj. sve mi je teže uspjeti spojiti prenosni disk. i dok sam prije uspjevao spojiti disk na prednji recimo jednom od 3 pokušaja, sada mi se ne spaja skoro nikad...

prednji USB portovi su mi jedan par od kučišta, dakle kabel od prednja dva porta na kučištu drito spojen na matičnu, dok je drugi par na front panely od icy box-a, jednako tako kabelom drito spojen na drugi set pinova od USB-a na matičnoj...

ima tko ideju kako riješiti taj problem?
gesaugen je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2012., 15:33   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
uzmi neki treći panel sa usb headerom za koji znaš da provjereno radi i spajaj ga na headere mbo i gledaj kaj se dešava.

ak sve radi normalno, onda ti je jasno da je do postojećeg kabela/porta, ako ne radi i dalje onda tu nema neke pomoći pošto je greška na samim headerima i/ili usb kontroleru.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno