|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
RAM na 1600MHz
Ovako, uzimam si novi Laptop, najvjerojatnije ovo: http://www.notebook.hr/product_info....cts_id=0851032 Acer: i3 2.2GHz, 4GB RAM, 750GB HDD, GT540M 1GB e sad, laptop ima 1x4GB DDR3 RAM 1066MHz, ja sam sad mislio uzet još jedan keks, ali vidim da za 148kn se nudi sljedeće: http://www.nabava.net/radna-memorija...00mhz__1358861 DDR3 4GB 1600MHz CL9 E sad, ako zemem samo to, oće to valjat, ili da radije zemem 2x tih 4GB na 1600MHz, a ovih 1066MHz izvadim i prodam za 100,00kn ? Ako stavim ove od 1600MHz, one će raditi na 1066MHz koliko znam po defaultu, ali oće li raditi i na 1600MHz? Evo, molim tu malo pomoć.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ako staviš 1600MHz RAM, radit će na frekvenciji sporijeg RAM-a, dakle 1066MHz. Pretpostvljam da se jedan (onaj popunjeni) slot nalazi s unutarnje strane laptopa i potrebno je rastaviti praktički cijeli laptop da bi se došlo do njega, što povlači i gubitak jamstva u slučaju da to nekad serviser skuži (a skužio bi kad bi vidio brži RAM koji ne bi trebao biti tu). Dakle, zbog gubitka jamstva, opcija zamjene oba keksa nije isplativa, a za jedan procijeni sam. RAM je, istina, jeftin, ali ne znam imaš li realnu potrebu za više od 4GB. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
OK, onda bum rekao kad bum naručivao da stave još jedan keks i nek dela svoje, hvala
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Plati odmah i produženje garancije na 3g. Znaš da Acerovska krama zna crkavati taman kad istekne regularna gara.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Jedino ak ekipa na forumu mi skupi zbog rođendana ![]() Ne, jedva sam (još nisam) skupio 2.5k kn za laptop i 100kn za keksić, nemam još za garu. Koliko redovno dođe to produljenje, koje moram gledat na nabavi? Možda dogovorim neki deal ili odgodu...
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Dođe nešto preko 300kn, što je manje od popravka najsitnijeg kvara u servisu. ![]() Ne moraš nužno kupiti odmah, produljiti moraš u roku godinu dana od kupnje. Svakako bih ti preporučio da to napraviš jer je nemala vjerojatnost da će ti zatrebati. Nemoj za godinu dana razmišljati na način "do sad mu ništa ne fali, neće valjda ni od sad", jer se laptopi kvare u pravilu malo nakon isteka jamstva. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Jel to ziher da se ne mora odmah za navedeni model?
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ziher je tako. Za neke moraš u roku nekoliko mjeseci od kupnje (mislim Asus), a kod drugih (HP) par mjeseci prije isteka tvorničke gare.
![]() |
#10 |
Premium
|
OK, hvala na pomoći. Yebga, nema više na lageru ovaj model što hoću, morat ću se zadovoljit sa slabijim 2.1GHz i 500GB HDDa. Produljenje ću zeti kad prodam role-agresivke, usb dvdwr i XPProOem Key. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|